«ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΙ», το βιβλίο που καταδικάζει το κυνήγι - του Κ. Στ. Τσίπηρα


«ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΙ»,
το βιβλίο που καταδικάζει
το κυνήγι

Του Κ. Στ. ΤΣΙΠΗΡΑ


Το βιβλίο μου «ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΙ», εκδόσεις Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ-ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΑΘΗΝΑ, 1985, εκδόσεις 9, σήμερα, φυσικά, έχει εξαντληθεί...
Το βιβλίο μου αυτό, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, δεν εκδόθηκε (πριν από 34 χρόνια...), για να καταδικάσει άμεσα τους κυνηγούς, αλλά το κυνήγι.
Στην ζωή μου, γνώρισα πολλούς πρώην κυνηγούς, και θαυμάσιους ανθρώπους, που παράτησαν την βάρβαρη και καταστροφική δραστηριότητα που λέγεται κυνήγι, όταν απέκτησαν κάποια στιγμή στην ζωή τους, αυτογνωσία, και ανακάλυψαν, τον βαθύτερο οικολογικό εαυτό τους.
Γνώρισα, φυσικά, και πολλούς παλιανθρώπους, που δεν το κατάλαβαν, ποτέ, και συνέχισαν να πυροβολούν, ό,τι κινείται και ό,τι πετάει.
Πρώην κυνηγός, υπήρξε, π.χ., ο μέγιστος φυσιολάτρης και υγιεινιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΣΕΙΔΗΣ, και πολλοί άλλοι.
Δεν θα ξεχάσω τα λόγια, επίσης, ενός πρώην κυνηγού, του πρ. προέδρου της Λιθακιάς Ζακύνθου, του αείμνηστου Τζώρτζη Στρούζα:

«Κάθε χρόνο, παιδί μου, σκότωνα πάνω από 1.000 τρυγόνια, ιδίως την άνοιξη, οπότε και με έπιανε μια πραγματική μανία, παρ’ ότι, σχεδόν κανένα, από αυτά, δεν κατέληγε στο πιάτο μου... Μια μέρα, και για πρώτη φορά στην ζωή μου, πυροβόλησα ένα τρυγόνι, που αντί να πέσει μακριά μου, έπεσε στα πόδια μου. Το σήκωσα με το χέρι μου, και το είδα που ψυχορραγούσε... Σε λίγο, και ενώ κρατούσα με το άλλο χέρι μου, το όπλο, ήρθε και έκατσε στην κάννη του, ένα άλλο, ζωντανό, τρυγόνι. Το κοίταξα στα μάτια, γιατί με κοίταζε στα μάτια... Συγκλονίστηκα. Την επόμενη πέταξα το όπλο μου, και δεν ξανα-κυνήγησα ποτέ...»

Μια αντίστοιχη εμπειρία, περιγράφει η φίλη ΚΑΡΙΝ ΧΟΥΤΕΡ (πρώην βουλευτίνα των Γερμανών «Πράσινων», πριν αλωθούν από τους γελοίους φισερο-κον-μπεντίδες, που φύτευσαν στην Ελλάδα, ειρήσθω εν παρόδω, τα τσιράκια, και τους σφουγγοκολάριούς τους, που παριστάνουν τους... οικολόγους... Στο βιβλίο της «EIN REH HAT AUGEN WIE EIN SECHTZEN WARIGES MADCHEN»... δηλαδή, «Ένα ελάφι, έχει τα μάτια, ενός δεκαεξάχρονου κοριτσιού», που ήταν και τα λόγια, ενός, Γερμανού, πρώην κυνηγού... που σταμάτησε το κυνήγι, όταν αντίκρυσε τα μάτια ενός ελαφιού, οπότε και πέταξε και αυτός το δολοφονικό του όπλο…

ΟΧΙ, ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΟΠΟΥ Η ΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ…

Δεν είναι σπορ, δεν είναι τίποτα, είναι μία αθλιότητα….

2.1.2019.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΙ, εκδοσεις ΛΙΒΑΝΗ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ, 1985, εκδοσεις, κυνηγος, κυνηγι, αυτογνωσια, οικολογια, παλιανθρωπος, φυσιολατρεία, υγιεινη, ΠΕΡΣΕΙΔΗΣ, Λιθακια, Ζακυνθος, Στρουζας, τρυγονι, ανοιξη, μανια, οπλο, ΧΟΥΤΕΡ, Γερμανια, Πρασινοι, οικολογος, ελαφι, ματι, κοριτσι, δολοφονια, ΤΡΟΦΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, σπορ, αθλιοτητα, Τσιπηρας, Λιβανης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ