ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΥΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ 2019 ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ - του Κ. Λάμπου


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΥΧΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ
ΚΑΙ 2019 ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ


Εύχομαι και δέχομαι ευχές σημαίνει παραίτηση από την ευθύνη μου απέναντι στον εαυτό μου, στην κοινωνία που ανήκω και απέναντι στους συνανθρώπους μου.
Εύχομαι και δίνω ευχές σημαίνει άρνηση του εαυτού μου και της δημιουργικής πραγματικότητας του Εμείς.
Εύχομαι και δίνω ευχές σημαίνει παραίτηση από το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.


Εύχομαι και δίνω ευχές σημαίνει ότι αποδεχόμαστε για διαχειριστή της ζωής μας κάποιον έξω από εμένα και το Εμείς
Εύχομαι και δέχομαι ευχές σημαίνει έλλειψη ειλικρίνειας, μειωμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και συνεπώς αίσθηση μειονεκτικότητας που οδηγεί σε προδιάθεση υποταγής σε κάτι ή κάποιον ανώτερο από εμένα και από το Εμείς.
Ευχόμαστε σημαίνει πως περιμένουμε να λύσουν άλλοι, "θεοί", μεσσίες, αρχηγοί ή αφέντες, τα δικά μας ατομικά και κοινωνικά προβλήματα, οι οποίοι βέβαια μας εκμεταλλεύονται για δικό τους λογαριασμό.
Ανταλλάσσουμε ευχές αντί να οικοδομήσουμε τη ζωή μας πάνω στον αγώνα, στην ενότητα και στην αλληλεγγύη ενάντια στα σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία που «εύχονται», «προσεύχονται» και κάνουν ότι μπορούν για να συνεχίσουμε να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε αντί να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε μορφής δουλείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Να πάψουμε να ευχόμαστε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι και να ζούμε σε κοινωνίες της ισότητας, της άμεσης δημοκρατίας, της παγκόσμιας ειρήνης και του Οικουμενικού Ουμανισμού.

Διαστημόπλοιο Γη, 01.01.2019.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΕΥΧΗ, παραιτηση, ευθυνη, εαυτος, κοινωνια, συνανθρωπος, Ευχομαι, ασφαλεια, αξιοπρεπεια, διαχειριστης, ειλικρινεια, αυτοπεποιθηση, αυτοεκτιμηση, μειονεκτικοτητα, υποταγη, θεος, μεσσιας, αρχηγος, αφεντης, προσευχη, δουλεια, καπιταλισμος, βαρβαροτητα, αμεση δημοκρατια, ειρηνη, Οικουμενισμος, Ουμανισμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ