Το Αρχαιολογικό Ενημερωτικό Δελτίο του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο Καναδά


Το Αρχαιολογικό
Ενημερωτικό Δελτίο
του Βασιλικού Μουσείου
του Οντάριο Καναδά


Το Αρχαιολογικό Ενημερωτικό Δελτίο (ANL) του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο (ROM) ξεκίνησε  το 1956, για τις τότε ανασκαφές στην Ιερουσαλήμ.
Ο αείμνηστος Δρ Douglas A. Tushingham σκέφτηκε ότι τα μέλη του θα ήθελαν να ενημερώνονται για τις τελευταίες έρευνες που έκαναν οι αρχαιολόγοι του.
Το ANL αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές. Τα μέλη του αισθάνονταν συνδεδεμένα με το Μουσείο και την έρευνά του με απτό τρόπο.
Στα επόμενα χρόνια, εξελίχθηκε σε μια έκθεση, με κείμενα και εικόνες, με κάθε θέμα να επικεντρώνεται σε μια ξεχωριστή πτυχή της ανασκαφής, της εργαστηριακής έρευνας ή άλλων αρχαιολογικών εργασιών από τους επιμελητές του ROM, το προσωπικό ή τους ερευνητές.
Οι θεματικές περιελάμβαναν, μεταξύ πολλών άλλων, αναφορές για μακροχρόνιες ανασκαφικές και ερευνητικές μελέτες, αναλύσεις υπολειμμάτων αίματος, πετρογραφικές αναλύσεις, ανίχνευση κεραμικών, υποβρύχια αρχαιολογία, δημόσια αρχαιολογία, επιγραφική καταγραφή, χρήση αρχαιολογικών βάσεων δεδομένων και έρευνα. Τα άρθρα επικεντρώθηκαν στην έρευνα σε περιοχές τόσο διαφορετικές όπως η Κίνα, το Οντάριο, η Αίγυπτος, το Σουδάν, η Υεμένη, το Μπελίζ, το Περού, κ.ά.
Το Αρχαιολογικό Ενημερωτικό Δελτίο του ROM απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την αρχαιολογία σε όλον τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ.

Τα ΑΡΧΕΙΑ, ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες: 100 Queen's Park, Τορόντο, ON, M5S 2C6, τηλ.: 416.586.5726, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μουσειο Ονταριο,  1956, ανασκαφη, Ιερουσαλημ, Ισραηλ. Τουσινγχαμ, Κινα, Καναδας, Αιγυπτος, Σουδαν, Υεμενη, Μπελιζ, Περού
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ