Έναρξη Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας στον Δήμο Ιλίου


Έναρξη Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας
στον Δήμο Ιλίου

Ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, με πρώτο θέμα συζήτησης «Παιδικές ιώσεις, εμβολιασμός, πρόληψη και διατροφή», το οποίο ανέπτυξε ο παιδίατρος του Δήμου κ. Μανώλης Κωστόπουλος.


Η Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας υλοποιείται μέσω της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και σκοπό έχει να βοηθήσει τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στον σύνθετο ρόλο τους.
Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, στον 7ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καπετάν Βέρα και Πηνελόπης, με θέμα «Οι φόβοι στα μικρά παιδιά: Σημασία και διαχείριση», το οποίο θα αναπτύξει ο Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης.


Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Είναι η τρίτη χρονιά που λειτουργούμε τη Σχολή Γονέων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και η ανταπόκριση του κόσμου αποδεικνύει την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Οι γονείς, όχι μόνο συμμετέχουν, αλλά κάνουν τις προτάσεις τους, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους, ενώ μέσα από τις γόνιμες συζητήσεις που πραγματοποιούνται αναπροσαρμόζεται διαρκώς η θεματολογία των συναντήσεων. Ο ρόλος του γονέα είναι τόσο απαιτητικός, που η κατάλληλη και ουσιαστική πληροφόρηση για την ανατροφή του παιδιού είναι απαραίτητη».
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και συγκεκριμένα με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης κυρία Ακίνδυνη Κρητικού στο τηλέφωνο 2132030178.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ, Κάλχου 48-50 , Ίλιον, Τ.Κ. 13122, τηλ. 210 2618642, τηλ/πο 210-26.10.300, mail.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΙΛΙΟΝ, ΓΟΝΕΙΣ, ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ