Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ: ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ με εισήγηση του Τάσου Μπουλμέτη


Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ:
ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ
με εισήγηση του Τάσου Μπουλμέτη

Η δεύτερη ομιλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Με την εισήγηση του Τάσου Μπουλμέτη «Το διαζύγιο του βλέμματος από τους ευρυγώνιους φακούς» το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών που διοργανώνουν οι εκδόσεις Πορφύρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. 

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης των ταινιών «Βιοτεχνία Όνείρων», «Πολίτικη Κουζίνα», «Νοτιάς» και «1968», προβάλλοντας αποσπάσματά τους, θα κουβεντιάσει με το κοινό για τις χαμένες πτυχές του εαυτού μας, όπως αυτές καθρεφτίζονται ακούσια, μα τόσο έκδηλα στο βλέμμα μας. 


 
Δείτε τον προγραμματισμό όλων των ομιλιών
και μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση ΕΔΩ.

Την σκυτάλη θα πάρουν με τις δικές τους εισηγήσεις οι: Όλγα Δούκα, Κωνσταντίνος Σπηλιώτης και Χρυσή Καριώτογλου (9/2), ενώ ο εφετινός - πέμπτος κατά σειράν - κύκλος ομιλιών θα κλείσει με την τοποθέτηση της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου (16/2).

Θυμίζουμε ότι η παρούσα διοργάνωση με τίτλο «Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη-Χωρισμός και απώλεια» πραγματοποιείται με αφορμή το βιβλίο της γνωστής ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου Karyl McBride με θέμα τον χωρισμό. Ο ελληνικός τίτλος του είναι «Χωρίς εσένα. Σπάζοντας τους τοξικούς δεσμούς ή η διαχείριση ενός αποχωρισμού» και μόλις κυκλοφόρησε στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πορφύρα.



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ψυχαναλυση, τεχνη, Μπουλμετης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ