Βιβλίο με νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο από την Συλλογή Φ. Ραπακούση


Βιβλίο με νεώτερη κεραμική
από την Ήπειρο
από την Συλλογή Φ. Ραπακούση


Κλείνοντας τον κύκλο εκδηλώσεων για την νεώτερη κεραμική στην Άρτα και την περιοχή της Ηπείρου γενικότερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο την παρουσίαση του καταλόγου της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φώτη Ραπακούση».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών παρουσιάστηκαν στην Άρτα κεραμικά αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά τους μεταβυζαντινούς και νεώτερους χρόνους από τον 16ο ως τον 20ο αιώνα και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα παραγωγής εγχώριων εργαστηρίων της Ηπείρου και των Αθηνών, αλλά και εισηγμένων, κυρίως από την Ιταλία (Απουλία, Πέζαρο, κ.ο.κ.), την Μικρά Ασία (εργαστήρια Δαρδανελλίων/Τσανάκ Καλέ, Νίκαιας/Ιζνίκ, Κιουτάχειας), την Γαλλία και την Ολλανδία.
Η παρουσίαση του νέου μας βιβλίου θα γίνει από τον κ. Γιάννο Ιωαννίδη, συλλέκτη, συγγραφέα και ειδικό σε θέματα νεώτερης κεραμικής.


H Προϊσταμένη της ΕΦΑ Άρτας
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑκεραμικη, Αρτα, Ηπειρος, κεραμεική, Ηπειρος, Ραπακουσης, κεραμικα, Αθηνα, Ιταλια, Απουλια, Πεζαρο, Μικρα Ασια, εργαστηριο, Τσανακ Καλε, Ιζνικ, Κιουταχεια, Γαλλια, Ολλανδια, Ιωαννιδης, συλλογη, Παπαδοπουλου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ