ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Μια πρωτότυπη δραματοποίηση της Ιστορίας του Θουκυδίδη


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μια πρωτότυπη δραματοποίηση
της Ιστορίας του Θουκυδίδη

Τα «Μαθήματα Πολέμου», μια πρωτότυπη δραματοποίηση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, επιστρέφουν στο Μέγαρο μόνο για 10 παραστάσεις (21-30 Σεπτεμβρίου 2018) και ανακοινώνουν τα μελλοντικά τους σχέδια!
Η παράσταση της εφετινής άνοιξης, που έγινε sold out από στόμα σε στόμα, επιστρέφει στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Τριάντη και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε βράδυ στις 21.00. Προγραμματίζονται επί πλέον παραστάσεις από 6 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2018 κάθε Τρίτη στις 21.00, η προπώληση των οποίων θα ανοίξει στις 25 Σεπτεμβρίου.


Τον Μάιο του 2019 έρχεται το Δεύτερο Μέρος των Μαθημάτων Πολέμου με τίτλο «Μαθήματα Πολέμου Β'», το οποίο πραγματεύεται τα πολιτικά οράματα του Αλκιβιάδη και την διάψευσή τους στην καταστροφική για τους Αθηναίους εκστρατεία στη Σικελία.
Επί σκηνής ο Δημήτρης Λιγνάδης, πλαισιωμένος από ομάδα νέων ηθοποιών. Την μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου. ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά την διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη.  Ιστορικός σύμβουλος, η δρ. Ανδρονίκη Μακρή.


Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο. Η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της Μήλου: τα πολεμικά γεγονότα και άλλα δραματικά συμβάντα, όπως ο λοιμός στην Αθήνα, συναρθρώνονται, μεταξύ άλλων, με τον επιτάφιο λόγο του Περικλή και ομιλίες πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Ιστορικός Σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Καραμήτρου
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης

Ηθοποιοί: Δημήτρης Λιγνάδης, Aurora Marion, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Ανδρέας Καρτσάτος, Κώστας Νικούλι, Κατερίνα Πατσιάνη.
Ώρα Έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήρια: 15 € και 10 € (για φοιτητές, νέους, άνεργους, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνους).
Κρατήσεις: 210 7282333, www.megaron.gr, και καταστήματα Public.

Συμπαραγωγή της Dramaticus και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μαθηματα Πολεμου, δραμα, Ιστορια, Θουκυδιδης, Λιγναδης, Μεγαρο Μουσικης, Αλκιβιαδης, Αθηναιοι, Αθηνα, Σικελια, Οικονομου, Μακρη, Πελοποννησιακος Πολεμος, τραγωδια, Πλαταια, εμφυλιος πολεμος, Κερκυρα, Πυλος, Σφακτηρια, Μηλος, λοιμος, επιταφιος Περικλη θεατρο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ