«Ζωδιακός κύκλος και ημερολόγιο» στην Θήρα


«Ζωδιακός κύκλος
και ημερολόγιο»
στην Θήρα


Την εικαστική εγκατάσταση της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα «Ζωδιακός κύκλος και ημερολόγιο» με βυζαντινές μεταγραφές από μικρογραφίες χειρογράφων του 12ου αιώνα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, φιλοξενεί το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, από το Σάββατο 14 Ιουλίου.
Με την εικαστική της καταγραφή, η Μαρία-Σμαράγδα Σκούρτα μετουσιώνει στα έργα της το φως και την χαρά που αναδύονται από τα διακοσμητικά μοτίβα των βυζαντινών χειρογράφων και καλεί τον θεατή, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις και τη μνήμη, να «αγγίξει» το πνεύμα του Βυζαντίου.
Η Μαρία-Σμαράγδα Σκούρτα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε μαρμαρογλυπτική στην σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου και συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Γ. Μόραλη, Ν. Κεσσανλή, Θ. Εξαρχόπουλο, Δ. Καλαμάρα και Γ. Λάππα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole des beaux Arts (Paris). Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-22:00.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Σκουρτα, Ζωδιακος κυκλος, ζωδια, ημερολογιο, βυζαντινες μεταγραφες, μικρογραφια, χειρογραφο, Μονη Βατοπεδιου, Αγιο Ορος, Μπελλωνειο Φηρα, Θηρα, Σαντορινη, Αγιον Ορος, Βυζαντιο, μαρμαρογλυπτικη, Τηνος, Μοραλης, Κεσσανλης, Εξαρχοπουλος, Καλαμαρας, Λαππας, Παρισι


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ