Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών - του Ηλ. Σταμπολιάδη


Το διακύβευμα
των Ευρωεκλογών

δρ. Μηχανικού Μεταλλείων, μηχανικού, καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης​


Τον ερχόμενο μήνα Μάιο, ένα μήνα μετά την Ανάσταση, μας προτρέπουν για άλλη μία φορά να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές και εμμέσως, ασχέτως της προτιμήσεως μας, να συναινέσουμε στην παράταση της σταύρωσης μας.
Η μέχρι τώρα πορεία της Ε.Ε. μετά την συνθήκη του Μάαστριχτ το 1993 δείχνει καθαρά ότι πρόκειται για έναν δυσκίνητο γραφειοκρατικό μηχανισμό που κυβερνάται από μάνατζερς επιλεγμένους από το οικονομικό σύστημα και όχι εκλεγμένους από τους πολίτες. Αυτοί εξουσιάζουν και αποφασίζουν αυθαίρετα όχι προς όφελος των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών των πολιτών και χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των λαών που συνιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Δεν θέλουν ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες αλλά εργαζόμενους καταναλωτές μέλη μίας πολιτιστικής ευρωμαρμελάδας.
 Μας προτρέπουν να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε μέλη του ευρωκοινοβουλίου που δεν ασκούν εξουσία μετατρέποντας τον θεσμό σε αρένα όπου ξεθυμαίνουν οι διάφορες αντιδράσεις ενώ πίσω από το δημοκρατικό προσωπείο κρύβεται ένα καθεστώς εξουσιαστικού φασισμού. Κάθε κριτική σκέψη και προσπάθεια προς αναζήτηση των αρχικών στόχων της ευρωπαϊκής ένωσης των λαών σε συνθήκες ισοτιμίας, αλληλεγγύης και οικονομικής ευημερίας που την καλούμε ευρωσκεπτικισμό την διαστρέφουν σαν διασπαστική κίνηση ενάντια στην Ε.Ε. και την συκοφαντούν σαν ακροδεξιό εθνικισμό και φασισμό παραλληλίζοντας την με τον γερμανικό ναζισμό ή τον σοβιετικό φασισμό τρομοκρατώντας τους πολίτες των ευρωπαϊκών λαών.
Αυτήν την καραμέλα περί προστασίας της Δημοκρατίας στην Ευρώπη πιπιλίζουν σε κάθε εκδήλωση ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ οι εντός του ελληνικού κοινοβουλίου κομματικοί μηχανισμοί έχουν μετατρέψει τον ευρωπαϊκό προβληματισμό σε διχαστική κομματική αντιπαράθεση μεταξύ αιρετικών αριστεροπασόκων (ΣΥΡΙΖΑ), σολιαλοπασόκων (ΚΙΝΑΛ), ορθόδοξων αριστερών (ΚΚΕ), ορθοδόξων δεξιών (ΝΔ) και ακροδεξιών υπηρετών ξένων δυνάμεων.
Η σημερινή εξουσιοκρατική μορφή της Ε.Ε. είναι η αιτία των δεινών της Ελλάδος που επέβαλαν με την συνεργεία των κατοχικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που είτε δεξιές, σοσιαλιστικές ή αριστερές εξυπηρετούν τα ίδια ξένα συμφέροντα. Δέσμευσαν τον ελληνικό λαό με δάνεια από ιδιωτικούς τοκογλύφους χρησιμοποιηθέντα για κομματικούς σκοπούς που τα ακολούθησε κερδοσκοπική αγορά των αντίστοιχων ομολόγων από ευρωπαϊκά κράτη που με τη ισχύ των ¨θεσμών¨ επέβαλαν τα μνημόνια.
Παρέδωσαν την εθνική ανεξαρτησία, επέβαλαν ξένο νόμισμα χωρίς την αντίστοιχη δημοσιονομική κάλυψη, ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία και αφαιρούν την αυτή των Ελλήνων πολιτών, έτρεψαν την νεολαία σε φυγή αντικαθιστώντας την με ξένους και αλλόθρησκους μετανάστες με το πρόσχημα των προσφύγων προς αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας και καταπάτησαν το Σύνταγμα μετατρέποντας σε Ναι το ΟΧΙ του λαού προς τους δανειστές και προδίδοντας την Ελληνική ιστορία αντί πινακίου φακής παρά την λαϊκή αντίδραση.
Με εξαίρεση τα ακραία κόμματα του ΚΚΕ και της ΧΑ που είναι ενάντια στην ίδια την Ε.Ε. όλα τα άλλα κόμματα είναι ευρωλιγούρηδες ή εθνοκομπλεξικοί και δεν εκφράζουν καμία θέση ως προς τον ουσιαστικό ευρωπαϊκό προβληματισμό ενώ χρησιμοποιούν τις ευρωεκλογές προς κομματική αντιπαράθεση. Δυστυχώς οι πολιτικές φωνές του ευρωσκεπτικισμού είναι εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου, το σύστημα δεν τους δίνει βήμα να εκφραστούν αλλά και οι ίδιες δεν συναινούν για να συνασπιστούν ενώ από την άλλη μεριά οι ισχυροί δεν τολμούν να μιλήσουν ενάντια στο κράτος που προτιμούν να το απομυζούν, και η πνευματική ηγεσία των πανεπιστημίων σιωπά και βολεύεται. Τι να περιμένουμε από την θρησκευτική ηγεσία που διαπραγματεύεται τους μισθούς της από το κράτος αλλά ζητάει από τους λαϊκούς να συμπεριφέρονται ως πολίτες των ουρανών αδιαφορώντας για τα αίτια που προκαλούν τα δεινά της καθημερινότητας τους απλά συγκαλύπτοντας τα με συσσίτια και υποστηρίζοντας υποκριτικές και κερδοσκοπικές δράσεις του ¨όλοι μαζί μπορούμε¨. Βεβαίως και όλοι μαζί μπορούμε αλλά ενωμένοι σε έναν κοινό σκοπό εμπνεόμενοι από ένα κοινό όραμα και όχι από ατομικές προτεραιότητες και ιδεοληψίες. Προς το παρόν λείπει το όραμα που το καλύπτει το σκοτάδι του ψεύδους και της υποκρισίας.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ευρωεκλογες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ