Οι αρχαιολόγοι καταδικάζουν τον βανδαλισμό του μνημείου του εβραϊκού νεκτροταφείου, που βρίσκεται μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης…


Οι αρχαιολόγοι καταδικάζουν
τον βανδαλισμό του μνημείου
του εβραϊκού νεκτροταφείου,
που βρίσκεται μέσα
στο Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης…


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με ανακοίνωσή του «καταδικάζει τον πρόσφατο βανδαλισμό του μνημείου που στήθηκε το 2014 μέσα στην Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης ως ελάχιστη αναφορά στο κατεστραμμένο αρχαίο εβραϊκό νεκροταφείο που υπήρχε στην περιοχή έως την ναζιστική κατοχή. H ενέργεια αυτή, δύο ημέρες πριν από την Εθνική Ημέρα για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος, ομολογουμένως περιγράφουν μία ανησυχητική κατάσταση στην Ελλάδα ως προς τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και εν τέλει ως προς τον οφειλόμενο σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Α.Π.Θ. και παράλληλα καλούμε όλους τους φορείς να αντιδράσουν συστηματικά ενάντια στις πηγές που τροφοδοτούν τον φασισμό και τον αντισημιτισμό και επιτρέπουν τη δράση των θιασωτών του στη χώρα μας».
   
28.1.2019, Αρ. Πρωτ.: 379.
    
ΠΗΓΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ, ΣΕΑ, Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-τηλ/πο.: 2103252214, e-mail. 

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: εβραιοι, εβραικο νεκροταφειο, αρχαιολογοι, ΑΠΘ, Θεσσαλονικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ