Πόλεμος με τους αντάρτες του Καλλέργη στους Μύλους!


Πόλεμος με τους αντάρτες
του Καλλέργη
στους Μύλους Αργολίδος!



Η Γραμματεία των Στρατιωτικών σπεύδει να κοινοποιήση το ακόλουθον απόσπασμα της προς αυτήν επισήμου αναφοράς του Στρατηγού Ν. Κριεζιώτου.

Χθες το εσπέρας πολεμούντες τους αντάρτας εις Μύλους επροχωρήσαμεν τόσον, ώστε τους εβιάσαμεν να παραδοθούν εις τας δύο ώρας μετά το εσπέρας τους εστενοχωρήσαμεν περισσότερον, καθότι επληροφορήθημεν ότι έμμελλαν να μας απατήσουν.
Ούτω λοιπόν πολεμούντες επέσαμεν επάνω εις τους αντάρτας, και αμέσως τους κατετροπώσαμεν, συλλαβόντες πεντήκοντα εξ αυτών· τους δε λοιπούς με τον αρχηγόν τους Δ. Καλέργην, τους κατεδιώξαμεν έως εδώ,
…δι’ άλλης μου θέλω πληροφορήσει την Κυβέρνησιν περιστατωμένως τα πρακτία μου, και ελπίζω να αναγγείλω την τελείαν θραύσιν του ανταρτικού σώματος.

Εν Άστρει, τη 10 Ιουλίου 1832

Ο Στρατηγός Ν. Κριεζιώτης


Εις μάτην η Κυβέρνησις έδειξεν εις τον Δ. Καλέργην την οδόν της τιμής και των συμφερόντων του· εις μάτην μήτηρ επιεικής και μακρόθυμος τον επροσκάλεσεν επανειλημμένως εις τα χρέη του· Επέμεινε τυφλώς εις την εγκληματικήν του διαγωγήν. Αντέκρουσε με τα όπλα τα στρατεύματα της Κυβερνήσεως διαταχθέντα να καταλάβουν την θέσιν των Μύλων. Ιδού ποίον εστάθη το τέλος του! Ευχόμεθα να γίνη παράδειγμα σωφρονισμού εις τους ομόφρονας και συντρόφους του.

Εν Ναυπλίω, τη 10 Ιουλίου 1832

Ο επί των Στρατιωτικών Γραμματεύς
Κ. Ζωγράφος


ΠΗΓΗ: ΒΕΡΓΟΣ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΓραμματεια Στρατιωτικων, αναφορα, στρατηγος, Κριεζιωτης, ανταρτης, Μυλοι, Καλεργης, Αστρος, 1832, Καλλεργης, Ναυπλιο, Ζωγραφος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ