Η Γιορτή Ρυζιού στα Νέα Μάλγαρα


Η Γιορτή Ρυζιού
στα Νέα Μάλγαρα

Από την Πέμπτη 6 έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί για 32η χρονιά η «Γιορτή Ρυζιού» στην Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα, νομού Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της περιοχής, στον οποίο πρωτοστατούν οι ρυζοκαλλιεργητές της περιοχής.

Τρακτέρ με ερπύστριες...
Κάποτε στο προσφυγοχώρι Νέα Μάλγαρα...

Η εφετινή γιορτή συμπίπτει με την επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυση του οικισμού των Νέων Μαλγάρων, γεγονός που θα εορταστεί με ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις!
Η «Γιορτή ρυζιού» διοργανώνεται από τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων και το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μαλγάρων ιδρύθηκε το 1980 από ανθρώπους με αγάπη για τον πολιτισμό και την παράδοση. Αμέσως άρχισαν την προσπάθεια ώστε να εμπλουτιστεί η πολιτιστική δραστηριότητα του χωριού, με χορούς, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής κ.ά. Το 1984 η συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους του χωριού, εγέννησε την Γιορτή Ρυζιού Ν. Μαλγάρων, η οποία καθιερώθηκε και από το 1987 διοργανώνεται με την εποπτεία της κοινότητας Ν. Μαλγάρων. Το 1998 ιδρύθηκε το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Μαλγάρων - συνέχεια του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στον χώρο του λειτούργησαν δανειστική Βιβλιοθήκη, τμήματα ζωγραφικής, εικαστικών, μουσικής, αγιογραφίας, θεάτρου, παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, κ.ά. Τα μέλη του Συλλόγου ανέρχονται στα 150.
Η Γιορτή Ρυζιού, το Ανοιξιάτικο Αντάμωμα (παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών) η γιορτή της Τσικνοπέμπτης, είναι κάποιες από τις πολλές εκδηλώσεις που αναλαμβάνει το Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία πάντα με την κοινότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ρύζι, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Γιορτη Ρυζιου, ρυζι, Νεα Μαλγαρα, Δελτα, Θεσσαλονικη, νομος Θεσσαλονικης, Ανταμωμα, Τσικνοπεμπτη, Nea Malgara, Thessaloniki, ορυζα, rice
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ