Όταν η θεά Αφροδίτη έβγαλε τον… στηθόδεσμό της! Πάντα πρωτοπόροι οι Κρήτες...


Όταν η θεά Αφροδίτη
έβγαλε τον…
στηθόδεσμό της!
Πάντα πρωτοπόροι οι Κρήτες...


Πολύ σπάνια σκηνή αυτού του τύπου, με την θεά Αφροδίτη γυμνή, να απεκδύεται και τον στηθόδεσμο / ζώνη / ταινία της, αναπαριστάνεται στην αρχαία ζωγραφική ή γλυπτική τέχνη…


Κανείς θνητός δεν μπορούσε να δει αυτό το… υπερθέαμα!
Όποιος το έβλεπε, ή αποζημιωνόταν, ή ζημιωνόταν…
Αλλά οι αρχαίοι Έλληνες δεν δογμάτιζαν… Έτσι οι καλλιτέχνες ήταν ελεύθεροι… Και πιο ελεύθεροι απ’ όλους, οι μινωίτες Κρήτες…
Μία από αυτές τις παραστάσεις, λοιπόν, είναι εδώ…
Αυτό το αρχαίο αγαλμάτιο της θεάς του Έρωτος, Αφροδίτης, είναι χάλκινο, του 2ου αιώνα μ.Χ., και ευρέθη στην περιοχή Bačka της Παννονίας, στην νυν βόρεια Σερβία! Η Παννονία ήταν μια αρχαία ελληνική περιοχή της κεντρικής Ευρώπης, που από τον Ίστρο / Δούναβη καταλάμβανε εδάφη των χωρών που νυν λέγονται… Ουγγαρία - Κροατία - Σερβία - Βοσνία και Ερζεγοβίνη - Σλοβενία - Αυστρία – Σλοβακία!!!
Η Παννονία ιδρύθη από τους Μινωίτες Κρήτες, και δη από την αρχαία πόλη της Κρήτης Παννόνα ή Φαννόνα (στο χωριό που νυν λέγεται Άγιος Θωμάς), κέντρο της λατρείας της Δήμητρας και των Μυστηρίων της στην Κρήτη. Στην Φαννόνα… εφάνη η Δήμητρα (Φανερωμένη). Φαίνεται πως εφάνησαν κι άλλα…
Προσεχώς περισσότερα…
Η περιοχή της Μπάτσκα / Bačka κατοικείται όντως από την νεολιθική / μινωική εποχή, από το 4200 π.Χ. (Οι σλάβοι εγκατεστάθησαν στην περιοχή τον 6ο - 7ο αιώνα μ.Χ.).
Το αγαλμάτιο ανήκει στην Συλλογή Εθνικού Μουσείου Σερβίας στο Βελιγράδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΠΑΝΝΟΝΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑθεα Αφροδιτη, στηθοδεσμος, Αφροδιτη, ζωνη, γλυπτικη, θνητος, δογμα, καλλιτεχνης, μινωιτες Κρητες, θεα, Ερως, χαλκος, Παννονια, Σερβια, Πανονια, Ιστρος, Δουναβης, Ουγγαρια, Κροατια, Σερβια, Βοσνια Ερζεγοβινη, Σλοβενια, Αυστρια, Σλοβακια, Μινωικη Κρητη, Παννονα, Φαννονα, Αγιος Θωμας, Δημητρα, Μυστηρια, Κρητη, Φανονα, Μπατσκα, σλαβοι, αγαλματιο, Μουσειο, Βελιγραδι, Φανερωμενη, ερωτας, σουτιεν, ταινια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ