Ο Σύλλογος «Άγ. Αθανάσιος» Βουλιαρατιού, έχοντας βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του συγχωριανού του «θεωρεί χρέος του να παρακινήσει όλους τους Βουλιαρατινούς, καθώς και τους φίλους, να παρευρεθούν στην κηδεία του αγαπημένου μας Κώστα Κατσίφα. Για τον λόγο αυτό ναυλώνει λεωφορεία από Αθήνα, ώστε, όσοι επιθυμούν, να είναι παρόντες στην διαδρομή για την τελευταία κατοικία του παιδιού μας…»


Ο Σύλλογος «Άγ. Αθανασιος» Βουλιαρατιού
έχοντας βαθιά θλίψη
για τον άδικο χαμό του συγχωριανού του
«θεωρεί χρέος του να παρακινήσει όλους
τους Βουλιαρατινούς,
καθώς και τους φίλους
να παρευρεθούν στην κηδεία
του αγαπημένου μας Κώστα Κατσίφα.
Για τον λόγο αυτό ναυλώνει λεωφορεία
από Αθήνα, ώστε όσοι επιθυμούν,
να είναι παρόντες στην διαδρομή
για την τελευταία κατοικία του παιδιού μας…»
…Και πορεία από το μνήμα Σπυρομήλιου
στο Σύνταγμα για τον Κατσίφα


Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου τιμά την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Χιμάρας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (5 Νοεμβρίου 1912) και την μνήμη του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ώρα 4:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και εκδήλωση μνήμης στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στο μνήμα του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομήλιου.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο αγώνας για την σωτηρία της Βορείου Ηπείρου είναι αδιάκοπος εδώ και 106 χρόνια.
Άρχισε με τον Σπυρομήλιο συνεχίζεται με τον Κατσίφα.
ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!


Χαρακτηριστικό Παράδειγμα η ανακοίνωση του Συλλόγου από τους Βουλιαράτες που ακολουθεί:
Ο Σύλλογος του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού έχοντας βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του συγχωριανού μας θεωρεί χρέος του να παρακινήσει όλους του Βουλιαρατινούς καθώς και τους φίλους να παρευρεθούν στην κηδεία του αγαπημένου μας Κώστα Κατσίφα. Για το λόγο αυτό ναυλώνει λεωφορεία από Αθήνα ώστε όσοι επιθυμούν να είναι παρόντες στη διαδρομή για την τελευταία κατοικία του παιδιού μας..

Το κόστος θα είναι 20€ για εισιτήριο με επιστροφή. Ευχαριστούμε θερμά γι’αυτή την προσφορά την εταιρεία του συγχωριανού μας Euro Interlines Komatas-tours.

Παρακαλούμε θερμά όσοι επιθυμούν να έρθουν να δηλώσουν υπεύθυνα τη συμμετοχή τους στα παρακάτω τηλέφωνα:

Παναγιώτης Βλάχος : 697 9566440
Αλέξανδρος Μπούνταλης : 694 2497227
Νίκος Γκάζικας : 698 6924779

Ημερομηνία Αναχώρησης και Επιστροφής θα ανακοινωθεί με νέα δημοσίευση μόλις γίνει γνωστή η ημέρα της κηδείας.

Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί από όλους ώστε να δώσουμε βροντερό παρών και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για τον τόπο και τη πατρίδα μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του...
Εκ του Συλλόγου.


Τέλος, επετειακή Εκδήλωση με τίτλο «Κρητικοί και Χειμαρριώτες» έγινε από την Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ», τιμώντας την απελευθέρωση της Χιμάρας από τον αρχηγό Σπυρομήλιο και τα σώματα των Κρητών εθελοντών στις 5 Νοεμβρίου 1912. Η επετειακή εκδήλωση έγινε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 18.00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλατεία Καραϊσκάκη).

Ομιλητές:
- Σταυρουλάκης Στρατής: Δισέγγονος του καπετάν Στυλιανού Γαλερού, ερευνητής, συγγραφέας του υπό έκδοσιν βιβλίου «Ημερολόγιον Βορειοηπειρωτικού Αγώνος 1912-1913, Στυλιανού Ανδρέα Γαλερού, Αρχηγού Ανταρτικού Σώματος εν Βορείω Ηπείρω».
- Χατζηαντωνίου Κώστας: Συγγραφέας του βιβλίου "Χιμάρα - Το άπαρτο κάστρο της Βορείου Ηπείρου". Ιστορικός, δοκιμιογράφος και πεζογράφος, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά. Έχει τιμηθεί με το Bραβείο Δοκιμίου του Pen Club, με το Βραβείο Δοκιμίου Π. Φωτέα και με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης.
Θα συντονίσει ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ηπειρος, Χιμαρα, Βαλκανικοι Πολεμοι, 1912, Κατσιφας, Χειμαρα, Σπυρομηλιος, Κρητικοι, Χειμαρριωτες, ΧΕΙΜΑΡΡΑ, Κρητη, Σταυρουλακης, Γαλερος, 1913, Ανταρτες, Χατζηαντωνιου, Μπελερης, Συριγος, Ομονοια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ