Ένα Μουσείο για την Σαλαμίνα


Ένα Μουσείο για την Σαλαμίνα
  

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Αμπελάκια, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων εκδήλωση με αντικείμενο

«Ένα Μουσείο για την Σαλαμίνα»,
-ένα μουσείο που έχουμε σχεδιάσει και τώρα υλοποιούμε στην πόλη της Σαλαμίνας.


Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες και οι προσπάθειες για την υλοποίηση στην Σαλαμίνα του Μουσείου που έχουμε σχεδιάσει και τώρα υλοποιούμε.


Παράλληλα θα τεθούν για συζήτηση, επιγραμματικά, θέματα όπως:
·        Συλλογές και συλλέκτες
·        Θησαυροί ιστορίας και πολιτισμού στα σκουπίδια
·        Καταστροφές, βανδαλισμοί και «εξαφανίσεις» πολιτισμικών πραγμάτων
·        Αναζήτηση, εύρεση, διάσωση και αξιοποίηση αντικειμένων τέχνης και πολιτισμού
·        Το ξεπούλημα οικογενειακών και συλλογικών μνημών
·        Η απτή μνήμη ως θεμέλιο πολιτισμού
Και ακόμα, επειδή το αντικείμενο της εκδήλωσης είναι σχετικά και άγνωστο και δύσκολο, θα ακολουθηθεί η διά των ερωτήσεων επεξήγηση και διευκρίνιση των πραγμάτων και θα απαντηθούν όλες οι απορίες και τα ερωτήματα.


Το Μουσείο θα ιδρυθεί και θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στην πόλη της Σαλαμίνας και σ΄ αυτό θα εκτίθενται συλλογές, αρχεία και αντικείμενα τέχνης και πολιτισμού ιδιοκτησίας μελών και φίλων του Κοινού των Σαλαμινίων.

Τέλος αν σας ενδιαφέρει η προσπάθειά μας αυτή και το αντικείμενο της εκδήλωσης και επιθυμείτε να συμμετάσχετε ενεργά με τον τρόπο σας ή άλλους τρόπους στην προσπάθειά μας αυτή, αν θέλετε να προβληθείτε, να διαφημιστείτε, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητές μας και να συμβάλετε στην δημιουργία του Μουσείου, «του δικού μας Μουσείου», πλέον.

Στην εκδήλωση είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις και άλλο υλικό είμαστε στην απόλυτη διάθεσή σας. Επικοινωνήσετε μαζί μας και εκθέστε μας τις θέσεις σας.

Γραμματεία της εκδήλωσης: τηλ. 69 96 529 704
Στο ΦΜ Ένα Μουσείο για την Σαλαμίνα
Γιάννης Στεφάνου
Διαχειριστής


Περί του Κοινού των Σαλαμινίων
Το Κοινό των Σαλαμινίων είναι Πολιτιστική, Κοινωνική και Οικονομική Λέσχη με έδρα τη Σαλαμίνα και ιδρύθηκε το 2002 με την νομική μορφή της Ένωσης Φυσικών Προσώπων. Διαθέτει καταστατικό και σφραγίδα και λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και διαδικασίες.
Το Κοινό των Σαλαμινίων λειτουργεί με φίλους, μέλη και εταίρους οι οποίοι έχουν αναλογικά ίσα και ίδια δικαιώματα παράστασης, λόγου και ψήφου. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο Κοινό των Σαλαμινίων αποτελεί η πλήρης αποδοχή και η απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του καταστατικού και των αποφάσεων της Διοίκησης.
Το Κοινό των Σαλαμινίων εκπροσωπείται κατά Νόμο από τον Ιωάννη Σ. Στεφάνου, Διαχειριστή του.

Σαλαμίνα, 9 Μαρτίου 2019.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Σαλαμινα, Σαλαμις
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ