ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΦΕΜ, προς τον Πρ. Παυλόπουλο


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΦΕΜ,
προς τον Πρ. Παυλόπουλο


Προς τον αξιότιμο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κον Παυλόπουλον Προκόπιον

Διογένης: Δεν αναζητάω πλέον άνθρωπο αλλά αναζητάω έστω και έναν ανθρωπίσκον δια να σταματήσει αυτήν την εμετική και Προδοτική συμφωνία των μισελλήνων Τσίπρα, Κοτζιά.
Κε Παυλόπουλε Προκόπιε, ως φαίνεται, έχετε αναγνώσει την ελληνική φιλοσοφία, αλλά δεν την έχετε εμπεδώσει.
Ο Αντισθένης μας λέγει:

«Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις».

Και πράγματι, η ελληνική γλώσσα, είναι η γλώσσα που κάθε της λέξη έχει περιεχόμενο και νόημα. Στο ελληνικό λεξιλόγιον υπάρχει και μία λέξη, ένα ρήμα, το προδίδωμι. Από το επίτομον λεξικόν της αρχαίας ελληνικής γλώσσης του Π. Χ. ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗ διαβάζουμε την ετυμολογία του:

Προ-δίδωμι: δίδω εκ των προτέρων, παραδίδω, προπληρώνω, παραδίδω εις τον εχθρό, προδίδω, εγκαταλείπω εις την τύχη του, εγκαταλείπω, αφήνω, φανερώνω ατόπως, προδίδω μυστικόν, υποδεικνύομαι άπιστος, φέρομαι προδοτικώς.
Εξ ου και ο προδότης.

Κύριε Παυλόπουλε, μετά την μάχη της Ισσού, ο Αλέξανδρος γράφει στον Δαρείο: «Οἱ ὑμέτεροι πρόγονοι ἐλθόντες εἰς τήν Μακεδονίαν καί τήν ἄλλην Ἑλλάδα κακῶς ἐποίησαν ἡμᾶς οὐδέν προηδικημένοι. Ἐγώ δέ τῶν Ἑλλήνων ἡγεμών κατασταθείς καί τιμωρήσασθαι βουλόμενος Πέρσας, διέβην εἰς τήν Ἀσίαν, ὑπαρξάντων ὑμῶν». Πηγή: ΑΡΡΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ 2.14.4.

Κύριε Παυλόπουλε ως Έλληνες ένα έχομεν καθήκον, να σεβαστούμε την βούλησιν του αήττητου Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθ΄ ότι ο κ. Τσίπρας παραδίδει την Μακεδονία σε αλλοεθνείς, και αυτό είναι προδοσία.
Κε Παυλόπουλε συμφώνως με τα ανωτέρω ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της Προδοσίας. Εσείς είσθε ο προϊστάμενος αυτών, καθ΄ ότι είσθε ο ανώτατος άρχων, ήτοι και κατά την Νομική επιστήμη είσθε συνεργός προδοσίας.
Κύριε Παυλόπουλε ο μέγιστος των φιλοσόφων Σωκράτης μας επιτάσσει:

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερων εστιν η πατρίς και σεμνότερο και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ».

Δηλ. ο Σωκράτης λέγει αυτό το οποίον σάς λέμε: Ό,τι ισχύει δια τους νοήμονες, δια τους ανοήτους δεν ισχύει.. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σωκράτης δεν είναι μόνον ο παμμέγιστος των φιλοσόφων, αλλά υπήρξε και μέγας πολεμιστής, είχε διακριθεί ως πολεμιστής εις την μάχη της Αμφίπολης, της Τανάγρας και Ποτιδαίας, ήταν δε άριστος γνώστης του δυσκολότατου και σκληρότατου παγκρατίου, από το οποίον προήλθαν και οι λεγόμενες σημερινές «πολεμικαί τέχναι».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Διογένης και ο Αλέξανδρος πέθαναν την ίδια μέρα…

Ευάγγελος Στόγιος, ΣΑΦΕΜ

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑπροεδρος Δημοκρατιας, Παυλοπουλος, Διογενης, κυνικος, ανθρωπος, ανθρωπισκος, συμφωνια Πρεσπων, μισελλην, Τσιπρας, Κοτζιας, φιλοσοφια, Αντισθένης, σοφια, ονομα, ελληνικη γλωσσα, προδιδωμι, λεξικο, ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ, ετυμολογια, διδω, παραδιδω, προπληρωνω, εγκαταλειπω, αφηνω, προδοτης, μαχη Ισσου, Ισσος, Αλεξανδρος, Δαρειος, προγονοι, Μακεδονια, Μακεδονες, Περσες,Ασια, ΑΡΡΙΑΝΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ, Ελληνες, Προδοσια, Νομικη, Σωκρατης, πατρις, πατριδα, ΝΟΥΣ, Αμφιπολη, Ταναγρα, Ποτιδαια, παγκρατιο, πολεμικες τεχνες, Στογιος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ