Τα ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ 2019, την Κυριακή 19 Μαΐου, με ομιλίες: Σουβαλτζή, Μπίντα, Παπαμαρινόπουλου


Τα ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ 2019,
την Κυριακή 19 Μαΐου, 
με ομιλίες: Σουβαλτζή, Μπίντα, Παπαμαρινόπουλου


Τον μήνα του Θαργηλιώνος, εορτάζουμε τα Απολλώνεια, ως είθισθαι, με το κάτωθι πρόγραμμα, αλλά εφέτος θα δούμε και κάτι διαφορετικό.

1)       Έναρξη και πομπή από την καλλιτεχνική ομάδα «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ»
2)       Τελεστικό δρώμενο «Ενθύμησις» από την ως άνω ομάδα.
3)       Αγωνίσματα στίβου: Ανυπόδητος δρόμος, ακοντισμός, σφαιροβολία και κολύμβηση.
Οι μή αγωνιζόμενοι προσκαλείσθε να συμμετάσχετε, βαθμολογώντας τίμια τους αθλουμένους, οι οποίοι θα τιμήσουν ευλαβικώς την αγωνιστική έκφανση του Θείου.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στα αγωνίσματα, να το δηλώσουν 10 μέρες πριν, τηλεφωνικώς ή τηλεομοιοτυπικώς ή μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και να ευρίσκονται στην Λακωνική Αγωγή μισή ώρα πρό της ενάρξεως

4)         Συμπόσιο: Παιδεία:
α)   Η διακεκριμένη διεθνώς αρχαιολόγος κ. Λιάνα Σουβαλτζή, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Μέγας Αλέξανδρος, φιλόσοφος και ιατρός».
β)   Ο πανεπιστημιακός καθηγητής γλωσσολογίας κ. Αθανάσιος Μπίντας, με θέμα «Η προαιώνια Ελληνική γλώσσα της Μακεδονίας».
γ)   Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, με θέμα την ερμηνεία των λεξαρίθμων στην αρχαία ελληνική γλώσσα μέχρι τον 3° αιώνα π.Χ.

Ώρα προσέλευσης στις 11:30 για την έναρξη της πομπής.
Αυτή τη φορά παρακαλείσθε να δηλώσετε 15 ημέρες πρίν την δωρεάν συμμετοχή σας, για να μεριμνήσουμε τα του συμποσιακού γεύματος.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΘαργηλιων, εορτη, Απολλωνεια, Απολλωνας, Απολλων, Σουβαλτζη, Αλεξανδρος, φιλοσοφια, ιατρικη, γλωσσολογια, Μπιντας, Ελληνικη γλωσσα, Μακεδονια, Παπαμαρινοπουλος, λεξαριθμος, λεξαριθμοι, γλωσσα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ