ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018

ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018 από την Άμφισσα, η οποία ως γνωστόν είναι η πατρίδα της μητέρας του Οδυσσέα. Εκεί βασίλευε ο παππούς του, ο Αυτόλυκος. Η σχετική εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ», τον Δήμο Δελφών και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας.


Εφέτος οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο των ΟΔΥΣΣΕΙΩΝ 2018 είναι περισσότερες απ’ ό,τι πέρυσι και θα διεξαχθούν, όπως κάθε χρόνο, από την 21η έως την 31η Οκτωβρίου 2018. Οι ημερομηνίες έχουν προσδιορισθεί με βάση το κείμενο της Οδύσσειας και τον προσδιορισμό της ημέρας της μνηστηροκτονίας (30 Οκτωβρίου 1207 π.Χ.), στον οποίο κατέληξε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκδηλώσεις στην Πύλο που θα ξεκινήσουν την 23η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την 27η Οκτωβρίου με πολύ πλουσιότερο από πέρυσι πρόγραμμα. Επίσης πλουσιότερες θα είναι και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Ιθάκη από την 21η έως και την 28η Οκτωβρίου αλλά και στην Αθήνα, στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» από 21 έως 31 Οκτωβρίου 2018. Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης την συμμετοχή για πρώτη φορά του Φινλανδο-Ελληνικού Συλλόγου στο Τούρκου καθώς και της Association Franco Hellénique de midi Pyrénées.



Τα πλήρη προγράμματα των παραπάνω εκδηλώσεων καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, μπορείτε να βρείτε στην σχετική ιστοσελίδα.
Για πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Σύλλογο «Η Επιστροφή του Οδυσσέα» στο 210 – 8254165.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΟΔΥΣΣΕΑ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018, Αμφισσα, Φωκιδα, Οδυσσεας, Αυτολυκος, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, Δημος Δελφων, Δημοτικη Βιβλιοθηκη Αμφισσας, Κεντρο Περιβαλλοντικης Εκπαιδευσης Αμφισσας, Μουσικο Σχολειο Αμφισσας, ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2018, Οκτωβριος, μνηστηροκτονια, Πυλος, Ιθακη, Αθηνα, Κεντρο Ελληνικης Γλωσσας και Πολιτισμου Μεγας Αλεξανδρος, Φινλανδια, Τουρκου, Πυρηναια, Ulysses, Φωκις, Δελφοι, Amfissa, Delfi
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ