Εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων


Εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου
της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων


Με επιτυχία και παρουσία κορυφαίων δημιουργών και δικαιούχων, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, η Γενική Συνέλευση Μελών της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) και οι εκλογές για την ανάδειξη του Εποπτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΥΕΔ σε διάστημα μικρότερο από δύο μήνες.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την εκλογή Προεδρείου αποτελούμενο από τους Γιώργο Κατσαρό (δημιουργό), Βιργινία Κοκίου (εκπρόσωπο Universal Music Publishing) και Δημήτρη Κολοκοτρώνη (δημιουργό). Μετά τις σύντομες εισηγητικές ενημερώσεις της κ. Μαρίας Βλάχου, προσωρινής διαχειρίστριας ΕΥΕΔ, του κ. Γιάννη Αντωνιάδη, Προέδρου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας / ΟΠΙ και τις τοποθετήσεις μελών, η Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
            Έγκριση  Κανονισμού Διανομής
            Έγκριση των κρατήσεων επί των εσόδων από τα δικαιώματα και  επί των εσόδων που προκύπτουν από την επένδυση εσόδων από τα δικαιώματα, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 18 του Ν.4481/2017.
            Έναρξη της διαδικασίας σύστασης του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των δημιουργών και δικαιούχων δικαιωμάτων (Καταστατικό, κ.ά.)
Στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία ανέλαβε μαζί με τη  δικαστική αντιπρόσωπο τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου.
Οι δημιουργοί/ δικαιούχοι δικαιωμάτων και εκδότες μουσικής που εξελέγησαν  στο Εποπτικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

Φοίβος Δεληβοριάς, με 1.130 ψήφους
Μαίρη Φασουλάκη, με 663 ψήφους
Πάνος Φαλάρας, με 485 ψήφους
Χρήστος Νικολόπουλος, με 451 ψήφους
Παρασκευάς Καρασούλος, με 337 ψήφους
Κώστας Καλδάρας, με 321 ψήφους
Άλκηστις Τσίκλου - WARNER CHAPPELL MUSIC HELLAS SRL, με 89 ψήφους
Βιργινία Κοκίου - UNIVERSAL MUSIC PUBLISHING, με 86 ψήφους
Βασιλική Γκίνη - ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΝΗΣ MEDIA MUSIC PUBLISHING με 35 ψήφους

Το Εποπτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, για τη συγκρότησή του σε σώμα και την άσκηση των θεσμικών αρμοδιοτήτων  του.

ΠΗΓΗ: ΕΥΕΔ, Μαρούσι, 24 Οκτωβρίου 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΥΕΔ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔεληβοριαςΦασουλακηΦαλαραςΝικολοπουλοςΚαρασουλοςΚαλδαραςΤσικλου, Κοκιου, Γκινη, Κολοκοτρωνης. Βλαχου, Αντωνιαδης, Οργανισμος Πνευματικης Ιδιοκτησιας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ