Τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων ξανά σε γραμματόσημο… - Του Δημ. Περδίκη


Τα 70 χρόνια
από την Ενσωμάτωση
των Δωδεκανήσων
ξανά σε γραμματόσημο…

Του Δημητρίου Περδίκη

    Στις 16 Νοεμβρίου 2018 τα ΕΛ.ΤΑ κυκλοφόρησαν ένα αυτοκόλλητο γραμματόσημο, ονομαστικής αξίας ίσης με το 1ο βάρος (έως 20 γραμμ.) τέλους επιστολής για το εξωτερικό (σήμερα, σύμφωνα με τον κατάλογο επιστολικού ταχυδρομείου των ΕΛ.ΤΑ 0.90 €). Το γραμματόσημο είναι αυτοκόλλητο εκδόθηκε και διατίθεται μόνο σε μορφή τευχιδίου, που περιέχει 10 γραμματόσημα προς € 8. Κυκλοφόρησαν 5.000 τευχίδια, ήτοι 50.000 γραμματόσημα.
  Τα ΕΛ.ΤΑ ετοίμασαν και 750 αριθμημένους και εικονογραφημένους φακέλλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας με επικολλημένο το γραμματόσημο και σφραγισμένο με την αναμνηστική σφραγίδα 1ης ημέρας κυκλοφορίας. Θα διατίθεται προς 2.50 € στους νομούς με ΦΠΑ 24% και € 2.36 στους νομούς με ΦΠΑ 17%.

Η μοναδική... πέτρινη αρχαία τριήρης στον κόσμο,
η οποία ευρίσκεται στην Λίνδο, της Ρόδου,
σε γραμματόσημο...

    Το ότι στις 31 Μαΐου 2018 είχε κυκλοφορήσει ένα προσωπικό γραμματόσημο με ακριβώς το ίδιο θέμα, για τους αρμοδίους της ταχυδρομικής υπηρεσίας της χώρας μας φαίνεται πως δεν έχει καμμία απολύτως σημασία. Βγάζουμε ό,τι θέλουμε, λοιπόν, όπως θέλουμε και τα βαπτίζουμε όπως επίσης θέλουμε, φτάνει που το ζήτησε ο κ. Δημήτρης Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ. Το πόσο καλά γνωρίζει τα περί την ταχυδρομική υπηρεσία και την φιλοτελική δεοντολογία ο αξιότιμος κύριος βουλευτής δεν έχουν καμμία σημασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ, ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΔΙΚΗΣ, ΕΛΤΑ, ΛΙΝΔΟΣ, ΡΟΔΟΣ, ΤΡΙΗΡΗΣ, ΓΑΚΗΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ