ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, καθώς και της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
καθώς και της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Με ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ την ΧΑΡ. ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ-ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ («Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ») και τον ΑΔΡ. ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ («ΧΘΟΝΙΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ και Ο ΛΥΚΤΟΣ» θα γίνει εκδήλωση στον ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 21.4.2019, στις 11:00 π.μ.
Την συνδιοργανώνουν ο Ναυσίνοος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγ. Θωμά, με θέματα που αφορούν το χωριό, τον αρχαίο πολιτισμό του και τα Μυστήρια που κρύβει από την αρχαιότητα. Τι έχουμε ανακαλύψει και τι μένει ακόμα να ανακαλυφθεί; Τι μας αποκαλύπτει η Ιερή Γεωμετρία για τον τόπο και τους θησαυρούς που ακόμα κρύβει. Πόσο αρχαίος είναι ο πολιτισμός του Αγ. Θωμά; Τι μας αποκαλύπτει η επιγραφή στην Σπηλιώτισσα; κ.α. Θα προβληθούν βίντεο που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τις εισηγήσεις. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει περίπατος στο χωριό με ξενάγηση από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Την δε ΤΕΤΑΡΤΗ 24.4.2019 στις 19:30 θα γίνει ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΔΙΑΛΕΞΗ για το βιβλίο «ΛΥΚΤΟΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ - ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ιεράπετρας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ο ΑΔΡ.ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ.

Το βιβλίο είναι ένα θρίλερ φαντασίας καταιγιστικής δράσης που διαδραματίζεται στα Αστερούσια Όρη, την Βιάννο και την Ιεράπετρα. Θα παρουσιασθούν ειδικά βίντεο (παραγωγή Ναυσίνοου) που αφορούν στην ιστορία και το μυστήριο της περιοχής καθώς και τον πλούτο των αρχαιολογικών θησαυρών που κρύβει… 


Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ έχει κάνει και αυτό μια έρευνα
στο χωριό Άγιος Θωμάς...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΧΩΣ...

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΧΘΟΝΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΛΥΚΤΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ Ναυσινοος, Ιερη Γεωμετρια, Σπηλιωτισσα, Αστερουσια Ορη, Βιαννος, Ιεραπετρα, Λασιθι, Γορτυνα, Ηρακλειο, νομος Λασιθιου, νομος Ηρακλειου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ