ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2019 - Αναψηλαφώντας τις Νομοτέλειες, που Θεμελιώνουν την Ευψυχία Δημοτικό Τραγούδι και Ξενητειά στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο στο Γεωργίτσι Λακωνίας


ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2019

Αναψηλαφώντας τις Νομοτέλειες,
που Θεμελιώνουν την Ευψυχία

Δημοτικό Τραγούδι και Ξενητειά

Στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο
στο Γεωργίτσι Λακωνίας


Μία από τις σημαντικότερες φωνές του Ελληνικού Πενταγράμμου η Κατερίνα Κατσίγιαννη, θα παρουσιάσει την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στην αλησμόνητη ξενητειά με τον τίτλο: «Το Δημοτικό Τραγούδι Υμνεί την Ξενιτιά»
Είναι η δεύτερη κατά σειράν εκδήλωση στα πλαίσια των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ 2019, ένας θεσμός που ξεκίνησε μόλις το 2017 (με την ομιλία του Γ. Λεκάκη για τον Υάκινθο - ΔΕΙΤΕ την ΕΔΩ) ο οποίος διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία στο Λακεδαιμονίων Πολιτιστικό Κέντρο «Μνημοσύνη» και στο υπέροχο ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, πάνω στο πανέμορφο Μπαλκόνι του Ταϋγέτου στο Γεωργίτσι Λακωνίας, κερδίζοντας χρόνο με το χρόνο τις καρδιές όλων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η Συναυλία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, θα προηγηθεί μια ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Καθηγητή Ψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών dr. Χαράλαμπο Παπαγεωργίου με το τίτλο: «Αναψηλαφώντας τις Νομοτέλειες που Θεμελιώνουν την Ευψυχία».
Θα προλογίσει ο dr. Εμμανουήλ Ρίζος, αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Κατερίνα Κατσίγιαννη, μια γνήσια χαρισματική ερμηνεύτρια του δημοτικού μας τραγουδιού, μέλος παλαιάς μουσικής οικογένειας από το Βαλτεσινίκο Γορτυνίας, παρουσιάζει, με τους μουσικούς συνεργάτες της, μια μουσική παράσταση "Ωδή στην Ξενητειά", στην μετανάστευση, αλλά και στο ταξείδι, στην ελπίδα και την προσμονή.
Μια ενδιαφέρουσα ανθολογία τραγουδιών της ξενητειάς, στα οποία η Κατερίνα Κατσίγιαννη, μέσα από την πηγαία βιωματική έκφρασή της, αποδίδει το ύφος και το ήθος του δημοτικού τραγουδιού, με έμφαση στο μωραΐτικο μουσικό ιδίωμα.
Συμμετέχει εξαμελές μουσικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από γνωστούς και καταξιωμένους δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής: Κώστας Κοπανιτσάνος (κλαρίνο - φλογέρα), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Κλέαρχος Κορκόβελος (τσέμπαλο), Πέτρος Ανδρουτσόπουλος (λαούτο - τραγούδι), Βασίλης Ι. Οικονόμου (νταούλι - τουμπερλέκι), καθώς επίσης και ο γιός της Κατερίνας, Βασίλης Κολιός στην τρομπέτα.

Στην συνέχεια η διοργάνωση (αφού ολοκληρωθεί το μουσικό αφιέρωμα για την ξενητειά) υπόσχεται μια νύχτα αξέχαστη με γλέντι «τρικούβερτο», χορούς και τραγούδια, όπου θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ άφθονη μπουζοπούλα, σουβλάκια και παγωμένο ντόπιο κρασί σε όλους όσους βρεθούν εκεί.

Η επόμενη εκδήλωση θα είναι την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ» με τους Ηλία Μαμαλάκη, σεφ - συγγραφέα και dr. Δημήτρη Κουρέτα, καθηγητή Φυσιολογίας και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είσοδος Ελεύθερη σε όλα.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι και πάλι χορηγός επικοινωνίας.

ΛΕΞΕΙΣΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2019, Νομοτελεια, Ευψυχια, Δημοτικο Τραγουδι, Ξενητεια, Σπαντιδου Αμφιθεατρο, Γεωργιτσι, Λακωνια, Κατσιγιαννη, ξενιτια, Μνημοσυνη, ΣΠΑΝΤΙΔΟΣ, Παραδοσιακη Μουσικη, Ψυχιατρικη, Παπαγεωργιου, Ριζος, μουσικη, Βαλτεσινικο, Γορτυνια, Αρκαδια, Κοπανιτσανος, Γουσετης, Κορκοβελος, Ανδρουτσοπουλος, Οικονομου,  Κολιος, μπουζοπουλα, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, Μαμαλακης, Κουρετας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ