Τσάρος Νικόλαος Α': «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει η Ελλάς δυνατό κράτος» - του Γ. Σγούρδου


Τσάρος Νικόλαος Α':
«Δεν θα επιτρέψω ποτέ
να γίνει η Ελλάς
δυνατό κράτος»



Ενώ το σχέδιο γεωπολιτικού (και φυσικού) αφανισμού του Ελληνισμού περνά στην τελική φάση υλοποίησης, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα ντοκουμέντο που ίσως εξηγεί, εν μέρει, και τα σημερινά. Δείχνει πως οι «παραδοσιακές» Μεγάλες Δυνάμεις δεν ήθελαν ποτέ να υπάρχει Ελλάδα δυνατή στην περιοχή.
Λοιπόν, εν έτει 1853, ο τσάρος Νικόλαος ο Α' απευθυνόμενος στον Άγγλο πρέσβυ sir Hamilton Seymour, λέει, μεταξύ άλλων: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει η Ελλάδα δυνατό κράτος».


Από το βιβλίο του J. Marriott "The Eastern Question", σελ. 230.

Αφιερώνεται σε όσους περιμένουν σωτηρία από... αρκούδες και άλλα ζώα εκτός Ελλάδος. Ο Ρήγας, ο Καποδίστριας και τόσοι άλλοι το έλεγαν ξεκάθαρα (και το πλήρωσαν με την ζωή τους): ΜΟΝΟΙ μας πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας.
Ναι, είναι βολικό και εύκολο να ζούμε «ήσυχα», με νταβατζήδες από πάνω, στο όριο της επιβίωσης, να τα «βγάζουμε πέρα», δούλοι των Πρώσων και των Οθωμανών. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζούμε ελεύθεροι. Από μας εξαρτάται. Ήρθαμε εδώ για τα εύκολα; Σταματώ εδώ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Τσαρος Νικολαος, Ελλας, Σγουρδος, Ελληνισμος, ντοκουμεντο, Μεγαλες Δυναμεις, 1853, τσαρος, Ρωσια, Αγγλια, πρεσβυς, Χαμιλτον Σειμουρ, Ελλαδα, Μαρριοττ, σωτηρια, Ρηγας, Καποδιστριας, νταβατζης, Πρωσοι, Οθωμανοι, ελευθερια, Μαριοτ, σωτηρας, σωτηρες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ