Η Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΩΝ για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ


Η Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
ΑΘΗΝΩΝ
για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Οι Παράγοντες της όλης διοργάνωσης, επειδή οι εργασίες καθ όλη την διάρκεια των εργασιών εν τέλει οι πόρτες ήσαν ανοιχτές προς τα ΜΜΕ -αρκετά δε εξ αυτών προσήλθαν από της πρώτης ημέρας και παρακολούθησαν σχεδόν το σύνολο των εργασιών) συναποφάσισαν και με τους εκπροσώπους των Ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ και προς διευκόλυνση όλων αμφότερων των πλευρών να εκδοθεί ένα τελικό ενημερωτικό δελτίο τύπου πληροφόρησης και ενημέρωσης δια του Τύπου και σχετικής ανακοίνωσης και αυτό να αποσταλεί με την διαδικασία του ΕΜΠΑΡΓΚΟ την Τρίτη 23 Οκτ προς δημοσίευση την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.
Επομένως ανακοινώνεται και επισήμως ότι:
Ολοκληρώθηκαν σήμερα 23 Οκτ. 18 ημέρα 3η οι εργασίες της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης στην Αθήνα στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής. Και τις τρεις ημέρες ενεγράφησαν στις επίσημες καταστάσεις της εκτελεστικής γραμματείας επισήμως άνω των 100 προσώπων, εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι και έλαβαν το λόγο τοποθετούμενοι επί των συζητήσεων καθ εκάστην ημέρα.


Κατά την διάρκεια των εργασιών της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης προσήλθαν περισσότεροι των 60 καταλογογραφημένων φορέων που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις που εξ αρχής είχαν τεθεί (με βεβαίωση και παραστατικά ως αντιπρόσωποι των φορέων τους).
Υπολογίζεται ότι και τις τρεις ημέρες προσήλθαν χωρίς να εγγραφούν-καταγραφούν περισσότεροι των 370, είτε με την ιδιότητα του απλού επισκέπτη, είτε με εκείνη του απλού πολίτη που ζητούσε να ενημερωθεί.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε πνεύμα ενότητας και τις τρεις ημέρες παρά τις ελάχιστες στιγμές έντασης και διαφωνιών που εν τέλει σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας προσπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν, οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις επί εκάστου ζητήματος είτε κατά την διάρκεια της Συνδιάσκεψεως (Κυριακή 22 και Τρίτη 23 Οκτωβρίου) είτε κατά την διάρκεια της επιστημονικής ημερίδος την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
 Έτσι με πνεύμα εθνικής ενότητας μέσα από την σύνθεση των απόψεων ελήφθησαν και αποφάσεις. Στην παρούσα φάση ανακοινώνονται και δημοσιοποιούνται επί μέρους αποφάσεις. Ελήφθησαν όμως και άλλες αποφάσεις
Έτσι, προς το παρόν ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια της Α’ Συνδιάσκεψης και στο περιθώριο αυτής συναποφασίστηκε, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που επισφραγίστηκαν κατά την διάρκεια συμποσίου (γεύματος που παρετέθει την Τρίτη 23 Οκτ. προς τιμήν και όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση των εργασιών) οι τελικές βασικές αποφάσεις από τον βασικό οργανωτικό πυρήνα δράσης και ανάληψης της πρωτοβουλίας για την σύγκληση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία να συντονιστούν και να αναληφθούν ως συνέχεια δράσης και υλοποίησης των αποφάσεων Αυτής (της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης) οι εξής ενέργειες:
1.     Να ενημερωθούν επισήμως όλοι οι θεσμικοί φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας για τις αποκαλύψεις, τις επιστημονικές εισηγήσεις και τις αποφάσεις της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης και για το τελικό ψήφισμα
2.     Να ενημερωθεί επισήμως δια αλληλογραφίας και δια συναντήσεως ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
3.     Να ενημερωθεί επισήμως (δια συναντήσεων και με επίδοση) και δια αλληλογραφίας η Ελληνική Βουλή
4.     Να ενημερωθούν αρμοδίως και δια συναντήσεων και ανά πολιτικό (κομματικό ) φορέα
5.     Να ενημερωθεί επισήμως και δια συναντήσεων η Ελλαδική Εκκλησία δια της Δ.Ι.Σ και της Ι.Σ.Ι
6.     Να ενημερωθούν υπό τις αυτές προϋποθέσεις και οι διεθνείς και Ευρωπαϊκοί θεσμοί
7.     Να ενημερωθεί επισήμως υπό τις αυτές προϋποθέσεις και μέσω των Παμμακεδονικών Οργανώσεων ή αν χρειασθεί και μέσω ειδικής αποστολής και ο Αμερικανός Πρόεδρος
8.     Να ενημερωθεί επισήμως ο Ρώσσος Πρόεδρος υπό τις ως άνω αυτές προϋποθέσεις
9.     Να ενημερωθεί επισήμως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) υπό τις αυτές ως άνω προϋποθέσεις
10.                        Να ενημερωθεί επισήμως το ΝΑΤΟ και κάθε άλλη στρατιωτική συμμαχία στην οποία μετέχει η Ελλάδα υπό τις αυτές προϋποθέσεις
11.                        Να ενημερωθεί επισήμως και με όλους τους δυνατούς τρόπους κάθε άλλος διεθνής Οργανισμός υπό τις αυτές πρϋποθέσεις
Να συνεχισθεί ο αγώνας μέχρι ακύρωσεως της συμφωνίας των Πρεσπών εντός των νομίμων και συνταγματικών πλαισίων.
Επισυνάπτονται τα σχετικά κείμενα
1.    ΨΗΦΙΣΜΑ
2.    ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
3. ΣΧΕΤΙΚΈΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (Βλ. ιστοσελίδα Παμμακεδονικής)
4.    ΣΧΕΤΙΚΈΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (Βλ. ιστοσελίδα Παμμακεδονικής)
5.    ΚΑΘΕ ΆΛΛΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΊΜΕΝΟ (Βλ. ιστοσελίδα Παμμακεδονικής)

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΌΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ . Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ.
ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ) ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΘ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΑ. ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ»
ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΙΧΕ ΚΑΘ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΣΣΙΑΣ.
ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΌΤΙ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

1.     Όλοι όσοι μετείχαμε ενεργά, και με Λόγο( και επί μέρους τοποθετήσεις μας) στις 3ήμερες εργασίες της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης που συγκάλεσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία στην Αθήνα στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής την Κυριακή 21 Οκτωβρίου την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου με την «επιστημονική ημερίδα» και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, εκφράζουμε την βαθύτατη αγωνία μας για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στα Βαλκάνια.
2.     Ανησυχούμε για τον τρόπο που η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση διαχειρίζεται το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, καθώς φαίνεται να λείπει προφανώς εσκεμμένα παντελώς κάθε έννοια σύνδεσης, της ασκούμενης στους διεθνείς οργανισμούς εκ μέρους της Ελλάδος και της επίσημης εξωτερικής πολιτικής: Με την ιστορία. Τον πολιτισμό. Τη παιδεία. Τα ήθη. Τα έθιμα. Τις παραδόσεις του Ελληνικού Λαού.
3.     Τα τελευταία γεγονότα που έχουν διαδραματισθεί και καταγραφεί ως πολιτικά και διπλωματικά δεδομένα με επιρροή στην γενικότερη εξωτερική πολιτική της χώρας, αναφορικά με την επιχειρούμενη είσοδο του κράτους των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με αναφορά της λέξεως Μακεδονία στην συνταγματική τους ονομασία, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992 μάς βρίσκει παντελώς αντίθετους!
4.     Παραβιάζεται κάθε έννοια νομιμότητας με την συστηματική αλλοίωση των εθνικών θέσεων της χώρας, όπως αυτές για πρώτη φορά εκφράστηκαν με την ανυποχώρητη θέση σύσσωμης της τότε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδος ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ(!) να μπει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ονομασία του γειτονικού κράτους η λέξη Μακεδονία, καθώς αυτή η αποδοχή υποκρύπτει όχι απλώς υφαρπαγή της ιστορίας και ωμή κλοπή του μεγαλύτερου κομματιού της εθνικής και οντολογικής υπόστασης της Ελλάδος, καθώς η Μακεδονία αποτελεί αναπόστατο μέλος του Ελληνισμού και της ιστορίας του, όπως αυτό νοείται και έχει διεθνώς καταγραφεί και αναγνωρισθεί εδώ και χιλιάδες έτη.
5.     Διαπιστώνουμε επίσης με θλίψη και απογοήτευση ότι απουσιάζει παντελώς κάθε έννοια σύνδεσης της γενικής πολιτικής που ασκείται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό με την Εθνική και Θρησκευτική ταυτότητα του Ελληνικού Λαού, αλλά και κάθε έννοια της ιδέας του Έθνους Κράτους. Ιδέα που συστηματικά αποδομείται μέσω της παρεχομένης παιδείας, αλλά και δια των άλλων παροχών που η Ελληνική Πολιτεία υποχρεούται με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα να παρέχει προς τους Έλληνες Πολίτες.
6.     Μας ανησυχούν βαθύτατα οι τρομακτικές αποκαλύψεις έκαμε από του βήματος της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης του Νομικού κ. Στέλιου Γρηγορίου, αναφορικά με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας στη λίμνη των Πρεσπών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και όλα όσα με αδιάσειστα στοιχεία κατήγγειλε και μας παρουσίασε. Τον εξουσιοδοτούμε πλήρως και τον καλούμε με αίσθημα ευθύνης με εκτενή αρθρογραφία να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό, τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ αλλά και τα Ελληνικά Κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και διεθνείς Οργανισμούς για όσα αποκάλυψε κατά την διάρκεια των εργασιών μας.
7.     Υιοθετούμε πλήρως και αποδεχόμαστε το σύνολο των επιστημονικών εισηγήσεων και αποκαλύψεων στις οποίες προέβησαν οι κ.κ. Ιωάννης Μάζης, Γεώργιος Φίλης και Κωνσταντίνος Γρίβας, με βάση τις οποίες και προσεγγίζουμε την σημερινή πραγματικότητα υιοθετούμε δε πλήρως και όλες τις λοιπές εισηγήσεις των επιστημόνων που με το υψηλότατο κύρος τους πλαισίωσαν την Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη των Αθηνών. Ήτοι των κ. κ. Βασίλειου Κωνσταντινόπουλου, Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, της κ. Αθηνάς Κατσαφάδου, καθώς και των νομικών κ.κ. Αριάδνης Νούκα, Αναστάσιου Καραϊσκου, Ιωάννη Μυταλούλη, Ευαγγελίας Κοζυράκη και Στυλιανού Γρηγορίου.
8.     Καλούμε τις Φίλιες Δυνάμεις του κόσμου, που αποδεδειγμένα μπορούν να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδος έστω δε ακόμα και με αντισταθμιστικά οφέλη, α) να απέχουν από κάθε πολιτική και διπλωματική ή και κάθε άλλη δράση που μπορεί να απειλήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος ή να υποσκάπτει με κάθε τρόπο τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδος και β) αν πράγματι μπορούν να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδος, επαναλαμβάνουμε ακόμα και με τα δεδομένα αντισταθμιστικά οφέλη προς αμοιβαίο όφελος αμφότερων των χωρών μας, να συνδράμουν με αποδεδειγμένες δράσεις και ενέργειες σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά αν χρειασθεί και με στρατιωτική υποστήριξη στην περίπτωση που απειληθεί η εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Καλούμε δε αυτές τις μεγάλες δυνάμεις να μην επαναλάβουν τα λάθη του πρόσφατου και απώτατου ιστορικού παρελθόντος μας.
9.      Εξουσιοδούμε την ομάδα των διακεκριμένων Νομικών μας να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε διεθνές αλλά και σε εσωτερικό επίπεδο, προκειμένου να προσβληθεί με κάθε νόμιμο και αδιάβλητο τρόπο η «διακρατική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου στη Λίμνη των Πρεσπών ενάντια στην συντριπτική βούληση του Ελληνικού Λαού. Επίσης να αναλάβουν ειδική δράση και με αυτό το ψήφισμα μας εξουσιοδοτούνται να ενημερώσουν τον Ελληνικό Λαό αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς για την κρατική παράλειψη της Ελλάδος να εφαρμόσει εκείνο το μέρος της διακρατικής συμφωνίας με την UNESCO που διασφαλίζει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, ήτοι α) την υποβολή αγωγής για την ανάδειξη της αστικής ευθύνης του ελληνικού Δημοσίου από την παράλειψη προστασίας της άυλης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, β) την υποβολή αγωγής χρηματικής ικανοποίησης λόγω προσβολής προσωπικότητας από ζημιογόνα κρατική πράξη και γ) την υποβολή αιτήσεως ακυρώσεως κατά της παράλειψης του ελληνικού Δημοσίου προς ποινική προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
10.                        Απευθυνόμαστε στον Ελληνικό Λαό και τον καλούμε σε εθνικό διαρκές προσκλητήριο για την διαφύλαξη της εθνικής κυριαχίας και προστασίας κάθε σπιθαμής ελληνικής Γης με προσφορά ακόμα και του Υπέρτατου Αγαθού που είναι η ίδια μας η Ζωή, προκειμένου να διαφυλαχθεί η Εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος και η αρραγής ενότητα του Έθνους των απανταχού Ελλήνων της Γης!
11.                        Η παρούσα σύνθεση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης καλεί άπαντες τους Έλληνες, την Κοινωνία των Πολιτών, τις ομάδες και τα κινήματα, να απαιτήσουν με κάθε τρόπο νόμιμο να υποβληθεί το διαρκές αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος α) προς το καθ ύλην αρμόδιο (εκάστοτε) υπουργικό συμβούλιο και να λάβουν γνώση όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου αυτού μας του αιτήματος β) σε περίπτωση που αρνηθεί το υπουργικό συμβούλιο να υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και δια (νυν) ή του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ Πάσης Ελλάδος με πρωτοβουλία της η Ελλαδική Εκκλησία, κατά το ιστορικό προηγούμενο το 1955 της Κυπριακής Εκκλησίας να αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή λαϊκού δημοψηφίσματος μέσω των συστατικών οργάνων της, τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και τις υπ’ Αυτές Ενορίες τους, και για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών,και γ) εν τη εσχάτη περιπτώσει που αρνηθούν οι δυο ως άνω θεσμικοί φορείς να αναλάβουν οι Παμμακεδονικές οργανώσεις ως λαϊκή έκφραση της Κοινωνίας των Πολιτών να διεξάγουν, έστω συμβολικά και σημειολογικά, λαϊκό δημοψήφισμα για για την απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών.
12.                        Απευθυνόμαστε στον Υγιή Ελληνισμό των Πέντε Ηπείρων και του ζητούμε να αναλάβει δράση, σε κάθε επίπεδο, απευθυνόμενος προς διεθνείς οργανισμούς κατ’ αρχήν με ενημέρωση για όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα αναφορικά με τα Εθνικά μας ζητήματα και ειδικώς για το καυτό ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών που συνυπέγραψαν ερήμην του Ελληνικού Λαού οι ηγεσίες Ελλάδος και Σκοπίων υποταγμένες πλήρως σε διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτός ο Οικουμενικός Ελληνισμός οφείλει, υποχρεούται και προσκαλείται ως η τελευταία ασφαλιστική δικλείδα του Ελληνικού Έθνους, να αναλάβει δράση με ψηφίσματα, ενημέρωση και άλλες παράλληλες δράσεις υπέρ της Ελλάδος. Να επαγρυπνά. Να ενημερώνει. Να αφυπνίζεται. Να στηρίζει παντί τρόπω κάθε εθνική πρωτοβουλία διαπιστωμένα καθαρή και κρυστάλλινη. Να στηρίζει κάθε προσπάθεια που αποδεδειγμένα κινείται και δρά μακριά από ιδιοτέλεια, σκοπιμότητες, κεκρυμμένα προσωπικά ή άλλα θολά και αδιαφανή συμφέροντα. Να δρά και ενισχύει κάθε εθνική προσπάθεια που όντως κινείται απαλλαγμένη κάθε άλλης παθογένειας που διαχωρίζει και διχάζει τον απανταχού Ελληνισμό!
13.                        Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εντός και εκτός κοινοβουλίου να αναλάβουν συνειδητή δράση με κάθε νόμιμη και εντός συντεταγμένων πλαισίων της ευνομούμενης Ελληνικής Πολιτείας με σεβασμό στους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ελληνικού Συντάγματος, προκειμένου να ακυρωθεί όχι μόνον η συνθήκη των Πρεσπών, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που υποσκάπτει την εθνική Κυριαρχία της χώρας
14.                        Ζητούμε από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Βουλής να φέρουν σχετική πρόταση νόμου με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ελληνική Βουλή που να διασφαλίζει με βάση την διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και UNESCO την προστασία της άϋλης πολιτιστικής κληρονομίας
15.                        Προσκαλούμε άπαντες τους εμπλεκόμενους με τα εθνικά ζητήματα, ομάδες και κινήματα της Κοινωνίας των Πολιτών να επαγρυπνούν με διαρκή αφύπνιση, ενημέρωση, και διασταύρωση όσων διαδίδονται με κάθε τρόπο μέσω των ΜΜΕ(διαδικτυακά και μέσω social media) αλλά και μέσω τηλεπικοινιών(και δια τηλεφώνουν και άλλων σύγχρονων τρόπων) αλλά και να ελέγχουν και κάθε άλλη διακίνηση πληροφορίας που ενδεχομένως υποκρύπτει σκοπιμότητα, ή θολά και σκοτεινά κίνητρα.
16.                         Καλούνται το λοιπόν οι Έλληνες Πολίτες εντός και εκτός συνόρων να απομονώνουν κάθε διχαστική ενέργεια που διαχωρίζει τον Ελληνικό Λαό σε Εκείνους και τους Άλλους. Σε αυτούς και Εμάς. Στους δικούς μας και τους δικούς τους. Να απομονώνουν και να απέχουν από κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε ακρότητες! Που διαχωρίζει σε προδότες και Πατριώτες!
17.                        Δηλώσαμε σε όλους τους τόνους και ως φορέας Διοργάνωσης αλλά πλέον και με την δυναμική που απέκτησε η σύκληση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης ότι ξεκινάμε από την θεμελιακή βάση ότι οι Έλληνες είμαστε, πρώτα Έλληνες το Γένος και Ορθόδοξοι στο Θρήσκευμα κατά την πλειοψηφία μας. Και εργαζόμαστε και δια αυτής της πρωτοβουλίας για την Εθνική Ενότητα!
18.                        Επομένως και με την αυτή ενότητα καλούμε και κάθε άλλον Έλληνα Πολίτη αυτής της χώρας, που ασπάζεται οποιαδήποτε άλλο θρήσκευμα να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και ενότητα με τον Ελληνικό Λαό, αναπόσπαστο μέρος του οποίου συναποτελούν όλοι οι Έλληνες Πολίτες το Κυριάρχο Σώμα του Ελληνικού Λαού.
19.                        Για ακόμα ύστατη φορά, προσκαλούμε πάντες σε εθνική ενότητα. Ομοψυχία. Να γίνουμε όλοι οι Έλληνες ένα σώμα. Μια ψυχή. Μια γροθιά. Μια καρδιά. Ένας Νους.
20.                        Τέλος καλούμε τον Κυριάρχο Ελληνικό Λαό να επαγρυπνά. Να αφυπνίζεται. Να ετοιμάζεται και να προετοιμάζεται για όσα μέλλει γεννέσθαι στο εγγύς και απώτερο μέλλον. Να είναι έτοιμος να προασπίσει και υπαρασπίσει την Εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος. Πάση δυνάμει. Παντί τρόπο. Ακόμα και με αυτή την θυσία της Ζωής του.

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ;
ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ!
ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΙΑ ΒΟΗΣ! ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ!

Ώρα 14:45

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΞΑΝΑ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ (ΗΘΕΛΗΜΕΝΩΝ Ή ΑΘΕΛΗΤΩΝ) ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ και όχι σε εκλογή «ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ», όπως το είχαμε εξ αρχής προαναγγείλει-το είπαμε και τις τρεις ημέρες θα το ξανά δηλώσουμε- δεν ήταν και δεν υπήρξε ούτε η πρόθεση, ούτε και η προδιάθεση, ούτε αυτοσκοπός ή σώνει και καλά εκλογή ενός τέτοιου εθνικού οργάνου! Πρόθεση και όραμα μας για μια εθνική προσπάθεια, ναι υπήρξε. Αλλά όχι ηθελημένος αυτοσκοπός. Ειδικώς δε αν θα διακινδύνευε να διχάσει. Για αυτό και ο σχεδιασμός μας, όπως εξ αρχής δηλώσαμε (βλ ομιλία 22ας Οκτωβρίου Ιωάννη Αθανασιάδη: η πρόταση της Παμμακεδονικής), επομένως είχε δυο σενάρια εξ αρχής. Επομένως προκειμένου να στηριχθεί εμπράκτως η εθνική ενότητα, αποφύγαμε να προβούμε σε εκλογή για λόγους εθνικής ενότητας εφόσον δεν υπήρξαν αυτές οι αυστηρότατες προϋποθέσεις, όπως εμείς ως Φορέας Διοργάνωσης τις είχαμε προσδιορίσει με την επιστολή πρόσκληση μας προς τους φορείς και β) εφόσον το Διοικητικό Συμβούλιο μας εξ αρχής είχε θέσει ασφαλιστικές δικλείδες ενότητας όλων των φορέων για αυτό και είχαμε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσαμε στην επιλογή μιας Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων, η οποία θα αναλάμβανε σχεδόν το ίδιο έργο και την αυτή αποστολή, αλλά πλέον με περισσότερη άνεση και ελευθερία ανάληψης πρωτοβουλιών, εφόσον δεν θα υπήρχε η δέσμευση και οι περιορισμοί που εκ των πραγμάτων θα έθετε όντως ένα διευρυμένο εκλεκτορικό Σώμα. Ευχή και προσπαθεια μας ήταν να υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις και η δυνατότητα ενός τέτοιου ανοιχτού διευρημένου εκλεκτορικού σώματος. Αυτή η δυνατότητα δεν υπήρξε. Δεν το επιδιώξαμε. Δεν το εκβιάσαμε. Μπορούσαμε; Μπορούσαμε, αν το θέλαμε. Θα τραυματίζαμε όμως την ήδη πληγωμένη ενότητα μας. Επομένως σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 ανακοινώνουμε ότι προχωράμε στην συγκρότηση αριστείδην εκλογή και επιλογή με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια στη σύσταση και συγκρότηση «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων Κύρους»
Η επιτροπή προσωπικοτήτων κατ αρχήν είναι επταμελής.
Σήμερα ανακοινώνονται τα ονόματα της βασικής πεντάδας και οι δυο επόμενες θέσεις θα ανακοινωθούν μετά από σχετική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους (Πρόσωπα και Φορείς) ακριβώς γιατί υπάρχει μεγάλη ευγενική προσφορά από τον απανταχού Ελληνισμό σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, και Αφρική. Τηρουμενων των αναλογιών κατ αρχήν έχει συμφωνηθεί να είναι επταμελής. Επομένως οι δυο θέσεις θα μείνουν επ’ ολίγον κενές και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και αυτές οι δυο θέσεις.
Διευκρινίζεται ότι με την συγκρότηση της σε Σώμα η «Εθνική Επιτροπή Προσωπικοτήτων» αυτά τα ίδια πρόσωπα θα αποφασίσουν και ανεξάρτητα από την βούληση της Παμμακεδονικής, αν θα παραμείνουν επταμελής ή θα επαυξήσουν τα μέλη της κατά την κρίση και τις αποφάσεις τους στην πρώτη τους συνεδρίαση. Η πρώτη τους συνεδρίαση εναπόκειται στους ιδίους, οι οποίοι και θα προβούν στην σχετική ανακοίνωση. Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δεσμεύεται ότι θα τους παρέχει κάθε τεχνική δυνατότητα(γραφεία, διαδικτυακή σελίδα μαιλ κτλ) μέχρι της πλήρους ανεξαρτητοποίησης τους και λειτουργίας τους. Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία θα συνδράμει την Εθνική Επιτροπή Προσωπικοτήτων με κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διευκολύνει το έργο και την αποστολή τους μέχρις αυτονόμησης τους στο πλαίσιο των δυνατότητων της.

 Επομένως,
Η επιτροπή προσωπικοτήτων συγκροτείται ως εξής:

-         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ, καθηγητής Γεωπολιτικής, Διεθνούς δικαίου στο ΕΚΠΑ. Τον ευχαριστούμε θερμά για την σθεναρή υποστήριξη του και την κατάθεση της επιστημονικής του γνώσης υπέρ Πατρίδος και Έθνους.
Θα είναι ο επικεφαλής και αρμόδιος για την συγκρότηση επιστημονικών, εισηγητικών, γνωμοδοτικών και ερευνητικών ομάδων για :
1.    Το Σκοπιανό και όλα τα ιστορικά στοιχεία επ αυτού που αφορούν την Ελλάδα και την ιστορική συστηματική διαστρέβλωση της ιστορίας και της υποκλοπής / υφαρπαγής της
2.    Την διατήτηρηση και ελληνικότητα της Μακεδονίας
3.    Για το Κυπριακό
4.    Για την Θράκη και όσα διαλαμβάνονται στον χώρο αυτής
5.    Για το Αιγαίο και όσα διαδραματίζονται στην ανοιχτή θάλασσα του ως το τελευταίο ελληνικό νησί
6.    Για το βορειοηπειρωτικό ζήτημα και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου
7.    Για την επέκταση της Αιγιαλίτιδος Ζώνης με βάση το διεθνές δίκαιο
8.    Για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια
9.    Για την νησιοτικότητα της Ελλάδος και την εγκατάληψη νησίδων και ακριτικών νησιών
10.                       Για την ΑΟΖ και όσα άπτονται επί αυτού του ζητήματος
11.                       Για την Εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος και κάθε επί αυτής ζήτημα που ως μη όφειλε ανακύπτει
12.                       Για την ιστορική μνήμη περιοχών και εδάφών που απώλεσε η Ελλάδα διαχρονικά. Αλησμόνητες Πατρίδες
13.                       Για τον συντονισμό και την δράση, και αξιοποίηση των απανταχού Προσωπικότητων Ελληνικής καταγωγής ή Φιλλέληνες επ οφελεία του Έθνους μας
Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης και η επιστημονική του ομάδα καθώς και οι συνεργάτες του θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την συγκρότηση και σύσταση αυτών των επιστημονικών ομάδων καθώς και για την συγκρότηση οποιασδήποτε άλλης επιστημονικής ομάδα κριθεί από τον ίδιο και τους συνεργάτες του ότι πρέπει να συγκροτηθεί επ’ ωφελεία της χώρας και του Ελληνικού Έθνους
Θερμώς τον ευχαριστούμε για αυτή του την εθνική προσφορά προς την Πατρίδα και το Έλληνικό Έθνος.

 Έτερο μέλος της επιτροπής Προσωπικοτήτων είναι ο
-         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΜΟΥΡΗΣ καθηγητής πυρηνικής ιατρικής στο ΕΚΠ με μεγάλη δράση υπέρ της Ελλάδος σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και συνέδρια επιστημονικά αναλαμβάνει σύνδεσμος με διεθνή ιδρύματα, πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος και της Ευρώπης πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων»

-         ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Ιατρός, σύνδεσμος με την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία. Θα αντικαθίσταται κάθε φορά με τον επόμενο εκλεγμένο πρόεδρο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας. Ο ρόλος του θα είναι να ενημερώνει όλες τις Παμμακεδονικές οργανώσεις για την δράση και τα αποτελέσματα αυτού του ευρύτατου επιστημονικού έργου. Και εδώ ο ρόλος του εκάστοτε μέλους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας που ex officio θα συμμετέχει εκ περιτροπής είναι πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων»

-         ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ, Πολίτης της Κρήτης. Ακτιβιστής. Διαρκής σύνδεσμος με την Κοινωνία των Πολιτών και τα ακτιβιστικά κινήματα. Ο κ. Γραμματικάκης δεν χρειάζεται συστάσεις αρκεί και μόνον η προσωπικότητα και η δράση του στα εθνικά θέματα ανά την Ελλάδα. Το αυτό ισχύει και για αυτή την θέση εργάζεται και συνδράμει πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων»
Και ο κύριος
-         ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΦΗΣ, Αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας σύνδεσμος με όλους τους μεγάλους τριτοβάθμιους φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία ενώσεων και όλων των βαθμίδων οργάνων των ενόπλων δυνάμεων. Και εδώ με τα ίδια χαρακτηριστικά και αυτός ο ρόλος συνδράμει πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων».

Επίσης ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ αλλά με ουσιαστικό λόγο και ψήφο θα συμπληρωθεί ως προείπαμε
Και με
-         Μια προσωπικότητα από ΗΠΑ το όνομα της οποίας θα ανακοινωθεί με την αποδοχή της πρότασης μας . Η διαβούλευση είναι σε εξέλιξη
-         Μια προσωπικότητα από την ευρωπαϊκή ενωση η διαβούλευση είναι σε εξέλιξη

Έργο και ουσιαστική αποστολή εθνικού χαρακτήρα της «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων» κατ ουσία θα είναι σε εθελοντική βάση:
-         Η εκπόνηση μελετών. Άρθρων. Αναλύσεων. Ερευνών και οι θεμελιωμένες εισηγήσεις και παροχή γνώσης με στοιχεία και ιστορικά τεκμήρια προς τους αρμόδους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω των εθνικών και διασυλλογικών, πολιτιστικών και πολιτισμικών φορέων της (εθνικοτοπικών και πολιτιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων ανά τον κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδος) παρέχοντας και κάθε άλλη επιστημονική υποστήριξη προς τα ήδη θεσμοθετημένα όργανα της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω και των λοιπών οργάνων της (ενώσεις, σύλλογοι, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες κτλ), αλλά και δια των θεσμοθετημένων οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας ή φορέων της ομογένειας των Ελλήνων, αν και εφόσον της ζητηθεί ή όταν και όπου να παράσχει την συνδρομή της σε (παν) εθνικό επίπεδο
-         Οι λοιπές αρμοδιότητες θα καθορισθούν από τα μέλη της ίδια της επιτροπής όταν και όποτε αυτή συγκροτηθεί σε Σώμα.

Το έργο της παραπάνω επιτροπής θα συνεπικουρεί νομικά και ειδικώς για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι ακυρώσεως της οι εξής ομάδα νομικών:
ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Που προς το παρόν αποτελείται από τους εξής εξαίρετους έναν προς ένα και τους ευχαριστούμε όλους για την συνεχή υποστήριξη τους.
-         ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ
-         ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
-         ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
-         ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΣΥΡΙΟΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
-         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΠΕΣ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
-         ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΝΤΕΡΗΣ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
-         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΑΛΟΥΛΗΣ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
-         ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΖΥΡΑΚΗ: ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Η ομάδα αυτή των Νομικών θα ενισχυθεί και με όσους εν συνεχεία προστεθούν εθελοντικά ή κατ εκλογή και μετά από διαβούλευση με τους ήδη υπάρχοντες τους οποίους και θερμώς ευχαριστούμε για την συνεχή και άοκνη προσφορά τους. Στην ομάδα αυτή των νομικών καλούνται να μετάσχουν και να συνδράμουν και άλλοι στην ίδια εθελοντική εθνικού χαρακτήρα προσφορά προς την Πατρίδα και το Έθνος μας.

ΠΗΓΗ: ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 6, Αθήνα, Παλαιά Βουλή, 23 Οκτωβρίου 2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, FYROM, ΠΓΔΜ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ