Υπάρχουν ακόμα πατριώτες; - του Ν. Καρπούζη


Υπάρχουν ακόμα πατριώτες;


Πολλές φορές, σε συζητήσεις που έχω με άλλους φίλους, τίθεται το ερώτημα: «Υπάρχουν σήμερα, άνθρωποι, συμπατριώτες, ικανοί για να κυβερνήσουν την πατρίδα μας;». Η απάντησή μου είναι: «Ναι! Υπάρχουν». Το ότι δεν φαίνονται ή δεν ακούγονται τούτο οφείλεται στο δυσάρεστο γεγονός ότι είναι εξοστρακισμένοι από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Εξαπάτησης και το ότι οι συμπολίτες μας αυτοί δεν θέλουν να μπλέξουν σε κομματικά αλισβερίσια και παρεμφερή πάρε-δώσε προσβάλλοντας την ανθρωπιά τους, την αξιοπρέπειά τους και την καλή μαρτυρία που έχουν, όπως επίσης, να γίνουν καρπαζο-εισπράκτορες και νεροκουβαλητές ξένων συμφερόντων.
   Δυστυχώς, από την αρχή της γέννησης του ελληνικού Κράτους οι… «Μεγάλες Δυνάμεις» ήθελαν και πέτυχαν να μειώσουν την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μη επιτρέποντας, όμως, να μπουν εμπόδιο στα επεκτατικά τους σχέδια κράτη με εθνική συνείδηση και προσωπικότητα. Γι’ αυτό, πολύ νωρίς ακόμα, φρόντισαν να δολοφονήσουν τον πρώτο Έλληνα κυβερνήτη, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τοποθετώντας στην θέση εισαγόμενους βασιλείς, ευρωπαϊκής προέλευσης, που ήταν πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τις αποικιοκρατικές τους ορέξεις.
   Για να συμπληρωθεί το… καρέ αυτό φρόντισε κάθε «φιλική» Δύναμη να εγκαταστήσει για λογαριασμό της τα δικά της ανδρείκελα τα οποία πάνω από το εθνικό συμφέρον εξυπηρετούσαν με πειθήνια υπομονή και επιμονή τα συμφέροντά της.
   Αποτέλεσμα αυτής της… «πολιτικής» ήταν να δημιουργηθεί ένας πολιτικός τραγέλαφος (για περισσότερα βλ. ποιήματα του Σουρή, «Χαλασοχώρηδες» και «Έμποροι των Εθνών» του Παπαδιαμάντη όπως και άλλων πατριωτών διανοουμένων) ο οποίος ταλανίζει την πατρίδα μας μέχρι σήμερα με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.
   Όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες γνωστοί ως… «Τζουμπέδες», «Κοτζαμπάσηδες», ή… «Νενέκοι» συμπεριφέρθηκαν αντεθνικά εξυπηρετώντας, πάντα, με το αζημίωτο τα άνομα συμφέροντα των αφεντικών τους. Την κάστα αυτή ο Γέρος του Μωριά, ο Κολοκοτρώνης την ονόμασε… «μπαρμπέρηδες» (βλ. τον λόγο του στην Πνύκα). Η κάστα αυτή ήταν βασιλικότερη των πάσης φύσεως βασιλέων που υπηρετούσαν φθάνοντας μέχρι τις μέρες να παραδίδουν το ελληνικό στρατό στην υπηρεσία των… «Συμμάχων», ενώ άλλοι, στο όνομα του κουμουνιστικού διεθνισμού προκάλεσαν τον αδελφοκτόνο Εμφύλιο Πόλεμο ξύνοντας, αμφότεροι, έπειτα από 70 χρόνια, τις ανοιχτές πληγές που αυτός δημιούργησε (βλ. μνημόσυνα στον Γράμμο και στον Μελιγαλά) προκειμένου να διατηρούν την κομματική τους υπόσταση άθικτη και συνεχή.
   Όμως, παρά τις όποιες προδοσίες που προκάλεσαν εξακολουθούν και σήμερα να υπάρχουν πατριώτες και πατριώτισσες που είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τα… παιδαρέλια που ποτέ τους δεν δούλεψαν και δεν ένιωσαν Έλληνες. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να λεχθεί ότι οι ρίζες τού κομματισμού στην πατρίδα μας είναι πάρα πολύ βαθιές μ’ αποτέλεσμα κάποιοι πατριώτες, λόγω… «προγονικής κομματικής νοοτροπίας» να βάζουν το συμφέρον του κόμματος πάνω από το συμφέρον της πατρίδας τους.


   Θα είναι χρονοβόρο να απαριθμήσω τους… ικανούς. Αρκούμαι, λοιπόν, στην παρουσίαση δύο απ’ αυτούς: Τον κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, όπως επίσης και την γνωστή στο πανελλήνιο κ. Χαρά Νικοπούλου που από χρόνια τώρα μάχεται στα ακριτικά Πομακοχώρια, με την σημείωση ότι δεν είναι και οι μοναδικοί.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.

Υ.Γ.:
Ας ληφθεί υπ’ όψιν ότι, δυστυχώς, όπως είναι γνωστό και συμβαίνει, όσοι διαφωνούν με την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και αντιτίθενται στην πώληση των ελληνικών περιουσιών (κτίσματα και αρχαιότητες) μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στους ξένους… «οικονομικούς δολοφόνους» (βλ. Τζων Περκινς) είναι φασίστες, εθνικιστές και αμαθείς που αγνοούν τους ελιγμούς που εφαρμόζει η, τάχα, «ανώτερη σύγχρονη ελληνική (;) εξωτερική πολιτική» των κομματαρχών.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: πατριδα, ΜΜΕ, κομμα, ελληνικο Κρατος, Μεγαλες Δυναμεις, Οθωμανικη Αυτοκρατορια, Καποδιστριας, βασιλιας, Σουρης, Χαλασοχωρηδες, Χαλασοχωρης, Εμποροι των Εθνων, Παπαδιαμαντης, διανοουμενος, πολιτικαντης, Τζουμπες, Κοτζαμπασης, Νενεκος, καστα, Γερος του Μωρια, Κολοκοτρωνης, μπαρμπερης, Πνυκα, Συμμαχοι, κουμουνισμος, διεθνισμος, Εμφυλιος Πολεμος, Γραμμος, Μελιγαλας, Κυριζογλου, Νικοπουλου, Πομακοχωρια, Μακεδονια, Σκοπια, ΤΑΙΠΕΔ, οικονομικος δολοφονος, Περκινς, φασιστας, εθνικιστης, Καρπουζης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ