Μια Ιστορία των Ζωναρά, Χωνιάτη, Γρηγορά, Χαλκοκονδύλη, κ.ά. του... 1587!


Μια Ιστορία
των Ζωναρά, Χωνιάτη,
Γρηγορά, Χαλκοκονδύλη, κ.ά.
του... 1587!



Ένα επίτομο βιβλίο Ιστορίας, με κείμενα των Ιωάννη ΖΩΝΑΡΑ, Νικήτα ΧΩΝΙΑΤΗ, Νικηφόρου ΓΡΗΓΟΡΑ, Λαόνικου ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ, κ.ά. με τίτλο  «Historia rerum in Oriente gestarum, ab exordio mundi et orbe condito ad nostra haec usque tempora [...] una cum narratione compendiosa de rebus Turcicis & Persicis, deque Othomanici imperii initio & progressu in eam magnitudinem, quæ hodie omnibus gentibus, longe lateque metuenda est.».
Πρόκειται για βιβλίο που πραγματεύεται την ιστορία των γεγονότων της Ανατολής και συνοπτικώς θέματα τουρκικά, περσικά, και οθωμανικά και το οποίο τυπώθηκε και κυκλοφόρησε στην Φρανκφούρτη, από τον S. Feyrabend, το 1587!

Μια πολύ σημαντική έκδοση, διότι διδάσκει τους Ευρωπαίους τα γεγονότα της Ιστορίας, όπως τα έγραψαν οι Έλληνες, της Διασποράς της Κωνσταντινουπόλεως, αυτοί που εν  τέλει έφεραν τον Διαφωτισμό και την Αναγέννηση στην Δύση…

Στα τεχνικά στοιχεία της εκδόσεως σημειώνουμε την γραμματοσειρά (folio), το μέγεθος της σελίδας 345 x 227 χλστ., τον αριθμό των φύλλων (297), το δίστηλο κείμενο, τον δίχρωμο τίτλο, τις ξυλογραφίες, κλπ.

ΠΗΓΕΣBlackmer 819, Atabey 582, Adams H-634, Hoffman, II, σελ. 628-9, ΒΕΡΓΟΣ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ιστορια, ΖΩΝΑΡΑΣ, ΧΩΝΙΑΤΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΑΣ, ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗΣ, Ανατολη, τουρκια, περσια, οθωμανοι, Φρανκφουρτη, Φραγκφουρτη, 1587, Κωνσταντινουπολη, Διαφωτισμος, Αναγεννηση, γραμματοσειρα, φολιο, ξυλογραφια, βιβλιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ