Η δυτική Ιατρική είναι αρχαιοτάτη, ανώτερη όλων των άλλων, και είναι ελληνική! Ο γνωστός αρχαίος Έλληνας ιατρός, Γαληνός, έκανε εγχείρηση στο περικάρδιο δια στερνοτομίας! Πολλοί Ρωμαίοι ιατροί αναγκάζονταν να προσποιούνται τους Έλληνες ή να ισχυρίζονται πως εσπούδασαν στην Ελλάδα! Η γερμανική λέξη arzt (= ιατρός), προκύπτει από την αρχαία ελληνική λέξη αρχίατρος! - του Παν. Κρεμμύδα


Η δυτική Ιατρική
είναι αρχαιοτάτη,
ανώτερη όλων των άλλων,
και είναι ελληνική!

Ο γνωστός αρχαίος Έλληνας ιατρός, Γαληνός,
έκανε εγχείρηση στο περικάρδιο
δια στερνοτομίας!

Πολλοί Ρωμαίοι ιατροί
αναγκάζονταν να προσποιούνται τους Έλληνες
ή να ισχυρίζονται πως εσπούδασαν
στην Ελλάδα!

Η γερμανική λέξη arzt (= ιατρός),
προκύπτει από την αρχαία ελληνική λέξη αρχίατρος!




Ιητρός γαρ ανήρ πολλών αντάξιος άλλων.
Όμηρος

Εδώ και πολλά έτη παρατηρώ μία ανησυχητική αύξηση εφαρμογής παραδοσιακών κινεζικών μεθόδων θεραπείας στην Δύση. Πολλοί φίλοι μάλιστα της κινεζικής ιατρικής την θεωρούν πολύ πιο ανώτερη και αρχαιότερη από την δυτική και γίνονται πολέμιοι κατά της Ιατρικής που θεσπίστηκε από έναν Απόλλωνα, Ιπποκράτη ή Γαληνό. Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι το πιστεύουν και ο κίνδυνος που διατρέχουν όταν αρνούνται αναγνωρισμένες θεραπείες εν καιρώ ασθενείας βασιζόμενοι στην θαυματουργική δράση ασιατικής πιεσοθεραπείας και βοτανοληψίας είναι υψηλότατος. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου ασθενείς, πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση, βρέθηκαν πρόωρα σε αναπηρικό καρεκλάκι μετά από λάθος συμβουλές και προτιμήσεις. Ως ειδικός τα έζησα δυστυχώς από κοντά και με θλίβουν ακόμη και μετά από πολλά χρόνια οι αναμνήσεις ορισμένων ασθενών που έπεσαν θύματα σε μικρή ηλικία.
Διερωτώμαι ειλικρινά τι πιστεύουν ορισμένοι όταν προπαγανδίζονται με επιχειρήματα όπως «αρχαία κινεζική αγωγή», «αρχαία ασιατική θεραπεία», «συντηρητική θεραπεία άνευ παρενεργειών».
Μήπως έχουν την εντύπωση πως η Ιατρική της Δύσης είναι χθεσινή; ΟΧΙ βέβαια!
Η Ιατρική μας είναι αρχαιοτάτη, ανώτερη όλων των άλλων και είναι ελληνική! Έχει τόσο επεμβατικούς όσο και συντηρητικούς κλάδους και άνθρωποι όλων των κρατών κάνουν χρήση της, ανάμεσα τους και οι Ασιάτες! Απλά η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η εμπορική σκοπιμότητα αποκρύπτει και αγνοεί τον βοτανολογικό τομέα των Ελλήνων Σοφών με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύονται αυτό το κενό αρκετοί τσαρλατάνοι.
Θα ήθελα να εστιάσω ιδιαίτερα την Ελληνικότητα της δυτικής Ιατρικής θίγοντας ίσως άγνωστες προς τους περισσότερους πτυχές. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ακούσει για τον όρκο του Ιπποκράτους, τον Ασκληπιό καθώς και τον πατέρα του Απόλλωνα. Τα ονόματα αυτά μας παραπέμπουν περασμένες εποχές χιλιετιών! Συνεπώς η πείρα και η γνώση των Ελλήνων ιατρών έχει θεμέλια πολύ βαθειά και μοναδικά. Και όχι μόνον αυτό! Σε σύγκριση με έτερες χώρες που καυχώνται πολυετούς ιατρικής παράδοσης οι Έλληνες ιατροί δεν είναι εικασίες και φαντασίες, αλλά επιστημονική πραγματικότητα που αποδεικνύεται μέσα από πλείστα γραπτά και εικόνες. Στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Γεωργακοπούλου αναφέρονται άνω των 500 Ελλήνων ιατρών της αρχαιότητας! Απορώ εάν μέχρι πριν 500 χρόνια υπήρχαν εις ολόκληρων την Ασίαν τόσοι Ιατροί, που να άφησαν «όνομα».
Ο γνωστός αρχαίος Έλληνας ιατρός, ο Γαληνός της Περγάμου, έκανε εγχείρηση στο περικάρδιο δια στερνοτομίας (όπως συνηθίζεται και σήμερα) σε έναν νέο σκλάβο που είχε τραυματιστεί σε μάχη και έζησε!
Εις ολόκληρον την Ρωμαϊκην Αυτοκρατορίαν για παράδειγμα κυριαρχούσε η Ελληνική Ιατρική. Ο Καίσαρ Κλαύδιος ονόμαζε τον προσωπικό ιατρό του Ξενοφώντα από την Κω, Αρχίατρο. Ο τίτλος αυτός χρησιμοποιείτο ήδη κατά την Ελληνιστική Περίοδο δια τον Απολλοφάνη τον Σελευκίδιο ή τον Κράτηρο εξ Αντιόχειας. Μάλιστα ο συγκεκριμένος τίτλος υιοθετήθηκε αργότερα από πολλούς λαούς και αποτέλεσε το λεκτικό θέμα της γερμανικής λέξης ARZT (< αρχίατρος) που σημαίνει Ιατρός. Κάτι που το επισημάνουν όλα τα γερμανικά λεξικά.
Η φήμη της ικανότητας Ελλήνων ιατρών και της τέχνης σε τέτοιο βαθμό αναγνωρισμένη που πολλοί Ρωμαίοι ιατροί ηναγκάζοντο να προσποιούνται τους Έλληνες ή να ισχυρίζονται πως εσπούδασαν στην Ελλάδα.
Τεκμηριωμένα λοιπόν η Ιατρική της Ελλάδος έχει τις αρχαιότερες ρίζες και βασίζεται αδιάψευστα σε μεγάλη πείρα και έρευνα. Ο «αγών κατά της λήθης» των γνώσεων της, η επαναμελέτη της αλλά και η επάξια τίμηση εξ ημών των ευεργετηθέντων Ελλήνων και προ παντός μη Ελλήνων αποτελεί πρωταρχικό χρέος.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ιητρος, Ομηρος, κινα, θεραπεια, κινεζικη ιατρικη, Ιατρικη, Απολλων, Ιπποκρατης, Γαληνος, Ασια, πιεσοθεραπεια, βοτανοληψια, σκληρυνση, αναπηρια, κινεζικη αγωγη, Ασκληπιος, Απολλωνας, Γεωργακοπουλος, ιατρος, Γαληνος, Περγαμος, εγχειρηση, περικαρδιο, στερνοτομια, καρδια, τραυμα, μαχη, Καισαρ Κλαυδιος, Ξενοφωντας, Ξενοφων, Κω, Αρχιατρος, Απολλοφανης Σελευκιδιος, Κρατηρος, Αντιοχεια, Κρεμμυδας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ