Μέχρι κι ο Elvis Presley εμβολιάσθηκε!


Μέχρι κι ο... Elvis Presley εμβολιάσθηκε!


Το σύστημα επιστράτευε και επιστρατεύει τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να πείσει και να κερδίσει… Θα επιστρατεύσει κάθε μέσον. Θεμιτό ή αθέμιτο, νόμιμο ή παράνομο... Τα αθέμιτα βέβαια και παράνομα, θα... βαφτιστούν θεμιτά και νόμιμα... Ακόμη και έναν σταρ, που έχει τεράστια επιρροή σε νεαρά παιδιά!


Οι ιατροί Leona Baumgartner και Harold Fuerst κάνουν (τάχα) εμβόλιο πολιομυελίτιδας στον ροκ σταρ μορφονιό Elvis Presley και μάλιστα μέσα στο… Στούντιο 50 του CBS της Νέας Υόρκης στις 28 Οκτωβρίου 1956!!!
Τέτοια βιάση!!! Τόση σπουδή!!! Τέτοιο μάρκετινγκ!

Η... διαφήμιση (διότι περί διαφημίσεως επρόκειτο και όχι περί επιστημονικής ανακοινώσεως) προεβλήθη σε όλην την Αμερική, λίγο πριν την εμφάνιση του Presley στο «The Ed Sullivan Show». Ο σκοπός προφανής: Να πειστεί το αμερικανικό κοινό πως το νέο εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα ήταν ασφαλές!
Στην δεκαετία του 1950, πολλοί διάσημοι ήταν πρόθυμοι να πάρουν μέρος στην εκστρατεία για το νέο εμβόλιο. Και είχε αποτέλεσμα. Ειδικά η ιδέα με τον Presley είπαν ότι πραγματικά βοήθησε. Περίπου το 75% των Αμερικανών, κάτω των 20 ετών, είχε κάνει τουλάχιστον μια φορά εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα, μέχρι τον Αύγουστο του 1957, όταν έγινε η πρώτη εθνική καταμέτρηση!!! Το ποσοστό αυξήθηκε σχεδόν στο 90% μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1961!!!

Είναι πολλά τα λεφτά, Έλβις!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για τα ΕΜΒΟΛΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μπαουμγκαρντνερ, Φουερστ, εμβολιο, πολιομευελιτιδα, ροκ, σταρ, Ελβις Πρισλει, Στουντιο, Νεα Υορκη, 1956, διαφημιση, Αμερικη, Σαλλιβαν, σοου, εμβολια, Σαλιβαν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ