Ναυτικοί Δόκιμοι του 1968… 50 χρόνια μετά!


Ναυτικοί Δόκιμοι του 1968
…50 χρόνια μετά!

Αριστερά, νεαροί δόκιμοι, δεξιά... κάτι κουρασμένα παλληκάρια...

Με πολύ συγκίνηση και φορτωμένοι αναμνήσεις, εόρτασαν οι ναυτικοί δόκιμοι του 1968 τα… 50 χρόνια από την είσοδο τους στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).
Συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου, μαζί με τους τότε επιτηρητές τους, όπου τέλεσαν τρισάγιο στην μνήμη των συμμαθητών τους που έχουν φύγει από την ζωή, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη Προδρόμου του Π.Ν.
Τους υπεδέχθη ο υποδιοικητής της Σχολής, πλοίαρχος Φώτιος Μπότσας Π.Ν., τους ενημέρωσε στον μεσόδρομο του Βασσανείου Μεγάρου και περιηγήθηκαν στους χώρους όπου εφοίτησαν. Εν συνεχεία, παρετέθη μικρή δεξίωσις στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ, όπου αντηλλάγησαν δώρα και αναμνήσεις.
Η τάξις του 1968 έχει να επιδείξει πολύ άξια στελέχη, όπως αρχηγό Ναυτικού, Στόλου, γενικό επιθεωρητή Ναυτικού, αλλά και τον νυν αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Π. Χατζηπέρο, ο οποίος μαζί με τους άλλους τρεις σημαιοφόρους (Κ. Γκόρτζη, Κ. Ματαράγκα και Γ. Στράτο) συμμετείχαν και στην ανταρσία του Α/Τ Βέλος το 1973.

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑναυτικοι δοκιμοι, 1968, Σχολη Ναυτικων Δοκιμων, ΣΝΔ, αρχιμανδριτης Προδρομος, ΠΝ, Μποτσας, Βασσανειο Μεγαρο, ΝΟΕ, Ναυτικο, Στολος, Χατζηπερος, σημαιοφορος, Γκορτζης, Ματαραγκας, Στρατος, ανταρσια, ανταρσια Βελους, Α/Τ Βελος, Βελος, 1973
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ