Η 1η Regatta του Πλατανιά Πηλίου


Η 1η Regatta του Πλατανιά Πηλίου

1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018
  

Η 1η Regatta του Πλατανιά γίνεται με βάση το φυσικό λιμάνι-αγκυροβόλιο του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο.
Ο Πλατανιάς αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Υπάρχει μία προβλήτα που χρησιμοποιείται από τοπικά αλιευτικά σκάφη και με περιορισμένο χώρο για πρόσδεση. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα καφέ, τα παραδοσιακά καταλύματα και οι παραλίες του Πλατανιά και του γειτονικού Μικρού δημιουργούν ένα πολύ φιλόξενο χώρο. Ο όρμος του Πλατανιά προστατεύεται πλήρως από τις επικρατούντες βόρειους ανέμους και αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές αγκυροβόλιο. Υπάρχουν επί πλέον ασφαλή αγκυροβόλια κοντά στον κόλπο της Χονδρής Άμμου, που προσφέρουν προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Η πρώτη αυτή regatta είναι μια ανοιχτή διοργάνωση για όλους τους τύπους ιστιοπλοϊκών σκαφών ακόμη και για μηχανοκίνητα σκάφη (κάτι σαν φεστιβάλ της θάλασσας).


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018. Τα σκάφη μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να διαμορφώσουν έναν αγωνιστικό στίβο περίπου 9 ναυτικών μιλίων το Σάββατο και την Κυριακή από τις 14.00. Θα είναι ένας "αγώνας" για διασκέδαση, ανοικτός σε κάθε τύπο ιστιοπλοϊκών σκαφών. Στην συγκέντρωση κυβερνητών στις 10.00 κάθε μέρα θα επιβεβαιώσουμε και θα συμφωνήσουμε τις λεπτομέρειες του αγώνα (διαδικασία εκκίνησης, ισχύοντες κανονισμοί κλπ.).


Επί πλέον για παραδοσιακά, μικρά σκάφη και dingies σχεδιάζουμε μια πιο σύντομη διαδρομή μπροστά ακριβώς από τον Πλατανιά και το Μικρό, μια "παρέλαση σκαφών" καθ' όλην την διάρκεια του μεγαλύτερου αγώνα. Η συγκεκριμένη διαδρομή θα είναι πολύ καλά ορατή από την στεριά και θ' αναδεικνύει την ομορφιά της ιστιοπλοΐας.
Στόχος είναι η 1η Regatta του Πλατανιά να προσελκύσει σκάφη στην περιοχή, ν' αναδείξει τον "ιστιοπλοϊκό" χαρακτήρα της, με απώτερο σκοπό να καθιερωθεί μια ετήσια ρεγκάτα ή φεστιβάλ της θάλασσας.
Το βράδυ του Σαββάτου προγραμματίζουμε ένα πάρτυ στον Πλατανιά, όπου μεταξύ φαγητού και μπύρας θα μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα και ν' ανταλλάξουμε απόψεις.
Για την Κυριακή προγραμματίζεται ένα παρόμοιο πρόγραμμα ιστιοπλοΐας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά, που ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο, με σκοπό να προστατεύσει το περιβάλλον του όμορφου χωριού και ν' αποτρέψει τα σχέδια για μια ακατάλληλη ανάπτυξη του λιμανιού. Δεν υπάρχει καμμία χορηγία, οπότε το γεγονός είναι ανοιχτό, φιλικό και φιλόξενο για όλους όσους αγαπούν την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα.
Η συμμετοχή όλων σας είναι ευπρόσδεκτη.


Εκ μέρους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά "Η Σηπιάδα" απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας και μια θερμή πρόσκληση για συμμετοχή.

Chris Wicks (μέλος της επιτροπής)


Γωγώ Σταθαράκου (Πρόεδρος)

Σταμάτης Μπένης (μέλος της οργανωτικής επιτροπής)


ΔEITE την σελίδα ΕΔΩ και μοιραστείτε τη με φίλους που μπορεί να τους ενδιαφέρει.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ρεγκατα, Πλατανιας, Πηλιο, αλιευτικο σκαφος, Μικρο, Χονδρη Αμμος, Χοντρη Αμμος, μηχανοκινητο σκαφος, θαλασσα, σκαφος, αγωνιστικος στιβος, ιστιοπλοικο σκαφος, ιστιοπλοια, ρεγκαττα, Platanias, Pelion, regata, Μαγνησια, Θεσσαλια, Αιγαιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ