Συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, κ. Βασίλη Σταθάκη για τις "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα φιλοξενηθούν στα Χανιά στις 7-9 Οκτωβρίου του 2020


Συνάντηση του προέδρου
της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Νίκου Αναστασιάδη,
με τον πρόεδρο του Συνδέσμου
Ιστορικών Καφέ Ευρώπης,
κ. Βασίλη Σταθάκη

για τις "Πολιτιστικές Διαδρομές"
του Συμβουλίου της Ευρώπης,
που θα φιλοξενηθούν στα Χανιά
στις 7-9 Οκτωβρίου του 2020

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, και ο κ. Βασίλης Σταθάκης,
στο Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη είχε, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, την Πέμπτη 16 Μαΐου ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλης Σταθάκης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Νίκου Αναστασιάδη για το Διεθνές Συμβουλευτικό Forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά στις 7,8 & 9 Οκτωβρίου του 2020.
Ο κ. Σταθάκης μάλιστα κάλεσε επίσημα τον κ. Αναστασιάδη στο σημαντικότατο Διεθνές αυτό Forum, στο οποίο θα συμμετέχουν φορείς από το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και σύνεδροι από περισσότερες από 50 χώρες.
Την πρόταση για τη φιλοξενία του 10ου Συμβουλευτικού Διεθνούς Forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" είχε κάνει επισήμως ο κ. Σταθάκης στον εκτελεστικό γραμματέα της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών τον κ. Στέφανο Ντομινιόνι. Η πρόταση αυτή είχε αμέσως εξαιρετική αποδοχή, τόσο από εκπροσώπους του ΣτΕ όσο και από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, οι οποίοι μάλιστα συνδιοργανώνουν το forum.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση, είχε αφορμή την ιδέα του κ. Σταθάκη για δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής Διαδρομής, ελληνικής αφετηρίας με την ονομασία "Δρόμος Ιστορικών Καφέ", της οποίας επί του παρόντος εκπονείται ο φάκελος.
Μια ιδέα που ξεκίνησε βασισμένη στην ιστορικότητα και τη σημασία του Ιστορικού Καφέ "Κήπος", στα Χανιά, του οποίου ο κ. Σταθάκης είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Ο κ. Αναστασιάδης, κατά τη συνάντηση, δήλωσε ευτυχής που είναι καλεσμένος σε μια τέτοιας σημασίας διοργάνωση, τόνισε την σπουδαιότητα της παράδοσης και του πολιτισμού, ως "γέφυρα" πόλεων, χωρών και ανθρώπων και δήλωσε πως θα είναι αρωγός στις μελλοντικές προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης.
Παράλληλα, να σημειωθεί ότι παρών στο Forum έχει ήδη δηλώσει πως θα είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Σταθάκης χάρισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναμνηστικό δώρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης EHICA.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Αναστασιαδης, Κυπρος, Χανια, Σταθακης, Πολιτιστικες Διαδρομες, καφε
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ