Το 5ο Συμπόσιο Βυζαντινών Σπουδών στην Κωνσταντινούπολη, τον Ιούνιο του 2019 - Από την Έφεσο και την Βιθυνία έως στην Κιλικία και την Καππαδοκία


Το 5ο Συμπόσιο
Βυζαντινών Σπουδών
στην Κωνσταντινούπολη,
τον Ιούνιο του 2019

Από την Έφεσο και την Βιθυνία
έως στην Κιλικία και την Καππαδοκία



Το 5ο Διεθνές Συμπόσιο Βυζαντινών Σπουδών, που ιδρύθηκε από τον Sevgi Gönül, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2019. Ένα συμπόσιο μεγάλης επιστημονικής σημασίας, για όσους ασχολούνται με αυτά τα θέματα και την εποχή.
Εφέτος, θα είναι κάτω από τον γενικό τίτλο «Βυζαντινή Ανατολία: χώρος και κοινότητες». Δεν θα δοθεί προσοχή στο κέντρο της Αυτοκρατορίας, αλλά στο πλούσιο και σύνθετο δίκτυο οικισμών περιφερειακής σημασίας στην χερσόνησο, από την Έφεσο και την Βιθυνία έως στην Κιλικία και στην Καππαδοκία, και στην εξέλιξή τους σε όλην την διάρκεια της βυζαντινής χιλιετούς επικράτειας.
Έως τώρα, περίπου 30 μελετητές με ποικίλα θέματα, θα παρουσιάσουν έργα - αυστηρά στα αγγλικά - σχετικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, καλλιτεχνικές και θρησκευτικές εκφράσεις, εμπορικές και πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις του Βυζαντίου με τους γείτονες.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΣυμποσιο, Βυζαντινες Σπουδες, Κωνσταντινουπολη, Βυζαντινη Ανατολια, βυζαντινη Αυτοκρατορια, Εφεσος, Βιθυνια, Κιλικια, Καππαδοκια, Βυζαντιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ