ΘΕΡΙΝΟ BAZAAR ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ, 7-9 Ιουνίου


ΘΕΡΙΝΟ BAZAAR ΒΙΒΛΙΩΝ
ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ

Θερινό bazaar βιβλίων, θα πραγματοποιηθεί στις Εκδόσεις ΑΓΡΑ (Ζωοδόχου Πηγής 99) την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 & την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.


«Το bazaar που οργανώνουμε είναι κατ’ αρχήν μια γιορτή. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν οι αναγνώστες που αγαπούν ή που επιθυμούν να γνωρίσουν τα βιβλία μας επί τρεις μέρες στον δικό μας χώρο.
Από τη συνολική μέχρι σήμερα εκδοτική παραγωγή περίπου 1.440 τίτλων της «Άγρας», προτείνουμε μια σπουδαία επιλογή βιβλίων που πολύ συχνά έχουν εξαφανιστεί στα βιβλιοπωλεία ή που το ένα αντίτυπό τους μπορεί να βρίσκεται χαμένο κάπου ψηλά σ’ένα ράφι. Είναι πολύ συχνά από τα πιο αγαπημένα βιβλία που έχουμε εκδώσει και δυστυχώς κάθονται στοιβαγμένα στις αποθήκες μας. Είναι ευκαιρία να τα υπενθυμίζουμε και να αναφερόμαστε έμπρακτα στην εκδοτική μας ιστορία και τις εκδοτικές μας επιλογές στις προηγούμενες δεκαετίες.
Αυτό το αναγνωρίζουν οι επισκέπτες μας που ανακαλύπτουν βιβλία που θεωρούν εξαντλημένα, δυσεύρετα ή «προσωρινά μη διαθέσιμα», και χαίρονται αυτό το παιχνίδι της αναζήτησης στους πάγκους μας.
Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε και ένα πολυπληθές νέο κοινό που ψάχνει παλαιούς τίτλους που δεν βρίσκονται σε καμία μόδα, δεν γίνεται κανένας δημόσιος λόγος γι’αυτούς και δεν υπάρχει καμία συμπτωματική επικαιρότητα (γύρισμα ταινίας, πρόσφατη βράβευση, επίσκεψη συγγραφέα στην Ελλάδα, σήριαλ στην τηλεόραση, κ.λπ.).
Προσπαθούμε να κάνουμε το bazaar σε περίοδο που δεν έχει φουντώσει η αγορά στα βιβλιοπωλεία, ώστε να μην τα ανταγωνιστούμε και να μην τα θίξουμε, γιατί η εκδοτική μας δουλειά πηγαίνει χέρι με χέρι με τους βιβλιοπώλες και δεν έχουμε καμία διάθεση να τους υποκαταστήσουμε ή να τους ανταγωνιστούμε. Άλλωστε, μεγάλη πλειοψηφία των βιβλίων που κινούνται στο bazaar μας είναι βιβλία που ενώ είμαστε περήφανοι που τα εκδώσαμε και που τα αγαπάμε πολύ, δυστυχώς, λόγω του πληθωρισμού παραγωγής νέων τίτλων και της σύγχρονης τάσης και του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και των δημοσιογράφων για τα μεγάλα βραβεία καθώς και για τις συνεντεύξεις των ζώντων συγγραφέων, τοποθετούν αυτά ακριβώς τα βιβλία που κάνουμε στο περιθώριο.
Επίσης, στο bazaar έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε στους φίλους αναγνώστες μας παράπλευρο υλικό, που αποκαλούμε τα «δωράκια της Άγρας»: σελιδοδείκτες, αφίσες, φυλλάδια εκτός εμπορίου κ.λπ.
Οι αναγνώστες μας εξοικειώνονται με τον χώρο μας και μπορούν να βρουν συγκεντρωμένη στο βιβλιοπωλείο μας σχεδόν όλη την παραγωγή μας στα χρόνια που υπάρχει η «Άγρα» και να αποκτήσουν ενιαία και συμπαγή εικόνα του χαρακτήρα, των επιλογών και των μεταμορφώσεων του εκδοτικού οίκου, πράγμα που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει με την τεμαχισμένη θεματική κατάταξη εντός των βιβλιοπωλείων.
Για όλα τα παραπάνω, με μεγάλη χαρά περιμένουμε τους φίλους αναγνώστες μας να περάσουν από την εορταστική εκδήλωσή μας στις ωραίες ταράτσες της «Άγρας» το Παρασκευοσαββατοκύριακο που ακολουθεί».

Σ. Π.

Ώρες λειτουργίας του bazaar: Παρασκευή 15.00 - 20.00
Σάββατο & Κυριακή 11.00 - 20.30.


ΛΕΞΕΙΣ: εκδοσεις Αγρα, βιβλιο, βιβλια, μπαζαρ βιβλιων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ