Ανθρώπινη παρουσία πριν 72.000 χρόνια και πέτρινα εργαλεία 52.000 χρόνων βρέθηκαν σε σπηλιά της Ινδίας


Ανθρώπινη παρουσία
πριν 72.000 χρόνια
και πέτρινα εργαλεία
52.000 χρόνων
βρέθηκαν σε σπηλιά της Ινδίας
                                                                                  

Μια σπηλιά στην Sindhudurg αποκάλυψε τα προϊστορικά μυστικά της σε 9 μέλη της κρατικής αρχαιολογικής υπηρεσίας Ινδίας:
Περισσότερα από 800 πέτρινα εργαλεία! Μικροσκοπικές λεπίδες, που χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους πριν από 52.000 χρόνια! Το σπήλαιο μήκους 30 μ. ευρίσκεται στο χωριό Koloshi (490 χλμ. από την Βομβάη).


Τα αξιοθαύμαστα ευρήματα αναμένεται να ρίξουν φως στην πρώιμη ανθρώπινη ζωή στην περιοχή Sindhudurg. Θα προσελκύσει επίσης αρχαιολόγους και ερευνητές στην περιοχή, η οποία δεν έχει εξερευνηθεί για ίχνη προϊστορικών κοινοτήτων. Ήδη, οι χωρικοί ενημέρωσαν την ομάδα ανασκαφέων ότι υπάρχουν παρόμοιες σπηλιές στην περιοχή. Αυτές οι πιθανές τοποθεσίες θα επιθεωρηθούν το επόμενο έτος.
Τα εργαλεία έχουν διαφορετικά μεγέθη.
Το σπήλαιο έγινε σημείο ενδιαφέροντος για τους αρχαιολόγους μετά την ανακάλυψη 1.200 αρχαίων βραχογλυφικών-πετρογλυφικών στην γειτονική περιοχή Ratnagiri. Τα πρώτα βραχογλυφικά ανακαλύφθηκαν εδώ την δεκαετία του 1990. Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί αρκετά σε ιδιωτικές εκτάσεις.
Η ομάδα αποτελείται από επιστήμονες από το Deccan College στο Pune, το Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημών, το Πανεπιστήμιο του Δελχί, την Ομάδα Περιβαλλοντικής Δράσης της Βομβάης και το Συμβούλιο Βιοποικιλότητας Maharashtra.
Δεν υπήρχαν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για την προϊστορική ανθρώπινη δραστηριότητα στο Konkan. Τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η ανθρώπινη ζωή στην περιοχή ξεκινά πριν από 72.000 χρόνια, είπε ο κ. Tejas Garge, διευθυντής της κρατικής Διεύθυνσης Αρχαιολογίας και Μουσείων Ινδίας.

ΠΗΓΗ: Mumbai Mirror, 28.3.2019.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑανθρωπος, πετρινα εργαλεια, σπηλια, Ινδια, σπηλαιο, Σιντουντουργκ, πετρα, εργαλειο, λεπιδα, Κολοσι, Βομβαη, ευρημα, ανασκαφη, βραχογλυφικο, πετρογλυφικο, Ρατναγκιρι, βραχογλυφικα, Ινδια, Δελχι, Κονκαν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ