Βρέθηκε κι άλλη σήραγγα εισόδου στην αρχαία υπόγεια πόλη της Καισαρείας στην Καππαδοκία;


Βρέθηκε κι άλλη σήραγγα εισόδου
στην αρχαία υπόγεια πόλη
της Καισαρείας
στην Καππαδοκία; Εργάτες του δήμου στην κεντρική Καισάρεια ανακάλυψαν μια σήραγγα, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να οδηγεί σε μία αρχαία υπόγεια πόλη!
Οι εργάτες βρήκαν την σήραγγα, ενώ έσκαβαν στην περιοχή Tomarza και αμέσως σταμάτησαν όλες τις εργασίες. Ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία βρήκε πως η σήραγγα έχει φάρδος 1 μ. και βάθος 20 μέτρα! Η περιοχή στην συνέχεια αποκλείσθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Καισαρείας για περαιτέρω έρευνες.
Εάν αποδειχθεί ότι όντως η σήραγγα αυτή οδηγεί σε κάποια υπόγεια πόλη, δεν θα είναι η πρώτη που ανακαλύπτεται στην περιοχή. Το 2017 βρέθηκε στην Καισάρεια άλλη μία υπόγεια αρχαία πόλη, αποτελούμενη από 52 δωμάτια. Η κατασκευή της ήταν μοναδική, καθώς ήταν κτισμένη οριζοντίως, σε αντίθεση με άλλες υπόγειες πόλεις που βρέθηκαν στην κοντινή Καππαδοκία.
Πολύ γνωστές υπόγειες πόλεις στην Καππαδοκία είναι αυτές στο Καϊμακλί / Kaymakli και στην Μαλακοπή / Derinkuyu. Έχουν δημιουργηθεί από μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

ΠΗΓΗ: Daily Sabah, 29.4.2019.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΕΔΩ.ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΚαισαρεια, σηραγγα, υπογεια πολη, Τομαρτζα,  Καππαδοκια, Καιμακλι, Μαλακοπη, Ντερινκογιου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ