Η "ΑΡΕΙΑ" ΦΥΛΗ (και όχι "Αρία"...) - του Παν. Τερπάνδρου Ζαχαρίου - βίντεο

Η ΑΡΕΙΑ ΦΥΛΗ
(και όχι «Αρία»)

Του φιλολόγου – γλωσσολόγου
Παναγιώτη Τερπάνδρου Ζαχαρίου

Όποιος νομίζει πως πρόκειται περί ψηλών, ξανθών, Γερμανών με γαλανά μάτια γελιέται. Ευσεβείς πόθοι μερικών επηρμένων του περασμένου αιώνος. Ούτε γίνεται λόγος για κάποια γενετική υπεροχή μίας φυλής ή ενός λαού έναντι άλλων... υποδεέστερων. Πρόκειται, όμως, για το μόνο ανθρωπολογικό είδος που θα μπορούσε να σώσει την οικονομική κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε χώρα του πλανήτη, γενικότερα.

Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη που αποκωδικοποιεί το λήμμα ξεκαθαρίζοντας ότι «Άρειος» είναι αυτός που ασχολείται με την γη του και αντλεί δύναμη από τον τόπο του. Το πρόθεμα αρ- είναι διάσπαρτο σε πολλές λέξεις που σχετίζονται με την μητέρα «Γη», όπως δηλώνει και η πρώτο-ελληνική λέξη «άρουρα» - «καλλιεργήσιμη γη», από το αρ 'γη' και το 'ουρ' (πρόθεμα του ουρανού, του οποίου νερό την καθιστά γόνιμη). Διόλου τυχαίως, λοιπόν, αρουραίος ονομάζεται ο μυς που τρυπώνει στην «άρουρα» σε αντίθεση με τον μικρότερο «ποντικό» (τον «θαλασσινό», δηλαδή) που τρύπωνε στα καράβια και ταξίδευε στον 'πόντο' (θάλασσα). Με άροτρο οργώνει την γη ο γεωργός, και μετά τον κάματο αράζει (κάθεται επί της γης, όπως ένα σκάφος αράζει όταν δένει με την γη, ή «έχει προσαράξει» όταν συγκρούεται με τα βράχια της). Όποιος έχει γη είναι 'άρχων' (ο 'αρ' έχων), καθώς μόνο όσοι είχαν γη θεωρούντο 'άρχοντες'. «Άριστος» μπορεί να είναι μόνο αυτός που ορθώς 'ίσταται' επί της γης και «άρση» μπορεί να επιτευχθεί μόνον όταν κάποιος πατάει γερά επάνω της. Ωστόσο, ό, τι 'μονιάζει' με την γη επιφέρει αρμονία, ενώ "πάτημα γερό" στα επιχειρήματά του πρέπει να έχει κάποιος ώστε με «άρα» να συμπεράνει.

Το 'χρυσό' πρόθεμα 'αρ' ενυπάρχει στο αρχαίο ρήμα αραρίσκω (συνδέω, συναρμολογώ, κατασκευάζω, εξοπλίζω) εκ του οποίου παράγεται σωρεία λέξεων, όπως αριθμός, άρμα, αρετή κλπ, επειδή η όποια σύνθεση, η αρμολόγημα προκύπτει από την ύλη (ύλη=δάσος, εξ ύλης = ξύλο) της άρουρας. Και επειδή μόνο η τελεσφόρος Γαία παρέχει συνθήκες για ζωή, δυνατά, αρτιμελή παιδιά γεννάει - και μόνο ό, τι είναι άρτιο καλά κρατάει...
Υπάρχουν πολλά ακόμη παράγωγα που αντλούν την αρχική τους σημασιολογία από το αρ, αλλά στις μέρες μας πρέπει να επικεντρωθούμε στο σοφό δίδαγμα που μας κομίζει η λέξη "Άρειος": δηλαδή, ότι δεν γίνεσαι δυνατός (Άρειος) ως άνθρωπος ή ως λαός εάν δεν ασχολείσαι ενεργά με την δική σου γη - τον δικό σου τόπο. Αυτό ακριβώς απηχεί και το αρχαίο ρήμα «αρείω» που σημαίνει «δυναμώνω» και απαντάται στον όρκο του Αθηναίου οπλίτη σε μία εποχή που έλαμψε ακριβώς επειδή οι λέξεις τότε κόμιζαν την αλήθεια: «Την πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω. Πλείω δε και αρείω όστις αν παραδέξομαι». Δηλαδή: «Την πατρίδα φτωχότερη δεν θα την παραδώσω. Θα την μεγαλώνω και θα την δυναμώνω περισσότερο από ό,τι την παρέλαβα.»

Άρα, λοιπόν, όταν καλλιεργείς τον τόπο σου, αντλείς δύναμη και έμπνευση από την δική σου γη - τον δικό σου οίκο. Αυτό σε καθιστά Άρειο/δυνατό και ευδοκιμούν τα πάντα του «οίκου» σου επειδή τον εν-οικο-κυρεύεις και δια της νομής τον «νέμεσαι» με τους δικούς σου ανθρώπους με το νόμισμα του τόπου σου. Εξ ου και ο όρος "οικο-νομία". Εν αντιθέσει, όσοι έπαψαν να πατούν στην γη τους βρήκαν την καταστροφή διά της «έπαρσης». Η λέξη "έπαρση" (επί + άρση) δηλώνει την κατάσταση αιώρησης τινός πάνω από ή μακριά από την γη του. Όπως ό, τι αιωρείται , είναι καταδικασμένο κάποια στιγμή να πέσει, έτσι και όλες οι επίδοξες αυτοκρατορίες πάντοτε κατέρρεαν συνεπεία της έπαρσης των υπερφίαλων που τις δημιουργούσαν, επειδή ακριβώς ενήργησαν σε ξένα εδάφη.

Όμως, αν και εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε επεκτατικές βλέψεις, η δική μας ξενομανιακή «έπαρση» αποδείχτηκε από τις καταστροφικότερες: Όπως το παιδάκι που δεν έχει εισιτήριο να μπει σε έναν θερινό κινηματογράφο σκαρφαλώνει τον φράχτη για να δει την ταινία, αλλά αντί τούτου πέφτει και σπάει το πόδι του, έτσι κι εμείς αδέξια σκαρφαλώσαμε για να μακαρίσουμε ξένους τρόπους ζωής που καμία σχέση είχαν με την δική μας πραγματικότητα. Έχοντας ξεριζωθεί από τα χωριά μας, αποποιούμενοι την ταυτότητά μας, πιθηκίζαμε ό, τι βλέπαμε στην οθόνη. Για τέσσερις δεκαετίες αιωρούμασταν στον φράκτη επηρμένοι, ταλαντεύοντας τα πόδια χωρίς να πατάμε στην γη μας και ατροφήσαμε, πάθαμε οστεοπόρωση. Όταν τελικά πέσαμε πάνω της, τσακιστήκαμε!

Πως αλλιώς; Όταν δεν νέμεις τον τόπο σου, τον πολιτισμό σου, την γλώσσα σου, χάνεις το κύρος σου. Παύεις να είσαι ο κύριος του οίκου σου. Πλέον δεν είσαι εν-οικο-κύρης. Και ως ά-κυρος δεν έχεις τιμή. Την χαμένη σου τιμή ωρά η τιμωρός θεά Νέμεσις και σε τιμωρά απο-νέμοντας το αντί-τιμον της τιμωρίας. Μην απορούμε λοιπόν γιατί χάνουμε την γη μας στις ξένες τράπεζες, γιατί χάνουμε την διαφορετικότητά μας καθοδηγούμενοι να αγκαλιάσουμε την επιβεβλημένη διαφορετικότητα των άλλων, γιατί χάνουμε το δικαίωμα στο γένος μας, επιτρέποντας την απόδοση ιθαγένειας (αντί υπηκοότητος) σε μη ιθαγενείς (ιθύς [απ' ευθείας] + γένος [καταγωγή εξ αίματος]), γιατί νέμονται μη συμβατικοί με τον Ελληνικό τρόπο ζωής πληθυσμοί κατόπιν προσκλήσεως και "αντιρατσιστικών νόμων" στις πόλεις μας, στα σχολεία των παιδιών μας, όπου το κύριο μάθημα που εντεταλμένως διδάσκεται είναι ο "αντιρατσισμός" και η αγάπη για το διαφορετικό αντί η αγάπη για την δική μας διαφορετικότητα. Σαν τον Οιδίποδα, που έμαθε πολύ αργά για το έγκλημα που εν αγνοία του είχε διαπράξει, βγάζουμε τα μάτια μας!

Τι μπορούμε να κάνουμε; Μαζεύουμε ό,τι κομμάτια έχουν απομείνει και επανασυναρμολογούμε το σπίτι μας καθοδηγούμενοι από την μνήμη και διδαχή των Ελληνικών λέξεων, όσο έχουμε ακόμη την δική μας γλώσσα - την γλώσσα που τώρα και 40 χρόνια μεθοδικά αλλοιώνουν οι εκ των έσω αλλότριες δυνάμεις εξουσιάζουσες τον λαόν μας αφαιρώντας τα έτυμα (τις αλήθειες) των λέξεων από την παιδεία, υπεραπλουστεύοντας την ορθογραφία και συνάμα την κριτική σκέψη η οποία μπορεί να προκύψει από το υπερόπλο που λέγεται Ελληνική γλώσσα.

Πρώτο μας μέλημα; Να επαναγειώσουμε τα νιάτα μας, των οποίων την ανατροφή η «ηδονοθηρική» γενιά των τελευταίων δεκαετιών ανέθεσε στην «οθονο-νταντά». Τι κι αν αυτή τα τάιζε με τοξικές ουσίες; Τους έδειξε και κάποια χελωνάκια που έπεσαν στα τοξικά απόβλητα και μεταλλάχτηκαν σε χελωνονιντζάκια. Παραδειγματιζόμενα από τέτοιες εικόνες και αλλότριους ήχους μεταλλάχτηκαν και τα δικά μας παιδιά σε τερατολάγνους, ή, στην ηπιότερη περίπτωση, παντελώς αδιάφορα για το ό, τι συνέβαινε στην χώρα τους. Φυσικό επακόλουθο οι τάσεις τους για αυτοκαταστροφή και αναρχία. Πού η επαφή με την αρχή - την γη τους; Χωρίς αρχή, πού κάποιο όραμα; Φυσικό να λερώνουν τοίχους με ακαταλαβίστικα συνθήματα που μοιάζουν με οξείδωση χημικών αποβλήτων. Φυσικότατο, αντί να πιάνουν χέρια σε χορούς, να πιθηκίζουν «ροκάροντας» μοναχικά ή να φορούν στραβά το καπελάκι και να «ραπάρουν» με αυτιστικά κουνήματα με το ένα χέρι στα γεννητικά τους όργανα και το άλλο αμερικανεγρορυθμικά να δακτυλοδείχνει. Κι ενώ τέτοιες τυφλές απομιμήσεις άλλοτε θα θεωρούντο αστείες, στις μέρες μας φοβίζουν... Προμηνύουν την πολιτισμική σήψη γοργώς κατακυλούσα όλον τον πλανήτη, όπως το θέλει η «εθνοφάγος» νέα τάξη.

Καιρός, λοιπόν, να ακούσουμε τον ψίθυρο του αρουραίου μυός κάτω από τα πόδια μας - τον «μυ» που «τηρεί» (βλέπει) το μυς-τήριο που θα μας κάνει Άρειους: την δύναμη της άρουρας/γης. Καιρός να καταλάβουν οι νέοι που έχουν εμποτισθεί με ξένες ιδεολογίες ότι χωρίς βαθιές ρίζες στην Ελληνική «αρούρα» θα είναι πεσμένοι δρύες που κάθε καιροσκόπος θα ξυλεύεται. Αντί να σπάνε βιτρίνες, να γράφουν μισελληνικά συνθήματα και να κάνουν ξένων οράματα δικά τους, ας χτυπήσουν το σύστημα εκεί που πονάει διεκδικώντας ό, τι αυτό τους έχει στερήσει: δηλαδή την γλώσσα τους, την ιστορία τους, την ταυτότητά τους, την τίμια εργασία στη γη τους.

Ας γυρίσουν την πλάτη στις πόλεις και το εκπαιδευτικό, αντί “παιδευτικό” σύστημα, που τους καταστρέφουν, αλλά όχι στην πατρίδα. Να ξεχυθούν στην ύπαιθρο και να χτυπήσουν την ανεργία παίρνοντας τις δουλειές από τους αλλοδαπούς και τα αλλοδαπά συμφέροντα που νέμονται τον δικό μας οίκο στις χώρες τους. Όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται, σε λίγο μόνο οι κοινότητες στα χωριά θα αποτελούν την πρωτογενή ανάπτυξη και θα είναι η μόνη σωτηρία καθώς η παγκόσμια οικονομία θα καταρρέει.

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους και «βολεμένους», καιρός να προχωρήσουμε από τα σχέδια επί χάρτου στις επιχειρήσεις. Και μάλιστα μας δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία: Τώρα που όλα τα διεθνή μέσα επικεντρώνονται σε μας και μας χλευάζουν, επιτέλους να πρωτοπορήσουμε και να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλα έθνη που έχουν μπει στο στόχαστρο του πραγματικού φασισμού - αυτόν της «εθνοκτόνου» παγκοσμιοποίησης.

Να αποτρέψουμε την μετανάστευση των νέων μας και συνάμα την λαθρομετανάστευση προτιμώντας ελληνόπουλα σε όλες τις θέσεις εργασίας, προτιμώντας δικά μας προϊόντα, Ελληνικούς ήχους και Ελληνικούς τρόπους ζωής. Εάν ποτιστεί ξανά αυτή η γη με Ελληνικό, Άρειο ιδρώτα, πολλάκις θα μας αμείψει. Εξ άλλου, είχαμε έναν πολιτισμό για τον οποίον αξίζει να ζει κανείς. Καιρός να τον επαναφέρουμε.

28η Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΟΠΛΙΤΟΥ


Οὐ καταισχυνῶ ὅπλα τὰ ἱερά, οὐδ' ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην, ὅτῳ ἂν στοιχήσω, ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὑπὲρ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν· τὴν πατρίδα δὲ οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ΑΡΕΙΩ ὅσης ἂν παραδέξωμαι· καὶ εὐηκοήσω τῶν ἀεὶ κρινόντων ἐμφρόνως, καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἱδρυμένοις πείσομαι καὶ οὕς τινας ἂν ἄλλους τὸ πλῆθος ἱδρύσηται ὁμοφρόνως· καὶ ἄν τις ἀναιρῇ τοὺς θεσμοὺς ἢ μὴ πείθηται, οὐκ ἐπιτρέψω,  ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πάντων· καὶ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω.ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Αρια φυλη, Αρεια φυλη, Γερμανοι, ξανθοι, Τερπανδρου Ζαχαριου, Αρια, Αρεια, φυλη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ