Ποιο μήνυμα διέδιδαν στο Σύμπαν οι τρεις Ομόκεντροι Κύκλοι της Ολυμπίας - Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Αναστασιάδη


Ποιο μήνυμα διέδιδαν στο Σύμπαν
οι τρεις Ομόκεντροι Κύκλοι
της Ολυμπίας...

Ανοικτή επιστολή
προς τον Δήμαρχο Παγγαίου,
κ. Αναστασιάδη




Προς τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φιλ. Αναστασιάδη,

Με αφορμή παρουσίασή σας, σε εκπομπή του ATTICA TV, της πρόθεσής σας για την κάλυψη των προοπτικών του Αθλητισμού και των προβλημάτων και αναγκών των προσώπων ΑΜΕΑ (και σε συνεννόηση με την Γραμματέα σας κα Βουλγαρόγλου).
Έχω την τιμή να σας αποστείλω στοιχεία που θα μπορούσαν να σταθούν αρωγός στην επιτυχία του θεάρεστου έργου σας. Οι προοπτικές του Αθλητισμού – για τις οποίες αποτελείτε στην εποχή μας εξαίρεση που ενδιαφέρεστε – ξαναφανερώθηκαν πριν 2.900 χρόνια από σήμερα ως απάντηση, του Μαντείου των Δελφών, στο επανειλημμένο αίτημα των αρχόντων της εποχής:

Ιφίτου της Ηλείας,
Κλεισθένη της Πίσας,
και
του νομοθέτη της Σπάρτης, Λυκούργου,

για το πώς θα γλυτώσουν οι λαοί τους, από λοιμούς, εμφύλιες έριδες ή και το πώς θα ευδαιμονίσουν. Η απάντησις του Μαντείου των Δελφών ήταν:
«Η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων
βάσει των αξιών του Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού»
(ήτοι, εκεχειρία και ευ αγωνίζεσθαι) για την επίτευξη πνευματικών γεγονότων. Οι προσπάθειες στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινούν σε επιφάνεια 300 στρ. γης, η οποία βλέπει ελεύθερα προς το φως της Ανατολής, προστατευόμενη από βορά με τον Κρόνειο Λόφο και καθοριζόμενη νοτιοδυτικά από τον Αλφειό ποταμό. Στα 1.268 χρόνια συνεχούς λειτουργίας τους που ακολούθησαν, το Ολυμπιακό Ιδεώδες ένωσε τον τότε κόσμο προσφέροντάς του, αξίες, Δικαιοσύνης, Ελευθερίας, Παιδείας βιωσιμότητας διευρύνοντας την έννοια του γνωρίζω = οίδα, οίσθα, οίδε, ίσμεν, ίστε, ίσασι ως Ιστορία, αξιοποιήσιμη, μετρήσιμη μέσα στην μνήμη του ανθρώπου με μέτρο τις ανά τετραετία Ολυμπιάδες.
Το αξιοσημείωτο το οποίο δυστυχώς δεν το έχουμε αξιοποιήσει (και έτσι έχουν καταντήσει οι σημερινές Ολυμπιάδες, από το 1896 και εντεύθεν προβολή αναβολικών ουσιών με έμβλημά τους το γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα), είναι ότι τα 78 κτίσματα, όπως κτίστηκαν στον συγκεκριμένο χώρο και χωρίς ολικό σχέδιο γι’ αυτό το παγκόσμιο γεγονός, υπηρετούν βάσει της λειτουργικότητάς τους του Νόμους της Φυσικής για την διάδοση ενός μηνύματος στο Σύμπαν και που είναι οι τρεις Ομόκεντροι Κύκλοι, στα νοητά ίχνη των οποίων έχουν κτιστεί πραγματικά λειτουργικά κτίσματα:

1ον Αγώνων για την καταπολέμηση της έμφυτης επιθετικότητας (χουλιγκανισμός – bulling).

2ον Ιερότητας για την κάλυψη του κενού και καινού που ανά πάσα στιγμή εμφανίζονται μπροστά μας και μέσα μας, και που στην εποχή μας αυτό που βιώνουμε είναι το ανεξέλεγκτό τους – bulling και sectes με σωρεία αδιανόητων θυμάτων χωρίς να φαίνεται καμμία πρόταση λύσης,

Και

3ον Στο ενδιάμεσο της λειτουργίας αυτών των δύο έμφυτων δυνάμεων – κατασκευών, δημιουργήθηκαν ημιυπαίθριοι χώροι αναγκαίοι για την προστασία των αθλητών από τις καιρικές συνθήκες αλλά και εκμετάλλευσης της στιγμής για την καίρια παρουσία των επαϊόντων, όταν ο οργανισμός των αθλητών μέσω του ιδρώτα από τα αγωνίσματα έχει αποτοξινωθεί από ζιζάνια, τοξίνες ώστε ο λόγος, των επαϊόντων να μετατρέψει τους νέους σε ευφυές τοπίο. ΗΤΟΙ:

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΥ,
ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ,
ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΣΟΥ,
ΤΟ «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ».

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ:
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΙΣ.

Γλυφάδα, 14.8.2018.

(*) ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ, τηλ. 211.402.2615, 6936.528.528.


ΔΕΙΤΕ ομιλία του Γ. Λεκάκη για τα αρχαία Ολύμπια, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΠαγγαιο, Αναστασιαδης, Αθλητισμος, ΑΜΕΑ, Μαντειο Δελφων, Δελφοι, ΙφιτοςΗλειαΚλεισθενης, Πισα, Σπαρτη, Λυκουργος, λοιμος, εμφυλιος, Ολυμπιακοι Αγωνες, εκεχειρια, Ολυμπια, Ανατολη, Κρονειος Λοφος, Αλφειος ποταμος, Ολυμπιαδα, Ιστορια, 1896, αναβολικο, 78, Φυσικη, Συμπαν, 3, Ομοκεντροι Κυκλοι, επιθετικοτητα, χουλιγκανισμος, χουλιγκανς, χουλιγκαν, μπουλινγκ, κενο, καινο, σεκτα, ημιυπαιθριος χωρος, αθλητης, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ΠΑΙΔΙ, ΦΥΣΙΣ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ, Olympia, Olympic Games
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ