ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΙΗΤΗ, ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ: «ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - του Ι.-Π. Μακρίδη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΠΟΙΗΤΗ,
ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ
ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (1911-1996):
«ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ:
ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Του ΙΩΑΝΝΗ-ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ (*)

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ 27 ΧΡΟΝΙΑ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ κ.κ. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΟΤΖΙΑΣ, ΦΙΛΛΗΣ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΥΤΣΗΣ, ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ, ΝΤΙΜΙΤΡΩΦ, ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ κ.ά. ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ:

(8ος αι. π.Χ.) Όμηρος «ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ».

(470-399 π.Χ.) Σωκράτης: «ΟΤΙ, ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ ΠΑΤΡΙΣ, ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ».

(384-322 π.Χ.) Δημοσθένης: «ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ».

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΡΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΟΣΤΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ, ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ:

ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ, ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ:

Μακεδονία: Γεωγραφικό διαμέρισμα της Βόρειας Ελλάδας (που απ’ εδώ και πέρα εμείς οι Έλληνες θα την λέμε μόνο Νότιο Μακεδονία και όχι Βόρειο). ΝΑ! ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
Μακεδνός: δεν είναι ποτάμι, δεν είναι βουνό, δεν έχει γεωγραφική ρίζα αλλά φανερώνει άνθρωπο εύρωστο – υψηλό.
Έθνος: Σύνολο ατόμων με κοινό ιστορικό παρελθόν πολιτισμού, ήθους, εθίμων, γλώσσας, θρησκείας.
Ιθαγένεια: Ο νόμιμος δεσμός λόγω ιδίου γένους του πολίτη με το κράτος του (από το κατευθείαν γένος, Ιθί γένος).
Υπηκοότητα: Η ιδιότητα του οποιουδήποτε υπηκόου πολίτη μιας χώρας.
Εθνισμός: Εθνική καταγωγή, συνείδηση, πατριωτισμός.
Εθνικισμός: Η σε μεγάλο βαθμό προσήλωση με ιερότητα στα εθνικά ιδανικά που σχηματίστηκαν με θυσίες ζωής.
Οι ανωτέρω λέξεις (ή παράγωγές τους) η μία θα διαφέρει από την άλλη δεν θα ταυτίζονται εφόσον οι ρίζες τους είναι διαφορετικές (Εθν…, Υπήκοο…, Μακεδ…).
Οι ανωτέρω λέξεις δεν έχουν τίποτα το μεμπτό εκτός του εάν οι αρμόδιοι φορείς τα κάνουν σαλάτα, όπως π.χ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ομιλεί για υπηκοότητα και τα εθνικά κανάλια, όλα ανεξαιρέτως έγραφαν και ομιλούσαν για ιθαγένεια σκοπίμως (ούτως ώστε όλοι οι λαθρομετανάστες να μπορούν να γίνουν αντί για υπήκοοι, ιθαγενείς Έλληνες κάποια μέρα). Το κατευθείαν γένος έχει νομική υπόσταση, δηλαδή, το παιδί κληρονομεί από τους γονείς του το αίμα, το κατευθείαν γένος, την ιθαγένεια (τουλάχιστον από τον έναν γονέα), π.χ. όταν ο ένας γονέας είναι Ινδός και ο άλλος Κινέζος (τα δύο μεγαλύτερα έθνη της ανθρωπότητας –το τρίτο είναι οι Έλληνες– και αυτό διότι υπάρχουν αποδείξεις ζωντανές ότι επί χιλιάδες χιλιάδων χρόνων είχαν αναλλοίωτες τις ανωτέρω αναφερόμενες ιδιότητες), άρα κουβαλούν ο καθείς την Ιθαγένεια λόγω αίματος ενώ η Υπηκοότητα δεν έχει καμία σχέση με το αίμα σου, αλλά μόνο με το πού κατοικείς.
Δηλαδή, ένα κράτος, μία χώρα όταν έχει υπόσταση 200 – 500 – 800 χρόνων παρουσίας δεν είναι σίγουρο ότι έχει γίνει και Έθνος, αν δεν συντρέχουν αποδείξεις Ηθών, Εθίμων, Λόγου, Γραφής, Γλώσσας, Θρησκείας.
Και ερχόμαστε στην πολιτική σαλάτα που προτείνεται ως λύση ονομασίας ενός κράτους που θέλει να φέρει το όνομα «Μακεδονία» και που δεν είναι αρχαίο, αλλά 27 χρόνων –ιστορίας; (δηλαδή, με εγκυμοσύνη διαρκείας 2.473 χρόνων), θέλουν να γίνουν Μακεδόνες, χωρίς να έχουν τις ανωτέρω αποδείξεις. Πράγμα που ενώ συμβαίνουν οι αποδείξεις με την φυλή των Γκαλάς στο Πακιστάν, επειδή κατάγονται από τους στρατιώτες του Μεγαλέξανδρου, δεν προσπαθούν να ονομάσουν την χώρα τους Μακεδονία ή Ελλάδα.
Έτσι προκύπτει η πολιτική σαλάτα και που δεν είναι επιτρεπτή στις συζητήσεις στη Βουλή. Η Μακεδονία με 2.700 χρόνια ιστορία με έκταση 34.178 τετρ. χλμ. που αντιστοιχεί στο 25,9% της συνολικής έκτασης της Ελλαδικής επικράτειας και αμιγή πληθυσμό 2.408.530 κατοίκους, ενώ τα Σκόπια αντιστοίχως έχουν έκταση 25.333 τετρ. χλμ. και 467.257 κατοίκους –Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Αλβανοί, Έλληνες, Τσιγγάνοι κ.ά.– δεν θα έχει το δικαίωμα να προσδιορίζεται με τα σημεία του ορίζοντα, π.χ. βόρεια Μακεδονία κ.τ.λ. Θα καταργηθεί ο βορράς στην Ελλάδα. Οι 81 βουλευτές θα λύσουν και αυτό το πρόβλημα όταν βρεθούν μαζί με τους 300 σαν δικτάτορες με αρχηγούς των φυλών τους, τον Ζάεφ και τον Τσίπρα και οπωσδήποτε θα είναι και στο ΝΑΤΟ.
Και με τα προϊόντα που επί τόσες χιλιάδες χρόνια έχουν την ρίζα τους, η γεωγραφική τους νοστιμιά θα κυκλοφορεί στον μανάβη με κομματική συνταγή ως επεξήγηση από πού είναι, από την βορινή Μακεδονία των Σκοπίων ή από την βορινή Μακεδονία της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να είναι παράνομη. Δηλαδή, από εδώ και στο εξής, η ελληνική παραγωγή χάνει την έννοια των λέξεών της. Δικτατορικά, επίτευγμα Τσίπρα. Αυτό δεν έχει υπάρξει σε καμία χώρα και ποτέ. Αλλά όταν τα στρατηγικά σας σχέδια κ. Τσίπρα, δεν βγαίνουν από τον κ. Καρανίκα, καλά να πάθετε.
Αυτές είναι έννοιες πριν από χιλιάδες χιλιάδων χρόνων που έχουν στηριχθεί ταυτόχρονα με επιστήμες, τέχνες, γράμματα και τώρα εσείς πάτε να βουτήξετε την μέχρι τώρα πραγματικότητα μέσα σε αγέννητα τέρατα. Με τον Μακεδόνα Μεγαλέξανδρο πριν 2.500 χρόνια είχαμε ενώσει τρεις ηπείρους Ευρώπη, Ασία, Αφρική, κτίζοντας συγχρόνως στάδια και θέατρα και όχι τερατουργήματα. Ενώ σήμερα έχουμε υποταγεί σε μνημόνια αμνημόνευτα και δεν έχουμε χρόνο να πάμε σε μια θεατρική παράσταση. Τότε κτίζονταν χώροι με καθίσματα για 15.000-20.000 θεατές (θέατρο Δωδώνης) πριν ακόμα γεννηθεί ο Αισχύλος με τις τραγωδίες του. Τι συζητούσαν κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καρανίκα; Μπορείτε να μας αναφέρετε, αλλά χωρίς να σας πιάσουν τα γέλια;
Η γλώσσα των Μακεδόνων έχει γράψει μόνο Ελληνική Γραφή όλα τα επιστημονικά της κείμενα. Μπορείτε να μας πείτε οι Σκοπιανοί «Μακεδόνες» αν έχουν γράψει και παρουσιάσει μελέτες στην Μακεδονική γλώσσα και πού τα έχουν καταθέσει και έχουν αναγνωρισθεί;


Ο Ελύτης σας δίνει την λυτρωτική λύση που θέλετε, erga omnes ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όσο για τους Όμηρο, Σωκράτη και Δημοσθένη, οι ρίζες και μόνο των ονομάτων τους έχουν μεγάλο βάθος και δεν έχει περιθώρια για χαμόγελα με κρυφές επιστολές επεξήγησής τους.
Ίσως μόνο ένας Μπρεχτ με τους στρατηγούς του θα μπορούσε να σας προτείνει τον δικό του λαιμό για θεατρικές παραστάσεις, να τον παρουσιάσετε ως «ποιητική αδεία», μήπως και σας φύγει η μανία παραμόρφωσης άυλων εννοιών π.χ. Της Ιθάκης του Καβάφη.
Όσο ανακατεύεστε με παλιά μαγειρέματα των οποίων οι έννοιες των λέξεων έχουν αγώνες και ιδανικά, τόσο κακό του κεφαλιού σας κάνετε και του μέλλοντος της Ελλάδος.

Ο δρόμος για την ολοκλήρωση του πολιτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, πώς προέκυψε στα καλά του καθουμένου, να περνά από τις Πρέσπες; Είναι φαινόμενο ανεξήγητο και μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, μέσω βουλευτών άλλων κομμάτων (Πού τους βρήκε; Πωλούνται βουλευτές και σε εποχή μη εκλογών στα καλά των ορθίων Μνημονίων;) και μάλιστα με ξεκάθαρα απόλυτα τα δικαιώματά τους, της μη συμμόρφωσης στα συμφωνηθέντα με το Κόμμα τους, πριν από τις εκλογές, για να συμμορφωθούν με τα μη συμφωνήθεντα. Από το τρελοκομείο πέρασε ο κ. Τσίπρας ή μήπως είδε την ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» του Σακελλάριου με τον Τσαγανέα, που βγάζοντας λόγο μόνος του, μονολογούσε: «Άνθρωποι, άνθρωποι προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;». Μου φαίνεται πως αυτές οι λέξεις είναι η γιατριά για την επανεύρεση αξιών και πολιτικής υπόστασης.
Όταν οι αγώνες και οι θυσίες για την σωτηρία της πατρίδας που λεγόταν και λέγεται Ελλάδα με τα χιλιάδες χρόνια ιστορία της εξισώνονται, ανταλλάσσονται με συνθήκες που δεν είναι δοκιμασμένες και μάλιστα Δημοκρατίας ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΥΜΕΝΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
Η Δημοκρατία κτίζεται με νάματα και όχι με ακαταλαβίστικες συλλαβές. Είμαι περίεργος οι κ.κ. Παπακώστα, Δανέλλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρης, Κουντουρά, Κόκκαλης να μου πουν τις λέξεις Νάματα, Άγια των Αγίων και Πατρίδα με ποιες λέξεις τις εξισώσανε…
…Σαούλ, Σαούλ τι με διώκεις; …Αμήν και Πότε.

Ακολουθούν 21 προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες και στα οποία δεν κάνει αναφορά καθόλου ο κ. Τσίπρας. Θα με ενδιέφερε να τα διαβάσετε και να βρεθούμε στον κοινό αγώνα για την λύση τους στην πατρίδα μας –η οποία είναι το καλό όλων των άλλων λαών– και όχι σε εντελώς αδιαμόρφωτες καταστάσεις αγώνων που θα μας θεωρήσουν και φασίστες στο τέλος, που μας διέπει ο αλυτρωτισμός (αυτό είναι το κλίμα για τους έλληνες στα 27 χρόνια ζωής των Σλάβων Σκοπιανών «Μακεδόνων», που αν δεν ακολουθήσουν όχι συνθήκες καταπιεστικές αλλά πρωτοβουλίας 10 χρόνων, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα για τα επόμενα 100 χρόνια.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΟΥΝ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

1.           Τι κρατική υπόσταση έχουν τα Σκόπια και με ποια Συνθήκη καθίσατε στο τραπέζι για να συζητήσετε μαζί τους, ως βάση στόχου;
2.           Με ποιανού Συνταγματολόγου το όνομα και την υπογραφή συζητούσατε ώστε να έχετε στοιχειώδη έγκυρα έγγραφα να μας επιδείξετε για να καταλάβουμε και εμείς το πώς θα λυθούν οι απορίες;
3.           Καμιά κουβέντα δεν γίνεται στα δικαιώματα των 250.000 Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια. Δικτάτορες τους εξυπηρετούν και δεν έχουν συμφέροντα;
4.           Επειδή δεν άρχισαν να αυτοκτονούν από την στάση μας ως Ελλάδα, γι’ αυτό δεν αναφέρεστε στις θυσίες τους;
5.           Για τον περιορισμό του χρόνου της απάντησης των θέσεων των Σκοπιανών που έχει λήξει στο τέλος του 2018 και δεν γίνεται κουβέντα, μήπως σας εμπαίζουν;
6.           Εμείς όμως σας σεβόμαστε ως Πρωθυπουργό μας και μας οφείλετε μία απάντηση πριν συζητήσετε μέσα στο 2019 με τον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο. Πώς είναι δυνατόν όταν ομιλείτε στην Ελλάδα να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα ενώ στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν τελειώσει οι συνθήκες, παίρνονται ευρωπαϊκά Νόμπελ;
7.           Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Το ότι ανακοινώσατε μόλις τελείωσε η συζήτηση μαζί του, ότι συμφωνήσατε σε 15 σημεία. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχετε καμία επαφή με τα συμβαίνοντα με το Πατριαρχείο με την Εκκλησία της Κρήτης και τις μεταξύ τους διαβαθμίσεις.
8.           Κατά ένα περίεργο τρόπο όλες οι συζητήσεις σας στην Ελλάδα δεν τελειώνουν ποτέ και τα προβλήματα διαιωνίζονται και ότι συζητιέται εκτός Ελλάδος, είναι όλα με χαμόγελα.
9.           Πώς είναι δυνατόν να ζητάτε συγνώμη για τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, και να μην γίνεται ούτε ένα Μνημόσυνο γι’ αυτούς που στην κυριολεξία θυσιάστηκαν;
10.        Πώς είναι δυνατόν το θέμα των αποζημιώσεων της κατοχής, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου το είχε ξεκινήσει και προχωρήσει, εσείς να το έχετε παρατήσει και τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές να παρουσιάζεστε ότι ενδιαφέρεστε για την λύση του;
11.        Η περίπτωση Novartis ήταν γνωστή επί Σαμαρά και τώρα που φτάσαμε σε εποχή εκλογών άρχισαν τα εκατέρωθεν ορνιθοσκαλίσματα, τα οποία ο ένας θα τα ρίχνει στον άλλον.
12.        Οι λίστες των ληστών σε ποια μαξιλάρια είναι κρυμμένες και δεν εμφανίζονται αποτελέσματα;
13.        Με τις 120 δόσεις τώρα ξυπνήσατε;
14.        Κανένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδος που να στηρίζεται σε «περιουσιακά» στοιχεία εξαγώγιμα δεν έχει παρουσιαστεί.
15.        Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι η παιδεία και υπάρχουν από ΕΣΠΑ έτοιμα κεφάλαια τα οποία μένουν αναξιοποίητα, ποιος ο λόγος;
16.        Είναι σοβαρότητα η χώρα που έχει σώσει την Ανθρωπότητα από Ξέρξη, Οθωμανισμό, Φασισμό, Ναζισμό να θεωρεί αναπτυξιακό πρόγραμμα την κατασκευή στο Ελληνικό Καζίνου δίπλα σε αναξιοποίητες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπου δόθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ για να κτιστούν χωρίς να γίνεται αναφορά σε κατασκευές σχολικών κτηρίων που είναι ο λόγος γέννησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
17.        Είναι δυνατόν να υπάρχουν κτήρια 750 χιλιάδων τετρ. μέτρων στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού αξίας 1,5 δισ. ευρώ καινούργια και να χαρίζονται ως «σκουπίδια» στον Λάτση, τα οποία όμως μπορούν να λύσουν τα προβλήματα όλων των σχολικών εγκαταστάσεων των γύρω 12 Δήμων με αθλητισμό και θέατρα.
18.        Είναι δυνατόν το Δημόσιο Σήμα των Αθηνών, που είναι η θέση ταφής των προσωπικοτήτων της κλασικής εποχής να παραμένει αναξιοποίητο ενώ είναι αυτό που θα προσέλκυε τις προσωπικότητες και που θα πρόβαλλαν τους προγόνους μας;
19.        Με την Αμφίπολη τι γίνεται; Μήπως επειδή είναι εκεί ο τάφος του Μεγαλέξανδρου ενοχλεί τους όψιμους «Μακεδόνες»;
20.        Με τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνος που δεν υπάρχει άλλος ναός στον κόσμο, ο οποίος να αυτοπροσανατολίζεται, να είναι σκεπασμένος επί δεκαετίες με υλικά που να εμποδίζουν την παρουσίασή του;
21.        Το μεγάλο ερωτηματικό και το κρίμα όλων αυτών είναι ότι, όχι μόνο, Όμηρος, Σωκράτης, Δημοσθένης δεν αναφέρονται καθόλου σαν μνήμη στον ύπνο σας, αλλά ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης, αυτή η ζωντανή παρουσία τόσων αγώνων της αριστεράς για την πατρίδα, όπως ο ίδιος λέει, να εξομοιώνονται με φασισμό. Είναι ντροπή και αίσχος αντί να τον ευχαριστούμε, να τον εξισώνουμε με ότι χυδαιότερο υπάρχει για εσάς.

   Γλυφάδα, 14/01/2019.

(*) ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ 211.402.2615 / 6936.528.528.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ