Το μήνυμα του Γολγοθά, της Σταύρωσης, της Ανάστασης και το Σκοπιανό - του Δαμ. Βασιλειάδη


Το μήνυμα του Γολγοθά,
της Σταύρωσης,
της Ανάστασης
και το Σκοπιανό...

εκπαιδευτικού, συγγραφέα


 «Τότε πορευθείς εις των δώδεκα, ο λεγόμενος Ιούδας Ισκαριώτης, προς τους αρχιερείς είπε· τι θέλετέ μοι δούναι, και εγώ υμίν παραδώσω αυτόν; οι δε έστησαν αυτώ τριάκοντα αργύρια. και από τότε εζήτει ευκαιρίαν ίνα αυτόν παραδώ»
(Κατά Ματθαίον 26,14 -16).

Βρισκόμαστε εν όψει των εκλογών και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί μέσα από τις υποσχέσεις για παροχές, με χρήματα της υπερφορολόγησης του ελληνικού λαού, να ξεχάσει την εθνική προδοσία της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών. Αιματηρά πλεονάσματα του 4,5%. Υλικές αμοιβές, που παρέχει η κυβέρνηση με την στήριξη των ντόπιων και ξένων συμφερόντων έναντι εθνικής προδοσίας, κατά το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.
Αυτό είναι το δίλημμα, στο οποίο καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός. Δηλαδή τα τριάντα αργύρια για να ξεχάσουμε την Μακεδονία μας.
Θα είναι ασυγχώρητος ο Έλληνας ψηφοφόρος στις επόμενες εκλογές, αν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το οικονομικό του πρόβλημα απέναντι στο εθνικό που αφορά την Μακεδονία, την οποία η κυβέρνηση με τους 153 υποτακτικούς, κατ’ εντολή των ντόπιων και ξένων συμφερόντων, παραχώρησε στους Σκοπιανούς.
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός καθ’ όλην την διάρκεια της μεταπολίτευσης έπεσε θύμα των πελατειακών σχέσεων και του παρασιτικού μοντέλου της κατανάλωσης. Ευτυχώς όμως άρχισε να αφυπνίζεται και να βλέπει ότι αυτή η πορεία οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή. Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σηματοδότησαν την αλλαγή στην ελληνική κοινωνία, η οποία συνήλθε κυριολεκτικά με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτήν την προσπάθεια της αφύπνισης προσπαθεί η κυβέρνηση με κάθε τρόπο και μέσο να αποσοβήσει, προσπαθώντας με τα 30 αργύρια που παρέχει να εξαγοράσει τον ελληνικό λαό. Όμως εδώ ισχύει το του Ευαγγελίου: «Ουκ επάρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος». (Κατά Λουκάν, 3.30-412). Η πατρίδα είναι και πρέπει να είναι υπεράνω της οικονομίας. Αυτά είναι αλληλένδετα.
Οι «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας» παίζουν τον ρόλο των αρχιερέων. Η κυβέρνηση τον ρόλο του Ιούδα. Αν αποδεχτεί ο ελληνικός λαός αυτόν τον ρόλο, τότε δεν υπάρχει γι’ αυτόν Ανάσταση, αλλά μόνο Γολγοθάς και Σταύρωση!
Καλό Πάσχα και καλήν Ανάσταση!

27 Απριλίου 2019


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνια των Πρεσπων, Παπανδρεου, Μακεδονια, Μακεδονικο, Σκοπια, Σκοπιανο, ΠΓΔΜ, FYROM, Βασιλειαδης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ