ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΛΟΓΩ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ
ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ
ΛΟΓΩ ΦΥΛΗΣ
ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (ΕΔΔΑ)
Burlya και άλλοι κατά Ουκρανίας
6.11.2018 (αριθ. προσφ. 3289/10)

Θέμις

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΛΟΓΩ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ, ΜΕ ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΟΒΟ, ΑΓΩΝΙΑ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Διωγμός και λεηλασία χωριού ρομά στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία παραβίασε την υποχρέωσή της να προστατέψει την μειονοτική ομάδα και ευθύνεται για την εξευτελιστική μεταχείρισή της, αφού, ενώ η αστυνομία ήταν παρούσα κατά την διάρκεια της επίθεσης, με την παθητική της στάση έδειξε ότι επικροτεί την επίθεση και της παρέχει επίσημη επικύρωση. Η αστυνομία δεν έλαβε μέτρα για την προστασία των σπιτιών των μελών της μειονότητας και δεν έδωσε αντικειμενική εξήγηση στα γεγονότα. Στην εγχώρια έρευνα για την επίθεση διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο μέλη της τοπικής αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην επίθεση και έτσι η έρευνα αυτή δεν είναι αντικειμενική. 

Καταδίκη της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ σε καταβολή 9.000 ή 11.000 ευρώ σε κάθε προσφεύγοντα – μέλος της, λόγω παραβίασης των άρθρων 3, 8 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ). Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ και ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΕΔΔΑ, Ουκρανια, 2018, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΜΙΣΟΣ, ΦΥΛΗ, ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΣΠΙΤΙ, ΦΟΒΟΣ, ΑΓΩΝΙΑ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, Διωγμος, λεηλασια, ρομα, αστυνομια, Ευρωπαικη Συμβαση Ανθρωπινων Δικαιωματων, ΕΣΔΑ, Ανθρωπινα Δικαιωματα, τσιγγανοι, αθιγγανοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ