ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6-12 ΜΑΪΟΥ 2019


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6-12 ΜΑΪΟΥ 2019



Δευτέρα 3 Μαΐου – Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ υπό την αιγίδα της ΕΛΣΑΛ και την υποστήριξη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Προγραμματίζονται 15 εκδηλώσεις-παρουσιάσεις-ομιλίες, να γνωρίσετε πολλούς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, δημοσιογράφους και ειδικούς μελετητές του αστυνομικού μυθιστορήμα-τος καθώς και διάφορα event όπως θεατρικά δρώμενα, κυνήγι θησαυρού και σεμινάρια δημιουργικής γραφής!
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
5 Μαΐου, 18:30: Η σπηλιά του Δράκου- Περιπέτεια στην Καστοριά: Κώστας Στοφόρος. Παρουσίαση εφηβικού βιβλίου.
8 Μαΐου, 20:00: Ομιλία: Αληθινά Εγκλήματα - True Crimes
Ομιλητές ο Γρηγόρης Αζαριάδης, Συγγραφέας και ο Κωνστ. Χασιώτης, Διοικητής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ.
Θέμα διαδικασίες της έρευνας των εγκλημάτων με αναφορά σε αληθινές περιπτώσεις εγκλημάτων.
10 Μαΐου, 19:00: Memento Mori – Φυγή κεφαλαίων: Δώρος Αντωνιάδης, Γιώργος Μαρτινίδης. Συντονιστής Νίκος Κουρμουλής,
11 Μαΐου, 12:00: Ντεντέκτιβ Κλουζ: Παιδική εκδήλωση με βιβλιοπαρουσίαση και παιχνίδια.


Δευτέρα 6 ΜΑΙΟΥ 2019, 18:00
Ο Γιώργος Λεκάκης κάθε Δευτέρα κάνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, (6-8 μ.μ.) στο «ΦΡΟΝΕΙΝ», στο Θησείο (Θησείου 18, τηλ. 6942.714.432), όπισθεν του Ωδείου Athenaeum, το οποίο ευρίσκεται στην αρχή της οδού Αδριανού.


Δευτέρα 6 ΜΑΪΟΥ 2019, 10:00-20:00, Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής, Θηβών 250, Αιγάλεω
Το Shape The Future είναι το τεχνολογικό συνέδριο που αποτελεί σημείο συνάντησης ανάμεσα σε έμπειρα στελέχη από 10 ηγέτιδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό κλάδο και σε φοιτητές από όλη την Ευρώπη.
Στόχος η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα σε ειδικούς από τον κόσμο των επιχειρήσεων και σε φοιτητές, ώστε να συζητηθούν καινοτόμες ιδέες και τάσεις, οι οποίες θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. Φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά από την EESTEC LC Athens, έναν πανευρωπαϊκό φοιτητικό, εθελοντικό οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Θεματικοί άξονες: Intelligence Transformation, Digital Disruption, Cyber Security, Internet of Things, Cloud Computing, Smart Cities, Blockchain και Big Data Analytics.  📅 Deadline: 25th of April, 2019


Δευτέρα 6 ΜΑΪΟΥ 2019, 15:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας».
Ο 14ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece είναι το γεγονός της χρονιάς για τη μαθητική επιχειρηματικότητα και αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται, τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους εθελοντές-μέντορες, τους γονείς, τους χορηγούς των ομάδων αλλά και τους τοπικούς φορείς που υποστήριξαν την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών.
Οι 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν υλοποιήσει πολύ καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και διεκδικούν το πρώτο βραβείο του 2019. ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece.

Δευτέρα 6 ΜΑΪΟΥ 2019, 19:30, χώρος πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, πλ. Συντάγματος
εκδήλωση με θέμα: «Η Αθήνα και το μεταναστευτικό ζήτημα», Θα μιλήσουν:
Γιώργος Καραμπελιάς, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Έφη Λαμπροπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος – slpress.gr, Συντονιστής: Λεωνίδας Αποσκίτης, δημοσιογράφος

Δευτέρα 6 ΜΑΪΟΥ 2019, 19.00, Πειραϊκός Σύνδεσμος, Καραΐσκου 104, Πειραιάς, Είσοδος Ελευθέρα
Παρουσίαση Επιστημονικών Ερευνών ¨Στην Αρχαιότητα οι Έλληνες ταξίδευσαν στον Ατλαντικό Ωκεανό¨
Α. Αργοναυτικά: ¨Το Ταξείδι της Αργούς σύμφωνα με τα Ορφικά Αργοναυτικά¨
Β. Περί του εμφαινομένου προσώπου Τωι Κυκλωι της Σελήνης: Το ταξείδι των Ελλήνων στην Αμερική σύμφωνα με το έργο του Πλουτάρχου ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Παναγιώτα Πρέκα-Παπαδήμα, καθηγήτρια Αστροφυσικής ΕΚΠΑ και Κωνστ Καλαχάνης, Δρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ
F/B ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ 694353599

Δευτέρα 6 έως Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, Divani Caravel Hotel, Μ. Αλεξάνδρου 2 Αθήνα, 120+50€
4ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE), που αποτελεί την ελληνική θυγατρική της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (IAEE).
To 4o Ετήσιο Συμπόσιο θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας, καθώς και σε οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Το Συνέδριο στοχεύει στην παροχή ενός διεθνούς φόρουμ ανταλλαγής ιδεών, αποτελεσμάτων έρευνας και εμπειριών μεταξύ ειδικών και επαγγελματιών του ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού κλάδου και της πολιτικής σκηνής, σε σχέση με την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία.

Τρίτη 7 ΜΑΙΟΥ 2019, 08:30-17:30, Novotel Athens, Μ.Βόδα 4-6, Αθήνα, συμμετοχή 745€
Maritime Cyber Resilience Forum Οι cyber απειλές σήμερα για τον ναυτιλιακό κλάδο είναι πολλές και ποικίλες - επιθέσεις phishing, απόπειρες εξαπάτησης, προσβολές από ιούς, απόκτηση του ελέγχου στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα ενός πλοίου κλπ- με το ανθρώπινο παράγοντα να αποτελεί συχνά την κερκόπορτα για το ξεδίπλωμά τους.
Session 1: Designing Security Frameworks
Session 3: Improving Security on the Vessel
Session 2: People-Centric Approach to Cyber Security
Session 4: Maximizing Input from Technology Companies to Improve Security of the Vessel


Τρίτη 7 ΜΑΪΟΥ 2019, 09:00-17:30, Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), συμμετοχή 200€
7ο ετήσιο συνέδριο EXPOSEC-DEFENSE WORLD με τίτλο «Καθορίζοντας μια σύγχρονη στρατηγική άμυνας και ασφάλειας», που συνδιοργανώνουν η Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
To συνέδριο Exposec-DefenseWorld αποτελεί ένα σημαντικό φόρουμ διαλόγου μεταξύ ειδικών των κλάδων άμυνας και ασφάλειας με σκοπό τη δημιουργία προτάσεων για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας.
Τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι:
1/ Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος της Ελλάδας στην προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
2/ Επενδύσεις υψηλής αξίας μέσω παραγωγικών συνεργειών.
3/ Στρατηγική Εσωτερικής Ασφάλειας στην πράξη.
4/ Πολιτική μετανάστευσης: Η αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης με βάση το διεθνές δίκαιο.
5/ Κίνδυνοι, απειλές και προκλήσεις του κυβερνοχώρου. 

Τρίτη 7 ΜΑΪΟΥ 2019, 09:00-18:00, ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αθήνα, Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ημερίδα για τις ελληνικές Εμπορευματικές Μεταφορές: Οι νέες τάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές είναι πολλαπλές και αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς τις συνθήκες της αγοράς. Στην ημερίδα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με την επιστημονική συνεργασία της OPTILOG Advisory Services), με θέμα «Ελληνικές Εμπορευματικές Μεταφορές: Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις & μελλοντικές τάσεις».

Τρίτη 7 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:00, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, είσοδος ελευθέρα.
Ή Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας σας προσκαλεί στις διαλέξεις:
«Πώς Αριστοτελικές ιδέες βοηθούν τον προσδιορισμό περιεχομένου τής προσχολικής αγωγής στην Φύση
Ομιλήτρια: Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Νηπιαγωγός, Επισκέπτρια Καθηγητή* στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας &
«Ή περιγραφή του Σύμπαντος από τον Πλάτωνα και τον Πλούταρχο»: Ομιλήτρια: Ελένη -Ώρεθυια Κουλιζάκη
Πτυχιούχος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάσκαλος Αρχαίων Ελληνικών, Συγγραφέας.

Τρίτη 7 ΜΑΪΟΥ 2019, 19:00, Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, Είσοδος Ελεύθερη.
Το Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αγγελετόπουλου (Σύμβουλος επικοινωνίας στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής) και του Ευάγγελου Αρεταίου (Δημοσιογράφος στην Κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ), «Τουρκία: Το τρένο του μεγάλου εκσυγχρονισμού»,
Για το βιβλίο, εκτός από τους συγγραφείς, θα μιλήσουν οι: Παναγιώτα Μανώλη – Επ. Καθ. Πολιτικής Οικονομίας των Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Βασίλης Καρατζάς – Οικονομολόγος και Διευθύνων Σύμβουλος της Levant Partners, Άγγελος Αθανασόπουλος – Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ


Τρίτη 7 ΜΑΪΟΥ 2019, 19:00, αίθουσα “Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς”, Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, Μαρκόνι 20 Βοτανικός. Είσοδος στα 100 μ. από τον σταθμό Μετρό “Ελαιώνας”. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό
Διάλεξη με θέμα "Βυζάντιο, η χαμένη κληρονομιά". Θα μιλήσουν οι:
α. Δρ Ταξιάρχης Κόλιας, καθηγητής ΕΚΠΑ: θα αναλύσει την Διοίκηση και την καθημερινή ζωή στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
β. Στέφανος Σκαρμίντζος, ιστορικός: θα αναλύσει την δράση και την λειτουργία του Βυζαντινού Ναυτικού.
γ. Υποπλοίαρχος (Ο) Παναγιώτης Γέροντας –ιστορικός: θα αναλύσει την πολιτισμική και κοινωνική κληρονομιά του Βυζαντίου στον Νέο Ελληνισμό. Συντονιστής της εκδήλωσης ο επιτελής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Υποπλοίαρχος (Ο) Παναγιώτης Γέροντας ΠΝ.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στα τηλέφωνα 210 3484244 και 210 3484246.

Τρίτη 7 ΜΑΪΟΥ 2019, 19:30, Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα, 210 3734934, είσοδος με δωρεάν εγγραφή
Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο του Παντελή Βουτουρή
Ιδέες της σκληρότητας και της καλοσύνης Εθνικισμός, σοσιαλισμός, ρατσισμός (1897-1922)


Τρίτη 7 MAIOY 2019, 19.30, ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Αίθουσα Λόγου
Ομιλία: «Το μέλλον της Ευρώπης και η Ελλάδα», Ομιλητής: Πάνος Καζάκος
«Ευρωπαϊκή επιστημονική πολιτική: Ατενίζοντας το FP9»
Ομιλητής: Εμμανουήλ Φραγκούλης ΣΩΜΑ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΚΠΑ 

Τετάρτη 8 έως Σάββατο 11 ΜΑΪΟΥ 2019, 09:00-19:45, Ίδρυμα Ευγενίδου, 280€
Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο 1oΔιεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Σχεδιασμού και Διαχείρισης Λιμενικών, Παράκτιων και Υπεράκτιων Έργων.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ σε συνέχεια των επιτυχημένων συνεδρίων: Λιμενικά Έργα, Διαχείριση και Βελτίωση Παράκτιων Ζωνών, Τουριστικοί Λιμένες, Μαρίνες. Πρόγραμμα.

Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:00, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου Ο.Π.Α., Πατησίων 76, Αθήνα
Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την εισαγωγή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και τον εορτασμό της "Ημέρας της Ευρώπης", τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν την ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: «20 Χρόνια Ευρώ: Απολογισμός και Προοπτικές». Συμμετέχουν οι Καθηγητές του Ο.Π.Α. Μαργαρίτα Κατσίμη, Γιώργος Παγουλάτος, Αστέρης Πλιάκος και Νίκος Χριστοδουλάκης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δ.Ε.Ο.Σ. Πάνος Χατζηπαναγιώτου θα παρουσιάσει τα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος: Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές, Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, τηλ.:210 8203642

Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:00, Κεντρικό Κατάστημα Τράπεζας της Ελλάδος Πανεπιστημίου 21, 2ος όροφος, Αθήνα,
Η Τράπεζα της Ελλάδος στις «Καταθέσεις Πολιτισμού», στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, που περιλαμβάνουν συζητήσεις τριών γυναικών, που έχουν διακριθεί στον ακαδημαϊκό χώρο και τον πολιτισμό, με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Λυμπεροπούλου. Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου με θέμα συζήτησης: «Το βίωμα και η επινόηση του: γιατί είμαστε όλοι μυθιστορηματικοί ήρωες».
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής. Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης. 

Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:00–19:30, ΔΣΑ, Ακαδημίας 60, 1ος όροφος
3η Επιστημονική Ημερίδα Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) «Ο ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ»
Ημερίδα-Βιβλιοπαρουσίαση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου Β. Τζέμος (Επιμέλεια): «Ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Ερμηνεία κατ΄ άρθρον» 2η πλήρως επικαιροποιημένη έκδοση, Νομική Βιβλιοθήκη, 2019.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους θα παρακολουθήσουν τις τρεις επιστημονικές εκδηλώσεις.

Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:30, Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Αθήνα
Διάλεξη της δρος Νάντιας Στυλιανού, Μορφωτικής Συμβούλου και Διευθύντριας στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, με
τίτλο "Οδυσσέας Ελύτης – Το δακτυλικό αποτύπωμα της Ελλάδας μέσα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και το υπερρεαλιστικό κίνημα". Με αυτή ολοκληρώνεται ο τρίτος κύκλος της "Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου", που συνδιοργανώνεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το Σπίτι της Κύπρου και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ), με στόχο την ανάδειξη θεμάτων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Με το πέρας της διάλεξης θα επιδοθούν βεβαιώσεις σε όσους παρακολούθησαν τις διαλέξεις του 3ου κύκλου της Σειράς

Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:30, Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, Χαριλάου Τρικούπη 30, Είσοδος Ελευθέρα
¨Ο Λέων του Πειραιώς¨: Θεοδόσιος Τάσιος, καθηγητής Ε.Μ.Π. F/B ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ 694353599

Τετάρτη 8 ΜΑΙΟΥ 2019, 19.00, Royal Olympic Hotel, Αθανασίου Διάκου 28-34, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Ακρόπολη
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, (ΕΑΑΣ) και το International Hellenic Association, (ΙΗΑ) υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η εκδήλωση αρχικά απαγορεύτηκε στο Πολεμικό Μουσείο (29/1/2019), επαναλαμβάνεται πλέον στο Royal Olympic
Συντονιστής εκδήλωσης: Σάββας Καλεντερίδης, διάρκεια εκδήλωσης: 80', είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, 19.00, Μέγαρο Εστίας Νέας Σμύρνης, Αίθουσα Πάνος Χαλδέζος, Κ.Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης και το AHEPA Palaio Faliro Chapter HJ38 - Phalereus, υπό την αιγίδα της Ahepa Hellas, διοργανώνουν εκδήλωση απόδοσης τιμής προς όλους τους Αμερικανούς που βοήθησαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, τόσο κατά τις ημέρες της Καταστροφής όσο και κατά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα. Ομιλήτριες:
- Αντωνία Δήμου, Ομιλία: “Η Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από τις αναφορές του Αμερικανού Γενικού Προξένου στη Σμύρνη George Horton”.
- Θέμις Παπαδοπούλου, Ομιλία: “Asa Kent Jennings, Όταν οι ταπεινοί και απλοί αναδεικνύονται μεγάλοι ήρωες”
Χαιρετισμοί: Αργύρης Τσουνάκης, Πρ Τμήματος AHEPA Phalereus HJ-38 Π.Φαλήρου, Ιωάννης Παπαδάτος, Πρ. Εστίας Νέας Σμύρνης

Τετάρτη 8 ΜΑΪΟΥ 2019, 20:30, ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα, Είσοδος ελεύθερη
Ο ΙΑΝΟS, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μετανάστευση των πουλιών και σε όλα αυτά τα διαβατάρικα πουλιά που διασχίζουν θάλασσες, ερήμους, βουνά και πεδιάδες για να φτάσουν στους τόπους όπου θα φωλιάσουν, όπως η χώρα μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών. Συμμετέχουν οι: Μιχάλης Γκανάς ποιητής, Λιλλύ Ελευθερίου εικαστικός, Παναγιώτης Λατσούδης πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας-δασολόγος, Ισμήνη Μπάρακλη συγγραφέας,Μαρία Παπαγιάννη συγγραφέας, Πάνος Παπαϊωάννου ερμηνευτής, Λενέτα Στράνη συγγραφέας,Κώστας Φασουλάς στιχουργός, Τάκης Χρυσικάκος ηθοποιός. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. 

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 08:30-15:30, Ζάππειο Μέγαρο, συμμετοχή 200€+ΦΠΑ
Το Εναρκτήριο Συνέδριο για την Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας με στόχο να θέσει τις βάσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών στις εταιρείες και οργανισμούς. Το συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter), πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ιδρύεται στην Ελλάδα το 2019.

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 08:30-18:00, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα Αττικής
3ο Διεθνές Συνέδριο ΟΕΕ: The Greek Economy: Investments, the banking sector and market access

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 08:30-19:00, Hellenic Cosmos theater, 254 Pireos street, St. Tavros, Greece
Cisco Experience is a customer event that brings together technical educational content, networking opportunities and expert insight to discover the impact and implications digital transformation has on local industries, businesses and markets


Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 09:00-17:00, Athenaeum InterContinental Athens, Syngrou Avenue 89-93, Athens συμμετοχή: 250€+ΦΠΑ
7th Greek Exports Forum Το Greek Exports Forum, το συνέδριο–θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, διοργανώνεται από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Σκοπός είναι να παρέχει στον Έλληνα εξαγωγέα χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσει την εξαγωγική του δραστηριότητα και να επιλέξει τις επόμενες αγορές -στόχους, που παρουσιάζουν πρόσφορες συνθήκες για την επέκτασή του.  πρόγραμμα.

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 10:00-18:00, Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Καστοριάς 32-34, Βοτανικός. 100€+ ΦΠΑ
Το Skywalker.gr διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το HRCommunity Conference & Awards με θέμα: «Παραγωγικά Παίγνια». Το βασικό ερώτημα το οποίο θα τεθεί προς προβληματισμό και συζήτηση στο συνέδριο είναι το εξής: Είναι δυνατόν παραγωγική διαδικασία και παιχνίδι να ενωθούν, εξασφαλίζοντας βελτίωση τόσο της παραγωγικότητας (της αποδοτικότητας), όσο και της προοπτικής της ανθρώπινης ευτυχίας; Τα αποτελέσματα αυτής της διεργασίας θα παρουσιαστούν στην ολομέλεια του συνεδρίου.
Πάνελ Ι: «Τα παιδία παίζει»: Κυρίαρχος του παιχνιδιού το ίδιο το παιχνίδι
Πάνελ ΙΙ: «Παιγνίου και Εργατών γωνία»: Ποιος και πώς μπορεί να βοηθήσει στο work gamification

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 10:30-18:30, Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΙΣ Μαρούσι.
Η Ελπίδα Κόκκοτα με τη MeXOXO φέρνει το πιο διαδραστικό σεμινάριο για την επιχειρηματικότητα με την υποστήριξη του "The Coca Cola Foundation". Δήλωσε δωρεάν συμμετοχή τώρα στο "Be a #Girlboss" workshop και δες την επιχειρηματική σου ιδέα να ανεβαίνει ψηλά! Η ομάδα της ΜeXOXO και το πρόγραμμα Counting Stars συνεχίζουν να υποστηρίζουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα, διορ-γανώνοντας ένα σεμινάριο εστιασμένο σε εσάς που έχετε μια καινοτόμα ιδέα ή ακόμη και μια υφιστάμενη επιχείρηση. 

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 15:00–17:00, Νέο Κτήριο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τροίας 2, Αθήνα
Εκδήλωση "The Unites States of Europe?" Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης το μέλλον; Ποιες οι οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις μιας εντονότερης ενοποίησης; Μια ανοιχτή συζήτηση με συντονιστές τους Μπλαβούκο Σπυρίδωνα και Οικονομίδη Γεώργιο (Αναπληρωτές Καθηγητές στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή! Οι θέσεις είναι περιορισμένες! Εγγραφείτε εδώ:  Πληροφορίες.

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:30, Αίθουσα Συνεδρίων ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1ος όροφος
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College, σε συνεργασία με την «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ.) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα Υγείας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγιεινή των Χεριών, σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα: Νοσοκομειακές Λοιμώξεις και Δημόσια Υγεία. ΟμιλητέςQ
-Θάνος Πλεύρης, Δικηγόρος, ΔΝ LLM, / Λέων Γρηγόρης, Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας / Αθηνά Στούπη, Λοιμωξιολόγος / Θεοδωράκος Ιωάννης, Πλωτάρχης ΠΝ, Διευθ Mικροβιολογικού Τμ ΝΝΑ, Mέλος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων Τομέα Υγείας
-Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College
Είσοδος Ελεύθερη / θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:30, ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα. Με εγγραφή
Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση και η Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου, τιμούν την Ημέρα της Ευρώπης και διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας».

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 17:00, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ακαδημίας 7, αίθουσα Ερμής, 6ος
O Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (Ε.Σ.Α) και η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην ημερίδα με θέμα: «Βραχυχρόνια μίσθωση και Αθήνα: Παρόν & Μέλλον!»,
με προσκεκλημένους τους υποψήφιους Δημάρχους Αθηνών και τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Αττικής.
ΕΣΑ: Σταύρος Καφούνης, Μητροπόλεως 52, 105 63 Αθήνα 210 32 27244 
ΠΟΜΙΔΑ: Στράτος Παραδιάς, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα, 210 32 16141 


Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 19:00, Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, λ. Κηφισίας και Αγίας Σοφίας 1, Ν. Ψυχικό, είσοδος ελεύθερη Το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της Ελλάδος σας προσκαλεί στην διάλεξη του δρ Κωνσταντίνου Γρίβα, Αναπληρωτού Καθηγητού Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) με θέμα «Νέα Διεθνή Συστήματα Εθνικής Πολιτικής»

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 19:30, χώρος πολιτικής & πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα
Εκδήλωση – συζήτηση: Ελληνική εξωτερική πολιτική: Η επόμενη μέρα, κίνδυνοι-προκλήσεις-ευκαιρίες. Ομιλητές:
Σάββας Καλεντερίδης: γεωπολιτικός αναλυτής, Γιώργος Καραμπελιάς: υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άγγελος Συρίγος: καθηγητής διεθνών σχέσεων. Συντονιστής: Βαγγέλης Βαιάννης, φοιτητής πολιτικών επιστημών 

Πέμπτη 9 ΜΑΪΟΥ 2019, 20:00, αίθουσα Παλλαίχθων, Παλλάδος 24–26, εντός της στοάς στο Β’ όροφο, επί πλατείας Ψυρρή, με ελεύθερη είσοδο, ακολουθεί διάλογος. παρουσίαση με θέμα: "H Καλλιτεχνική φωτογραφία υπό το πρίσμα της Επικούρειας φιλοσοφίας", με εισηγήτρια την Άννα Παγοροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Παρασκευή 10 ΜΑΪΟΥ 2019: Εγγραφές και πρώτη συνεδρία 16:00-20:00
Σάββατο 11 Μαΐου 2019: Δεύτερη έως πέμπτη συνεδρία 09:00-16:30, Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Α. Λασκαρίδη
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου διοργανώνουν Σεμινάριο με τίτλο "Κίνα, Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειος". Το σεμινάριο θα φέρει κοντά επιστήμονες από την Ελλάδα και Κίνα προκειμένου να παρουσιάσουν και να συζητήσουν ποικίλες εκφάνσεις των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων, με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο. Το διήμερο σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα, χωρίς μετάφραση. Περισσότερα και πρόγραμμα.

Παρασκευή 10 ΜΑΙΟΥ 2019, 16:00, Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Το New York College Athens & το University of New York in Prague (UNYP), μέλη του ίδιου εκπαιδευτικού Ομίλου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα:
Exiting from the Crisis: The Czech Republic's "Rules of Thumb" as an Example for Greece
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Παρασκευή 10 ΜΑΙΟΥ 2019, 17:30-20:30, Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική, Διστόμου 7, Πειραιάς, Είσοδος Ελευθέρα
Τα Σεμινάρια πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα, είναι αυτοτελή λαϊκής αστρονομίας - αστρονομία για όλους
Εσωτερικοί Πλανήτες – Β’ μέρος: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, αναλυτική περιγραφή φυσικών χαρακτηριστικών, αποστολές - προοπτικές
Διδάσκει ο πρόεδρος της εταιρείας αστρονομίας του διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνος) Κ. Κώστας Ραπατζίκος, Msc διδακτική των φυσικών επιστημών, ερασιτέχνης αστρονόμος. Τα σεμινάρια συνοδεύονται από κατασκευές που επιμελείται η καινοτόμος εκπαιδευτικός και μέλος της εταιρείας αστρονομίας και διαστήματος/Παράρτημα Σαλαμίνος κα Ράνια Λάμπου ειδικευθείσα σε θέματα Stem στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προβλέπονται ειδική ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, αστρονομικές παρατηρήσεις, διαγωνισμός φωτογραφίας και έκθεση ζωγραφικής. F/B ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ 694353599

Παρασκευή 10 ΜΑΪΟΥ 2019, 18:30, αίθουσα εκδηλώσεων Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γ.Γενναδίου 8 (7ος όροφος) και Ακαδημίας, Αθήνα. Παρουσίαση βιβλίου υπό τον τίτλο: “ΓΥΝΑΙΚΑ” - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΣΜΩΤΙΣ Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Η Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη, Zωγράφος, Πρόεδρος ομίλου για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος . H Μαρία Τζάνη, Επίκουρος Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ /
H Ελένη Κοντόζογλου, Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Παρασκευή 10 ΜΑΪΟΥ 2019, 19:00, Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα, 210 3734934
Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο του Καθηγητή και Πρώην Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Γεωργή: Σεφέρης – Αβέρωφ: Η ρήξη

Παρασκευή 10-Κυριακή 12 ΜΑΪΟΥ 2019: Κολλέγιο Αθηνών–Κολλέγιο Ψυχικού, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό,
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το Κολλέγιο Αθηνών συνδιοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός». Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται και φέτος καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.


Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 12 ΜΑΪΟΥ 2019, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Πειραιώς 254, Ταύρος.
3ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις από την ΚΕΔΕ, «ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με βασικό θεμέλιο το ανθρώπινο κεφάλαιο», crowdhackathon #smartcity 3.
Τον Ιούνιο 2018, η ΚΕΔΕ πραγματοποίησε τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις, στον οποίο συμμετ-είχαν 1500 συμμετέχοντες και 112 ομάδες. Αποτέλεσε την έναρξη του εργαστηρίου καινοτομίας ΚΕΔΕ Innovation Lab. Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity3 θα πραγματοποιηθεί από τις Θα δοθούν χρηματικά βραβεία στις 4 πρώτες θέσεις: 4.000€, 3.000€, 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα. Επιπλέον βραβεία θα ανακοινώνονται έως την ημέρα της διοργάνωσης. Εγγραφές.

Σάββατο 11 ΜΑΪΟΥ 2019, 10:00-18:00, GAZARTE, Βουτάδων 34, Γκάζι, με εγγραφή
Athens Azure Bootcamp Μια μέρα αφιερωμένη στο Cloud και το Microsoft Azure! 12+ ομιλητές, 2 παράλληλα sessions κι οι κοινότητες πληροφορικής azureheads.gr, autoexec.gr, sqlschool.gr, dotnetzone.gr συναντώνται στο Gazarte για μια μέρα γεμάτη Azure! Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του eventgab-athens-2019.azurewebsites.net!
Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε από κοντά τεχνολογίες, προβλήματα και λύσεις σε θέματα που αντιμετωπίζουμε. Δηλώστε συμμετοχή στον σύνδεσμο: 

Σάββατο 11 ΜΑΪΟΥ 2019, 12.30, Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, Φρεατίς - Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.
Η «Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού» σε συνεργασία με την “Trinity Events” και τον “Phoenix Register Of Shipping” στα πλαίσια της 18ης Έκθεσης “EAST MED YACHT SHOW” οργανώνουν σεμινάριο για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής «Νομοθετικό Πλαίσιο. Επιθεωρήσεις & Τεχνικές Επισημάνσεις»
Η είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε συμμετοχή.

Σάββατο 11 ΜΑΪΟΥ 2019, 11:00-17:00, Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα, Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής. Συμμετοχή: 60€
Σεμινάριο Διαχείριση άγχους – Τεχνικές διαχείρισης άγχους για μια καλύτερη καθημερινότητα
Δηλώσεις συμμετοχής ως Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, τηλέφωνο: 210 7222214 ή e-mail.

Σάββατο 11 ΜΑΙΟΥ 2019, 19:30-21:00. «Αίθριο» Πολεμικού Μουσείου, Βασ. Σοφίας και Ριζάρη, Αθήνα
Εγκαίνια Έκθεσης ζωγραφικών έργων. Διάρκεια έκθεσης 11-26 Μαΐου 2019. Ώρες λειτουργίας 09.30-13.00 και 17.00-19.00, εκτός Δευτέρας. Ο Αρχιπλοίαρχος Δημοσθένης Χοζός ΠΝ (εα ), παρουσιάζει τη νέα σειρά ζωγραφικών του έργων με τίτλο ‘Συναθροίσεις' Το χαρακτηριστικό στοιχείο των έργων είναι ο άνθρωπος, ή μάλλον άνθρωποι. Επιλέγονται να παρουσιαστούν άνθρωποι ως οντότητες σε μικρές ή μεγάλες ομάδες, άνθρωποι σαν εμάς, ή γύρω από εμάς. Άνθρωποι αποστασιοποιημένοι από το εργασιακό περιβάλλον τους, κάποιους που με υπομονή περιμένουν κάτι ή κάποιον, ανθρώπους με ανάγκες, φυσικές ή πνευματικές, που αναζητούν, διεκδικούν, προσδοκούν, απολαμβάνουν. Άνθρωποι απελπισμένοι, με αβέβαιο μέλλον, αλλά και άλλους με πίστη σε κάτι. Άνθρωποι που στον ελεύθερο χρόνο τους χρειάζονται ξεκούραση, ανέμελοι ή ακόμη και με υπεροπτική διάθεση.

Σάββατο 11 και Κυριακή 12 ΜΑΙΟΥ 2019, 08:30-19:00, Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης - Λαιμός Βουλιαγμένης Αττικής, διοργάνωση ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ, με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια
Ημέρες Υγείαςκαι Ομορφιάς: Πρωτοποριακή και πολυμορφική εκδήλωση για την Υγεία, την Ομορφιά, την Ευεξία και τον Αθλητισμό, που περιλαμβάνει:Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών με προσφορές εταιρειών / Διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων κολύμβησης και τρεξίματος και /Παράλληλες δραστηριότητες, διαγωνισμούς και δώρα! 

Σάββατο 11, Κυριακή 12, Δευτέρα 13 ΜΑΪΟΥ 2019, 10:00-20:00, Κέντρο ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, Λ. Ποσειδώνος
έρχεστε με: ΤΡΑΜ: Σύνταγμα – Βούλα, 2η στάση Αγ. Κοσμά
9η έκθεση INDELEX μαζί με την SMART HOME Expo, μια premium hi-tech διοργάνωση, παρακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις πλαισιώνεται από τη νέα εκθεσιακή ενότητα SMART HOME Expo,

Στο επίκεντρο της DIGITAL CONSTRUCTION θα βρεθεί η αξιοποίηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογικών εργαλείων όπως: Τρισδιάστατη Εκτύπωση / 3D Printing, Τρισδιάστατη Σάρωση / 3D Scanning, Παραμετρική Μοντελοποίηση / ΒΙΜ, Εικονική & Επαυξημένη Πραγματικότητα / AR, VR, Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα / UAV’s, Μεγάλα Δεδομένα / Big Data, Βάσεις Δεδομένων / Cloud.

Κυριακή 12 ΜΑΪΟΥ 2019, 11:00, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, Ακτή Θεμιστοκλέους Μαρίνα Ζέας Πειραιά
Μετράμε αντίστροφα για το Pre-networking Event που φέρνει το θαλάσσιο τουρισμό πιο κοντά στους νέους! Η ομάδα του YES FORUM σε συνεργασία με την «ΕΝΩΣΗ ΠΛΟIΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» και το Trinity Events διοργανώνουν Σεμινάριο «Οι Νέοι Μαθαίνουν για το Yachting» στο πλαίσιο 18th EAST MED YACHT SHOW 2019 .
Ομιλητές:
Danae Bezantakou / Concept Founder YES FORUM & CEO - NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS
Μαρία Φώτου / Marketing & Events Coordinator - POSIDONIA EXHIBITIONS S.A.
Έλενα Αναργύρου / Managing Director - TAILORMADE YACHT CHARTERS
Chris Lorenzo / Managing Director - SEAFARER SAILING HOLIDAYS
The extra mile: Εκτός από το workshop που διοργανώνει η καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου μπορείτε να συμμετάσχετε σε επίσκεψη yachts!! Για δωρεάν συμμετοχή στο workshop ή και επίσκεψη σε yacht, εγγραφείτε στον σύνδεσμο.

Κυριακή 12 ΜΑΪΟΥ 2019, 12:30, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, Ακτή Θεμιστοκλέους Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
Στο πλαίσιο της 18ης Έκθεσης “EAST MED YACHT SHOW” (10-13 Μαΐου 2019) Μαρίνα Ζέας, Προβλητα Α, η «Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού» σε συνεργασία με το “Trinity Events” και το Πανεπιστήμιο «ΑΙΓΑΙΟΥ» διοργανώνουν εργαστήρι για το Yachting.
Είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε Συμμετοχή: events@trinityevents.gr

Κυριακή 12 ΜΑΪΟΥ 2019, 20.00-21.45, στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,
Αφιέρωμα στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Πειραιάς... η πρώτη γη και η πρώτη θάλασσα που άγγιξαν οι κυνηγημένοι πρόσφυγες του Πόντου.
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας τιμά την επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων παρουσιάζοντας χορευτικό αφιέρωμα και δρώμενα στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 ΜΑΪΟΥ 2019, Αμφιθέατρο «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» Σχολής Ικάρων, Δεκέλεια
Η Πολεμική Αεροπορία διοργανώνει το 7ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα «Η Αεροπορική Ισχύς ως Στρατηγικός παράγοντας στην εξέλιξη της Άμυνας και Ασφάλειας».
Στον χώρο VIP πρόκειται να παρουσιαστούν δέκα (10) εμβληματικά εκθέματα της συλλογής του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά με συνάφεια προς το αντικείμενο του συνεδρίου. Επίσης στον χώρο έξω από το Αμφιθέατρο «Νικόλαος Σιαλμάς» θα διεξαχθούν εργαστήρια (Workshops) με επιλογή των παρακάτω τριών θεματικών ενοτήτων: Υπολογιστικές Μηχανές της Αρχαιότητας / Κρυπτογραφία / Παιχνίδια Στρατηγικής των Αρχαίων Ελλήνων
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους μέσα από ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό εργαστήρι που θα λειτουργήσει ως συνδετήριος κρίκος της Αρχαιότητας με το σήμερα στον τομέα της τεχνολογίας. Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια κατόπιν της εγγραφής, μέσω e-mail, στη διεύθυνση airpowerconf@haf.gr (Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)


Σεμινάριο ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ
για «Διεθνή Θέματα»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) διοργανώνει Σεμινάριο από 8/5–26/6/2019, διάρκειας 20 ωρών, με θέμα: «Διεθνή Θέματα»: Βαλκάνια-Ουκρανία-Τουρκία-Καύκασος-Κασπία-Κεντρική Ασία–Ανατολική Μεσόγειος–Ευρώπη–ΗΠΑ 
Συντονιστής: Γεώργιος Δουδούμης, Πρ. Οικονομικός Πρέσβης · Συγγραφέας · Μέλος ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ

Πρόγραμμα Διαλέξεων: Τετάρτη 8, 15, 22, 29 Μαΐου και 5, 12, 19, 26 Ιουνίου 2019, ώρες 18:00-20:30
στα νέα Γραφεία του ΕΛΙΣΜΕ, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 88, 1ος όρ., 104 34 Αθήνα, τηλ 210 8211025

1. Τετάρτη 8 Μαΐου: «Καύκασος, Κασπία, Κεντρική Ασία»
Αλέξανδρος Δρίβας Διεθνολόγος Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο · Συντονιστής, Παρατηρητήριο Ανατολικής Μεσογείου του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ενέργεια–Αγωγοί, Ρωσία–Γεωργία–Αζερμπαϊτζάν–Καζαχστάν–Τουρκμενιστάν–Ιράν, Γεωπολιτικά–Διεθνείς Σχέσεις Χωρών–Συμφωνία Κασπίας, Πώς Βλέπει η Κίνα την Περιοχή–Δρόμος Μεταξιού -One Belt One Road {OBOR}, Δυνατότητες–Προοπτικές Περιοχής και Επιλεγμένων Χωρών της, Η Βαρύτητα του Ιράν στην Περιοχή Ενεργειακά–Γεωπολιτικά, Το Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Περιοχή, Οι Σχέσεις με την Ελλάδα)
2. Τετάρτη 15 Μαΐου: «Βαλκάνια»
Γεώργιος Δουδούμης Πρ. Οικονομικός Πρέσβης, Συγγραφέας, Μέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ (Διπλωματικές, Οικονομικές, Πολιτικές και Δημογραφικές Εξελίξεις, Αλβανικός Επεκτατισμός–Σχέσεις Σερβίας-Κοσσόβου και Σερβίας-Ρωσίας, Νατοϊκή Κυριαρχία–Βλέψεις Ρωσίας και Τουρκίας–Κινεζική Διείσδυση–Ενεργειακοί Σχεδιασμοί, Σχέσεις των Βαλκανικών Χωρών με την Ελλάδα–Συμφωνία των Πρεσπών, Η Ευρωπαϊκή Προοπτική Δυτικών Βαλκανίων–Το Αγκάθι της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, Ρουμανία–Μολδαβία–Υπερδνειστερία, Προοπτικές)
3. Τετάρτη 22 Μαΐου: «Ουκρανία»
Ιπποκράτης Δασκαλάκης Υποστράτηγος ε.α. Διεθνολόγος-Αναλυτής, Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μέλος ΔΣ και Διευθυντής Μελετών ΕΛΙΣΜΕ (Εσωτερική Κατάσταση–Ανατολικές Επαρχίες, Σχέσεις με Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία–Κριμαία–Ενεργειακά Θέματα, Προοπτικές)
4. Τετάρτη 29 Μαΐου: «Τουρκία»
Χρήστος Μηνάγιας Ταξίαρχος ε.α, Αναλυτής Ειδικός για θέματα Τουρκίας, Συγγραφέας Mέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ (Πολιτικές και Οικονομικές Εξελίξεις, Στρατιωτικός Τομέας – Εξοπλισμοί, Σχέσεις με Ρωσία και ΗΠΑ, Τουρκία–ΝΑΤΟ–Ευρωπαϊκή Ένωση, Λοιπές Διεθνείς Σχέσεις)
5. Τετάρτη 5 Ιουνίου: «Συρία»
Ιωάννης Μπαλτζώης Αντιστράτηγος ε.α. πρ Ακόλουθος Άμυνας, Τελ Αβίβ Διεθνολόγος Γεωπολιτικός Αναλυτής Blogger Mέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ (Τρέχουσες Εξελίξεις και Προοπτικές, Κούρδοι και Ισλαμιστές–Ισραήλ–Ιράν–Σαουδική Αραβία, Ο Ρόλος της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Η Τουρκική Εμπλοκή)
6. Τετάρτη 12 Ιουνίου: «Ανατολική Μεσόγειος»
Ιωάννης Θεοδωράτος Δημοσιογράφος Αμυντικός Αναλυτής (Κυπριακό, Ενέργεια και Ασφάλεια {Φυσικό Αέριο – Αγωγός East Med}, Σχέσεις Τουρκίας με Ισραήλ και Αίγυπτο, Ο Ρόλος των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Η Ρωσική Παρουσία, Ελληνικές Προοπτικές)
7. Τετάρτη 19 Ιουνίου: «Ελληνο-Τουρκικές Σχέσεις»
Βασίλειος Μαρτζούκος Αντιναύαρχος ε.α. Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ, Πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ (Πολιτικές και Οικονομικές Σχέσεις, Αιγαίο–Υφαλοκρηπίδα–ΑΟΖ, Στρατιωτικοί Εξοπλισμοί–Ανισορροπία, Δημογραφικό–Θράκη–Κουρδικό–Μεταναστευτικό, Προοπτικές)
8. Τετάρτη 26 Ιουνίου: «Ευρώπη και ΗΠΑ»
Ιπποκράτης Δασκαλάκης Υποστράτηγος ε.α. Διεθνολόγος-Αναλυτής, Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο ·Μέλος ΔΣ και Διευθυντής Μελετών, ΕΛΙΣΜΕ
Χρήστος Ζιώγας Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής
(Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σήμερα–τα Οικονομικά της ΕΕ-Ιταλία, Η Γαλλική Θέση, Η Οικονομική Σύγκρουση ΗΠΑ–Γερμανίας, Ενεργειακά Θέματα, Σχέσεις ΕΕ–Ρωσίας, ΝΑΤΟ–Ευρωπαϊκός Στρατός–PESCO, BrExit, Ευρωεκλογές)

Διαδικαστικά – Έξοδα Συμμετοχής: Δομή Σεμιναρίου-Πιστοποιητικό Παρακολουθήσεως: Το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ Διαλέξεις, δύο περιόδων η κάθε μία: 1η περίοδος: Διάλεξη 60 ́, Διάλειμμα 15 ́, 2η περίοδος: Διάλεξη-Συμπεράσματα 40 ́, Ερωτήσεις-Σχόλια-Συζήτηση 35 ́

Οι Συμμετέχοντες, μετά το πέρας του Σεμιναρίου, εφόσον επιθυμούν και το δηλώσουν με την εγγραφή τους, μπορούν να λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολουθήσεως.

Έξοδα Συμμετοχής: Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του ΕΛΙΣΜΕ δεν επιτρέπει την είσπραξη διδάκτρων. Συνεπώς:
Α) Οι συμμετέχοντες που δεν είναι Μέλη του Ινστιτούτου καταβάλλουν 50€ ως Εγγραφή και Ετήσια Συνδρομή Μέλους του ΕΛΙΣΜΕ, προσθέτως 10€, για Γραμματειακή υποστήριξη.
Β) Τα Ενεργά και οικονομικώς τακτοποιημένα Μέλη του ΕΛΙΣΜΕ καταβάλλουν 30€ ως δωρεά στο Ινστιτούτο και 10€, για Γραμματειακή υποστήριξη.
Υπάρχει δυνατότητα παρακολουθήσεως μεμονωμένων Διαλέξεων με 15€/διάλεξη, ως δωρεά προς το Ινστιτούτο.

Τρόποι εγγραφής: Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές Τρίτη 9 Απριλίου έως και Τρίτη 7 Μαΐου 2019.
Α) Ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής.
Β) Κατάθεση της σχετικής αίτησης στη Γραμματεία του ΕΛΙΣΜΕ 210 8211025 (Τρίτη έως Πέμπτη 10:00 έως 14:00):
• Έως 18/4/2019: Νίκης 11 4ος όρ., Σύνταγμα, 105 57 Αθήνα
• Από 7/5/2019: 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 88 1ος όρ., 104 34 Αθήνα (νέα γραφεία)
Γ) Τηλεφωνικά, στο 69 42566479, τις ίδιες ημέρες και ώρες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ