ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ: Από την Ναυτική μας παράδοση στους αιώνες - του Μ. Κιλημάντζου


ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του Μάνου Κιλημάντζου

  
Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 έγινε μία παρουσίαση που δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα χρονικά.
Με τίτλο «ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» οι κυρίες Στέλλα Σπαντιδάκη, Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και ο Νικόλας Βλαβιανός έπιασαν το νήμα και ύφαναν τα πανιά με τα οποία οι πρόγονοι ανοίχτηκαν στην θάλασσα αναζητώντας με αυτά την κινητήρια δύναμη για τα σκάφη τους. Τον άνεμο !


Από την αρχαιότητα μέχρι και τις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτύπωσαν την υφή και την χρήση του ιστίου, τις μεταβολές στα υλικά του, τον τρόπο ύφανσής του ανα τους αιώνες, καθώς και διάφορες ιστορικές πληροφορίες που σχετίζονται με την χρήση του.


Σε έναν χώρο υποβλητικό, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδου, περιστοιχισμένοι από υπέροχα, σπάνια, ακόμη και αρχέτυπα βιβλία, ο θεατής / ακροατής δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τα βήματα του ομιλητή.


Και όπως είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος στο καλωσόρισμά του, αυτή είναι η πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν, παρουσιάσεις.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές!


Περιμένουμε την συνέχεια των πρωτοβουλιών αυτών των άξιων λειτουργών της ναυτικής μας παράδοσης.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ.ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΝΕΜΟΣ, Σπαντιδακη, Ιωαννιδου, Βλαβιανος, θαλασσα, Ιδρυμα Αικατερινης Λασκαριδου, Ιδρυμα Αικατερινης Λασκαρίδη, πλοιο, ναυτικο, Κιλημαντζος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ