Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας - Πρόκειται για το παλαιότερο εν λειτουργία σχολείο της Ελλάδος!


Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής
και συντήρησης
του Α΄ Δημοτικού Σχολείου
Ύδρας

Το παλαιότερο εν λειτουργία σχολείο της Ελλάδος!

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του ιστορικού Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας.
Μετά από πολύχρονο αγώνα και προσπάθεια (επειδή το κτήριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο και απαιτούνταν χρονοβόρες  διαδικασίες με ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, σεβόμενοι τον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας), ξεκίνησε η επισκευή του κτηρίου του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας.
Πρόκειται για το παλαιότερο εν λειτουργία σχολείο της Ελλάδος, το οποίο κατασκευάσθηκε το 1780 και λειτούργησε ως σχολείο από το 1880!


Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του, ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση και ασφαλές. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 180.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α). Η χρηματοδότησις του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.


Οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου από σήμερα  παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο κτήριο του πρώην Σαχτουρείου Γυμνασίου Λυκείου της αρχόντισσας Ύδρας, καθ’ όλην την διάρκεια των εργασιών επισκευής και συντήρησης του σχολείου τους.

3.12.2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΥΔΡΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Δημοτικο Σχολειο Υδρας, μνημειο, Υδρα, Δημοτικο, Σχολειο, 1780, 1880, Σαχτουρειο Γυμνασιο Λυκειο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ