Προσωποποιήσεις της Ελλάδας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας - «Έγρεο, φίλα μάτερ» - Παρουσίαση έκδοσης και εγκαίνια έκθεσης


Προσωποποιήσεις της Ελλάδας
στα χρόνια της Τουρκοκρατίας

«Έγρεο, φίλα μάτερ»

Παρουσίαση έκδοσης και εγκαίνια έκθεσης


ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η παρουσίαση της έκδοσης «Έγρεο, φίλα μάτερ - Προσωποποιήσεις της Ελλάδας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γ. Κόκκωνα (έκδοση ΜΙΕΤ, 2018), και τα εγκαίνια της ομότιτλης έκθεσης  εικόνων και κειμένων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο γγ της ΙΕΕΕ, Θεμ. Κοντογούρης.
Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Τριαντ. Σκλαβενίτης, ιστορικός, ομότιμος διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Ν. Γιακωβάκη, ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Παν.Ιωάννου, ιστορικός τέχνης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Θα προλογίσει και θα συντονίσει την παρουσίαση η Κ. Σκλαβενίτη, υπεύθυνη εκδόσεων του ΜΙΕΤ.
Την έκθεση θα παρουσιάσει η επιμελήτριά της και προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Ιστορική και Εθνολογικής Εταιρεία της Ελλάδος, Δήμ. Κουκίου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με σύντομη ομιλία του συγγραφέα.
Διάρκεια έκθεσης: 10 Απριλίου-31 Ιουλίου 2019.


ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα, τηλ: 210-32.37.617.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Εγρεο, φιλα ματερ, Προσωποποιηση, Ελλαδα, Τουρκοκρατια, Κοκκωνας, Εθνικο Ιστορικο Μουσειο, Κοντογουρης, Σκλαβενιτης, Γιακωβακης, Ιωαννου, Σκλαβενιτη, Κουκιου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ