Έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από 3.800 εξωηλιακοί πλανήτες από τους οποίους 55 είναι εν δυνάμει κατοικήσιμοι πλανήτες! - του Ξεν. Μουσά


Έχουν ανακαλυφθεί
περισσότεροι από 3.800
εξωηλιακοί πλανήτες
από τους οποίους 55 είναι
εν δυνάμει κατοικήσιμοι πλανήτες!


Μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο για πλανήτες στο Σύμπαν του φίλου κ. Πάνου Νιάρχου, καθηγητή στο ΕΚΠΑ, από τις Εκδόσεις Δίαυλος, που έχουν τυπώσει πολλά σημαντικά βιβλία αστρονομίας. 


Το βιβλίο πραγματεύεται το ερώτημα της ύπαρξης άλλων πλανητών στο Σύμπαν που φιλοξενούν ζωή, και ειδικότερα ευφυή ζωή, έχει απασχολήσει τους σπουδαιότερους σοφούς. Η συζήτηση για την ύπαρξη άλλων κόσμων άρχισε από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (6ος αιώνας π.Χ.) και συνεχίστηκε με διάφορες μορφές στα χρόνια που ακολούθησαν.
Το βιβλίο είναι το πρώτο πλήρες βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία για τους εξωπλανήτες και την εξωγήινη ζωή.
Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο από κάθε άποψη και σίγουρα αξίζει τη θέση του σε κάθε βιβλιοθήκη. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
Η συστηματική επιστημονική έρευνα άρχισε το 1995 και συνεχίζεται σήμερα με συνεχώς βελτιούμενες μεθόδους ανίχνευσης και με θεωρητικές μελέτες του θέματος. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, οι σημερινές γενιές έχουν μια ρεαλιστική ευκαιρία να μάθουν αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν.
Η σχετική έρευνα αποσκοπεί στην ανακάλυψη εξωηλιακών πλανητών με συνθήκες κατάλληλες για να αναπτυχθεί ζωή και μάλιστα ευφυής.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2018, έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από 3.800 εξωηλιακοί πλανήτες από τους οποίους πενήντα πέντε είναι εν δυνάμει κατοικήσιμοι πλανήτες.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: βιβλιο, πλανητης, Συμπαν, Νιαρχος, Εκδοσεις Διαυλος, αστρονομια, ζωη, ευφυης ζωη, κοσμος, εξωπλανητης, εξωγηινη ζωη, εξωηλιακος πλανητης, εξωγηινοι, Μουσας


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ