125 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - Μνήμες Κρητών και Ικαριωτών

125 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΟΥ ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Με την ανατολή του Νέου Έτους
η ολοκλήρωση των ομογενειακών
επετειακών γιορτών


      William Peduto: «Προσφέρατε στην οικονομική άνθιση της περιοχής και στην προβολή του ήθους της φιλοτιμίας»
      Στο επίκεντρο, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Πιτσβούργκου και ο φημισμένη Βυζαντινή Χορωδία της
      Μνήμες μεταναστών προγόνων από την Παγκρήτια και Παν-ικαριακή Αδελφότητα
      Στο 2020 αδελφοποίηση του Πίτσμπουργκ με ελληνική πόλη


Ευρύ και πολυήμερο εορταστικό πρόγραμμα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ομογενειακού ιδρύματος American Hellenic Foundation of Western Pennsylvania (AHFWP) στην αμερικανική κομητεία της ιστορικής Αλλεγκένης προς τιμήν της 125ης Επετείου από την εγκατάσταση των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στην περιοχή.
Το πρόγραμμα εγκαινίασε ο Βυζαντινός Χορός της Μητρόπολης Πιτσβούργκου υπό την διεύθυνση του χοράρχη δρ. Νίκου Γιαννουκάκη, που παρουσίασε το θέμα «The Anastasimatarion of Ioannes ProtopsaltesA Story of Uniter Immigrant” και ακολούθησε επίσημη ημερίδα στο Δημαρχείο του Πίτσμπουργκ όπου εκφωνήθηκε η Προκήρυξη της 125ης Επετείου των Ελλήνων, που εξέδωσε τιμητικά το Δημοτικό Συμβούλιο.


Στην ημερίδα - παρουσία πλήθους εκπροσώπων των ομογενειακών οργανισμών AHEPA, GAPA, Pan-Icarian Brotherhood, Pan-Cretan Fraternity, Greek Nationality Room Committee οf the Nationality Rooms Program at the University of Pittsburgh, κ.ά. - μίλησε ο Δήμαρχος William Peduto ο οποίος τόνισε τον ρόλο και την συμμετοχή των ελλήνων μεταναστών στην εξέλιξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στον οικονομικό τομέα και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη διακεκριμένη συμβολή τους στην ανάδειξη του Πίτσμπουργκ ως παγκόσμιου κέντρου υψηλής τεχνολογίας, ιατρικής πρωτοπορίας, εξαγωγής νέων μοντέλων επιχειρησιακής αριστείας και κυρίως ως τόπου καλλιέργειας του πνεύματος της φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων.


Στο πρώτο δεκαήμερο του Νέου Έτους, με την τιμητική παράσταση του Μητροπολίτη Πιτσβούργκου, Σάββα, εγκαινιάσθηκε και λειτούργησε στην Κεντρική Αίθουσα του Δημαρχείου (με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της αρχαιοελληνικής κιονοστοιχίας) έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων από τη ζωή και τα έργα των πρώτων Ελλήνων μεταναστών, με τίτλο «Εμείς είμαστε, επίσης, Μετανάστες: Μνημονεύοντας και γιορτάζοντας τα 125 Χρόνια του ταξιδιού από την Ελλάδα στο Πίτσμπουργκ, 1893-2018».

Εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων της δυτικής Πεννσυλβάνια
με τον Μητροπολίτη της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης του Πιτσβούργκου, Σάββα, στα εγκαίνια της έκθεσης τίτλο «Εμείς είμαστε, επίσης, Μετανάστες: Μνημονεύοντας και γιορτάζοντας τα 125 Χρόνια του ταξιδιού από την Ελλάδα στο Πίτσμπουργκ,
1893-2018».

Στη διάρκεια της έκθεσης, ο Δήμαρχος Peduto, παρέθεσε ανοικτή δεξίωση και διετύπωσε την επιθυμία μιάς μελλοντικής αδελφοποίησης του Πίτσμπουργκ με ελληνική πόλη, πράγμα που θα αναλάβει να ολοκληρώσει μέσα στο 2020 το American Hellenic Foundation of Western Pennsylvania (AHFWP) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος.

Ο δήμαρχος William Peduto και ο δρ. Νίκος Γιαννουκάκης
του American Hellenic Foundation of Western Pennsylvania (AHFWP)
με την Προκήρυξη της 125ης Επετείου των Ελλήνων του Πίτσμπουργκ.

10.1.2019



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΗΠΑ, Γιαννουκακης, Πιτσβουργκο, μεταναστης, Παγκρητια Αδελφοτητα, Κρητη, Πανικαριακη Αδελφοτητα, Ικαρια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ