ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
του ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης
πνευματικών δικαιωμάτων
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ


Την Πέμπτη 1/11/2018 συνεδρίασε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΥΕΔ, με κυρίαρχο θέμα ημερήσιας διάταξης την πρώτη διανομή δικαιωμάτων.

            Αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι η πρώτη διανομή δικαιωμάτων στα μέλη της ΕΥΕΔ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 (ακριβής ημερομηνία θα σταλεί με νέα ειδική ειδοποίηση), με δίκαιο και αναλογικό τρόπο (βάσει μεριδίου αγοράς) των ποσών που έχει εισπράξει η ΕΥΕΔ από 6 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2018. Η εκκαθάριση των δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί με την επόμενη διανομή.
            Επίσης αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση του υπό σύνταξη καταστατικού του νέου αυτοδιοικούμενου από τους δημιουργούς/δικαιούχους - χωρίς τη συμμετοχή του Κράτους - φορέα εντός του Δεκεμβρίου για έγκριση από το Ειρηνοδικείο.

Την ίδια στιγμή που ως μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου πραγματοποιούσαμε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποφασιστεί η επίσπευση των εισπράξεων και των πληρωμών των δικαιούχων, πληροφορηθήκαμε επίσημα, την πρόσφατη επίδοση εξωδίκου από την Αυτοδιαχείριση, κατά της προσωρινής Διαχειρίστριας της ΕΥΕΔ προσωπικά και κατά των μελών του ΔΣ του ΟΠΙ, καλώντας τους να απέχουν από τα εκ του νόμου ανατεθέντα καθήκοντά τους (διαχείριση / είσπραξη / διανομή δικαιωμάτων μας ) απειλώντας τους με αστικές και ποινικές κυρώσεις.
Η απροκάλυπτη κλιμάκωση -και με επίσημο πλέον τρόπο - της επίθεσης της Αυτοδιαχείρισης και των συναδέλφων μας, μελών της, εναντίον της ΕΥΕΔ, εναντίον εν τέλει ημών των ίδιων των συναδέλφων τους, αλλά και εναντίον όλων των δημιουργών/δικαιούχων ελλήνων και ξένων που αυτή εκπροσωπεί, μας προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση και βαθιά απογοήτευση.

Τηρώντας το νόμο του ελληνικού κράτους, με άμεσο και κυρίαρχο σκοπό την ίδρυση του δικού μας, ελληνικών συμφερόντων, Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, έχουμε καταφέρει ξεκινώντας από το μηδέν, μετά την παντελή αποδόμηση κάθε δεδομένου στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων μας στην Ελλάδα, να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μόλις δυο μηνών, από την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας της μεταβατικής Υπηρεσίας, την πρώτη αναλογική διανομή στα μέλη μας, μετά από μεγάλο αγώνα για είσπραξη μέσα σε κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η επίθεση αυτή των συναδέλφων μας, μέσω της Αυτοδιαχείρισης προς την ΕΥΕΔ, που διαχειρίζεται εκτάκτως και προσωρινά τα δικαιώματά μας, γεννά προφανή αγανάκτηση και ερωτηματικά για τις προθέσεις και τη στόχευση των ενεργειών των συναδέλφων μας, που ενέκριναν αυτή την καταστροφικά επιθετική εναντίον μας παρέμβαση στη νόμιμη λειτουργία της ΕΥΕΔ, απαιτώντας στην ουσία να σταματήσουν οι εισπράξεις και η επερχόμενη διανομή των δικαιωμάτων στα μέλη της.

Η ευθεία επίθεση εναντίον της ΕΥΕΔ και κατ’ επέκταση εναντίον μας, προκειμένου να υπηρετηθεί ο αθέμιτος -όπως αποδεικνύεται- ανταγωνισμός, στον οποίο συνηγορούν προφανώς και οι ξένοι επενδυτές της Αυτοδιαχείρισης, δεν μπορεί να μας προκαλέσει παρά θλίψη και έντονη δυσαρέσκεια.

Ο διχασμός στον τόπο μας μόνο καταστροφή προκάλεσε. Και η ιστορία μας είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε και δημόσια την σφοδρή αντίδρασή μας, κατά παντός υπευθύνου αυτής της ηθικά ανάρμοστης πρωτοβουλίας,που έχει στόχο και απώτερη επιδίωξη την μη πραγματοποίηση των επερχόμενων και αναγγελθεισών πληρωμών των μελών μας, εντός του 2018, οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν όπως δεσμευτήκαμε και αποφασίσαμε παραπάνω με τις όποιες οικονομικές δυνατότητες αυτή τη στιγμή υπάρχουν.

Ωστόσο, από πλευράς μας, η πρόθεση για συνεννόηση, παρ’ όλη την επίθεση των συναδέλφων μας εναντίον μας, παρ’ όλη τη διαρκή εκ μέρους τους παραπληροφόρηση της αγοράς για την υπόστασή μας, παρ’ όλη την προσπάθεια καταστροφής όσων έχουν επιτευχθεί με αγώνες μέχρι σήμερα για τα δίκαια ΟΛΩΝ των πνευματικών δημιουργών/ δικαιούχων, πάντα με γνώμονα το νόμο και τη δεοντολογία, παραμένει ενεργή, όπως ενεργή και απαρέγκλιτη παραμένει και η απόφαση για άμεση ίδρυση και λειτουργία του ελληνικών συμφερόντων ΟΣΔ μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου.

Και θα προχωρήσουμε χωρίς άλλο, υπηρετώντας αυτό το σκοπό και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών και των εκατοντάδων χιλιάδων, δημιουργών και δικαιούχων ξένου ρεπερτορίου μελών μας και αντισυμβαλλομένων μας διεθνών ΟΣΔ.

Άλλα θέματα προς ενημέρωση

Μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του ΟΠΙ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του, μεταξύ της ΕΥΕΔ και της Αυτοδιαχείρισης για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης για ενιαία είσπραξη των παρελθόντων δικαιωμάτων των δικαιούχων που εκπροσωπούσε η ΑΕΠΙ. Την ΕΥΕΔ εκπροσώπησε νόμιμα η κ. Μαρία Βλάχου προσωρινή Διαχειρίστρια, συνοδευόμενη από τις δικηγόρους κ. Αγγελική Δημακοπούλου και κ. Αγγελική Κανελλοπούλου και τον σύμβουλο Διοίκησης κ. Νίκο Σκάγιαννη και την Αυτοδιαχείριση ο προσωρινός Γενικός Διευθυντής της, κύριος Declan Rudden, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο κα Αρχοντούλα Καψή. Στη συνάντηση δεν ελήφθησαν αποφάσεις, διότι ο κύριος Declan Rudden δήλωσε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για το θέμα και επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά τις 5 Νοεμβρίου, όταν και θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αυτοδιαχείρισης.

ΠΗΓΗ: Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΥΕΔ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΥΕΔ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ