«Κλασσική μουσική και ελληνική μουσική, ιστορία της και σύγχρονη μουσική» από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Μόσχα


«Κλασσική μουσική
και ελληνική μουσική,
ιστορία της και σύγχρονη μουσική»

Από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά»,
και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού
στην Μόσχα

Συνεχίζοντας άοκνα και το 2019, με τους ίδιους ρυθμούς, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσει στην 41η συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας. Η Λέσχη Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, σε καφετέρια, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει.


Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.
Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων οι μαθητές της ελληνικής γλώσσας έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίο στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας ελληνικά εδέσματα, ροφήματα και ποτά, με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.
Η 41η συνεδρίαση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00, στο ελληνικό εστιατόριο «Πόρτο Μύκονος» επί της οδού: 27, Sushevskaya str., building 2 (metro station “Novoslobodskaya/Mendeleevskaya”).
Το θέμα της σαράντα πρώτης συνάντησης της Λέσχης μας, διατυπώθηκε ως εξής: «Κλασσική μουσική και ελληνική μουσική, ιστορία της και σύγχρονη μουσική».

Συντονιστές της συζήτησης, επίσης, θα είναι οι Έλληνες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, η μουσικός εκπαιδευτικός Ινέσσα Εφραιμίδου, ο καθηγητής ελληνικών παραδοσιακών χορών Αντώνης Δαλάκης, ο εκπαιδευτικός του ΚΕΠ, κοινωνιολόγος-θεολόγος Κωνσταντίνος Γιαβρόπουλος και η διευθύντρια του ΚΕΠ, διδάκτωρ ιστορίας, Δώρα Γιαννίτση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή
είναι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής, ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση, (αρμόδιες οι σπουδάστριες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού κυρίες Σβετλάνα Μαρτίνοβα και Γιελένα Λεσόβα), στο facebook.

Μόσχα, 22 Φεβρουαρίου 2019.

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μουσικη, Ρωσια, Μοσχα, Διασπορα, ελληνικη ομογενεια

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ