Το πέτρινο μανιτάρι στο Τσατ της Καππαδοκίας!


Το πέτρινο μανιτάρι
στο Τσατ της Καππαδοκίας!


Η ιερά γη της Καππαδοκίας είναι γεμάτη φυσικά γλυπτά, δημιουργήματα-καλλιτεχνήματα των ανέμων, των βροχών – της θεάς Φύσης, της μάνας μας…
Ο καλύτερος γλύπτης να τα σμίλευε, δεν θα τα φιλοτεχνούσε τόσο όμορφα…
Πολλά απ’ αυτά έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία της Φύσης.
Στην εικόνα βλέπετε το «πέτρινο μανιτάρι της Καππαδοκίας». Μάλλον ένα από τα πολλά…


Παρόμοιά του συναντά κανείς σε όλο το Αιγαίο.

Σας έχω ήδη παρουσιάσει:
Το πέτρινο μανιτάρι της Κιμώλου, το σκιάδι των Κυκλάδων, κ.ά.

Η εικόνα είναι από αναμνηστικό… σουβέρ, που κυκλοφόρησε η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΟΚΣ), προς ενίσχυσή των σκοπών των συλλόγων της. Είναι 6 με διπλές όψεις, δηλαδή 12 διαφορετικά τοπία από την Καππαδοκία. Μπορείτε να τα αναζητήσετε και να τα παραγγείλετε, για να ενισχύσετε τους σκοπούς της, που είναι η διατήρηση της μνήμης της ιεράς αυτής γης, στους απογόνους των Καππαδοκών… Πληροφορίες στα κατά τόπους καππαδοκικά σωματεία.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΕΔΩ.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2008 και λειτουργεί με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Σκοπός της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων είναι:

1. Η προώθηση των ιδεωδών και αξιών του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.
2. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική προαγωγή των σωματείων μελών της, προς τούτο, επιδιώκει την δραστηριοποίηση και ανάπτυξη πρωτοβουλιών, σε Πανελλήνια και Διεθνή κλίμακα, προκειμένου να επιτευχθεί:
α. Η διατήρηση και διάδοση της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων μας.
β. Η διάθεση και προώθηση κάθε πολιτιστικού και πολιτισμικού στοιχείου των εκ Καππαδοκίας προερχομένων (ως αυτά προσδιορίζονται κατά τον ιστορικό και γεωγραφικό όρο της Καππαδοκίας), όπως η ιστορία της καταγωγής μας, η γλώσσα, οι χοροί, η μουσική, τα τραγούδια, η ενδυμασία, τα ήθη και έθιμά μας, η κουζίνα, η βαθιά θρησκευτικότητα, οι παραδοσιακές αξίες και αρχές, ο τρόπος ζωής κλπ. καθώς η διατήρηση και μετάδοση αυτών και στις επόμενες γενιές.
γ. η διάσωση των εκ του προαναφερομένου χώρου (Καππαδοκίας) προερχομένων κειμηλίων και η ίδρυση Ιστορικών Λαογραφικών Μουσείων στις έδρες των Συλλόγων, μελών της Ένωσης.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων επιδιώκει:
α. την προβολή των δραστηριοτήτων των Σωματείων μελών της.
β. τη μελέτη των προβλημάτων, την ανάπτυξη των σχέσεων και την συνεργασία μεταξύ όλων των Καππαδοκικών Συλλόγων.
γ. τη σύσφιξη των σχέσεων, την καλλιέργεια του πνεύματος της φιλίας και της ειρήνης μεταξύ των μελών της, τη θέση και τον προσδιορισμό νέων στόχων και ιδεών που αφορούν τον Ελληνοχριστιανικό Καππαδοκικό πολιτισμό.
Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων στηρίζει:
Τις ενέργειες και δραστηριότητες των φορέων μελών της, συμπαραστέκεται σε αυτές για την καλύτερη εκπλήρωση των στόχων τους, χωρίς να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των φορέων μελών της.
Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων σε συνεργασία με τα μέλη της και επ’ ωφελεία αυτών επιδιώκει:
α. την άνοδο του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του λαού μας, μέσα από την συλλογική δράση της και την επιμέρους δράση των μελών της.
β. την συνεργασία της με φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με Κρατικές Υπηρεσίες και με κάθε άλλο φορέα που εξυπηρετεί τους καταστατικούς της σκοπούς.
γ. την καταγραφή, προαγωγή και παρουσίαση κάθε ιστορικού, λαογραφικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, καλλιτεχνικού και κοινωνικού περιεχομένου στοιχείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΚαππαδοκια, γλυπτο, ανεμος, βροχη, Φυση, γλυπτικη, Μνημειο της Φυσης, πετρινο μανιταρι, Αιγαιο, Λημνος, Κιμωλος, σκιαδι, σουβερ, Πανελληνια Ενωση Καππαδοκικων Σωματειων, ΠΟΚΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ