ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΑΣ;

ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΜΕΣΑ

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΑ ΔΩΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ

ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΑΣ;



Στις 17.5.2019, συνεδρίασε η Ολομέλεια τού Συμβουλίου Επικρατείας υπό την Προεδρία της κ. Αικ. Σακελλαροπούλου, προκειμένου να αποφασίσει επί αναιρέσεων του Ελληνικού Δημοσίου κατά αποφάσεων Διοικητικών Πρωτοδικείων (Ναυπλίου, Τριπόλεως, Καβάλας, Πύργου κλπ.), με τις οποίες έγιναν δεκτές αγωγές δικαστικών υπαλλήλων που ζητούσαν την αναδρομική καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας των ετών 2015, 2014 και 2013, που είχαν καταργηθεί με τον μνημονιακό νόμο 4093/2012.
Υπενθυμίζουμε ότι, οι εν λόγω αναιρέσεις του Ελληνικού Δημοσίου εκδικάσθηαν ενώπιον του Στ' Τμήματος του Σ.τ.Ε. το οποίο με ισχυρή πλειοψηφία (4-1) έκρινε ότι αυτές έπρεπε να απορριφθούν, δικαιώνοντας τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Όμως, επειδή το συγκεκριμένο νομικό ζήτημα έχει μεγάλη νομική, αλλά και κοινωνική σημασία, οι συγκεκριμένες υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην Ολομέλεια Σ.τ.Ε. και εκδικάσθηκαν την 1.1.2019.
Επομένως και αφού η Ολομέλεια Σ.τ.Ε διασκέφθηκε σήμερα και κατέληξε στην αμετάκλητη απόφασή της, προκύπτει ζήτημα ηθικής υποχρέωσης των ανωτάτων Δικαστών να την ανακοινώσουν άμεσα - και μάλιστα πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 - για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι-ψηφοφόροι εάν έχουν δικαιωθεί στις νόμιμες αναδρομικές αξιώσεις τους ή εάν η Ολομέλεια του ΣτΕ τις απέρριψε.
Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι μια τέτοια – απορριπτική - απόφαση θα προκαλούσε τεράστιο σκάνδαλο, εφ' όσον η Ολομέλεια του ΣτΕ, με προηγούμενες αποφάσεις της, έχει ήδη δικαιώσει για τις ίδιες διεκδικήσεις μισθωτούς ειδικών μισθολογίων (ενστόλους, ιατρούς, πανεπιστημιακούς), γεγονός που θα σήμαινει ότι οι ανώτατοι Δικαστές έκριναν με δύο μέτρα και δυο σταθμά, συνεπώς και κατά παραβίαση των αρχών περί ισότητος του Συντάγματος!!!



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΣυμβουλιο της Επικρατειας, ΣτΕ, Σακελλαροπουλου, ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ